Announcement

Collapse
No announcement yet.

ARNOLD CLASSIC SOUTH AFRICA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ARNOLD CLASSIC SOUTH AFRICA

    ARNOLD CLASSIC SOUTH AFRICA


    12622272_1745247962370989_1462944716457928961_o.jpg




    The Arnold Classic Africa, named after the legendary professional body-builder Arnold Schwarzenegger, is an annual multi-sport event and fitness expo extravaganza celebrating numerous sporting codes.
    Last edited by kelly; 26-05-16, 01:37.
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

  • #2
    evo bacio sam se malo u prognozerske vode
    Afrički Arnold je pred vratima pa pogledajmo analizu!

    New York Pro je iza nas. Dexter Jackson je suvereno pobrao još jednu pobjedu u velikoj jabuci i nedostaje mu još jedna kako bi izjednačio rekord s velikim Ronnijem Colemanom. Sljedeća postaja je Arnold Classic South Africa gdje line-up i nije tako impresivan kao u New Yorku, ali tu su sva top trojica uz neka nova imena pa krenimo redom.

    Dexter Jackson
    Koliko je meni poznato, dva puta u povijesti pro lige dogodilo se da je pobjednik prozvan samo u jednom call out-u. Oba puta je to bio Dexter Jackson. Prvi put na Arnoldu 2013. godine i sada na New York Pro-u. Godine mu neću spominjati jer prkose majci prirode, ali ako bih nekome želio predočiti koliko značenje ima genetika u ovom sportu prvo ime koje trebam spomenuti je upravo njegovo. Dexter voli rekorde i jednu je pobjedu daleko od izjednačavanja s velikim Ronnijem koji ih ima najviše (26). Prva prilika mu je upravo afrički Arnold. U New Yorku nismo vidjeli najbolje od njega, ali i ovo što je pokazao je bilo sasvim dovoljno da u trenutku kada se pojavio na bini suci jednostavno kažu „lights out, game over“. Ne vidim razlog da se to ne ponovi i u Africi.

    Roelly Winklaar
    Ima nešto u tom Kuvajtu i u tom Oxygen Gym-u, jer od kad se Roelly tamo preselio izrastao je izvan svojih „frikovskih“ proporcija u još većeg. Moglo bi se reći i da lagano dostiže Big Ramya. Pokorio je Bodypower Pro u Velikoj Britaniji i osvojio pozivnicu za Mr. Olympiju, no tu nije stao. Sljedeći je bio New York Pro. Forma je bila još bolja, međutim nedovoljna za prvo mjesto.
    Roelly je godinama oscilirao. Taman kad bi zabljesnuo već iduće natjecanje bi razočarao i tako iz godine u godinu. Najveći problem mu je predstavljao trbuh koji je ponekad bio veći od trudničkog. Uspio je riješiti problem barem za sada. Ne znam da li je tajna u stezniku s kojim je usnimljen ili ne, ali ga uspješno kontrolira. Bočne poze mu izgledaju zastrašujuće dobro, a poza „most muscular“ kao da je izvan ovog svijeta. Roelly igra na kartu mase. Pridodamo li tome i dobru formu dobivamo jako opasnog bodybuildera, čak i za Dextera Jacksona.

    Victor Martinez
    Ako se Dexter Jackson odupire godinama ovaj gospodin se definitivno odupire svim nedaćama koje su ga snašle u zadnjih nekoliko godina. Nesuđeni Mr. Olympija 2007. godine. Iste godine sve mu polako kreće nizbrdo, od zatvora, sestrine smrti, operacije. Zadnje dvije godine rezultati nisu bili na razini i figura je patila, ali u New Yorku me iznenadio. Došao je krupniji nego prijašnjih godina. Noge su izgledale znatno veće, bočne poze su bile puno bolje nego prije i sve zajedno ga je poguralo ispred Maxa Charlesa i Stevea Kucla. Da li može uzdrmati Dextera ostaje za vidjeti, ali sigurno ide u borbu za sami vrh.

    Marius Dohne
    Domaći dečko iznimnih proporcija, uskog struka i širokih leđa i ramena, čak i noge prate sve to. Ono što je kod njega problem je forma koja nije svaki put na nivou. Pridodamo li tome ne toliko detaljna leđa dobivamo natjecatelja punog potencijala za uzdrmati svaki top 3, ali koji na žalost često završava izvan top 6.
    Marius je veliki vjernik. Nakon što se pojavio od nikud i odnio pobjedu u Tampa Bay-u 2011. godine počeli su problemi sa bubrezima. Liječnici su mu rekli da se više nikada neće natjecati, ali ipak, kako Marius voli reći, „uz pomoć Boga se izliječio“. Na njegovom you tube kanalu čak možete vidjeti kako hoda ulicama Johannesburga i liječi potrebite.
    No vratimo se na njegov sadašnji nastup na Arnoldu. Marius bi se mogao boriti za sam vrh ako forma bude pratila njegovo genetski lijepo tijelo. Dextera Jacksona teško može nadmašiti, ali zato može pomrsiti račune Victoru Martinezu.

    Lionel Beyeke
    Kad smo već kod iznimno lijepih figura i loše forme te još dodamo i čudesno ozdravljenje dobijemo Lionela Beyekeija. Kao da su Marius i on braća, no Lionel ipak iza sebe ima više pro pobjeda, iako je skoro svaka bila kontroverzna. Lionel ima prelijepu figuru, uzak struk kojeg prate velike noge i široka leđa. Ukratko, ima sve predispozicije da se bori za sam vrh pro scene, jedino forma nikako da bude na razini. Nije se natjecao godinu dana. Zadnji nastup je upisao u Brazilu 2015. godine nakon čega je izjavio da njegovom tijelu i njemu samom nije bilo dobro. Ustanovilo se da je obolio od dijabetesa i da će do kraja života morati uzimati inzulin. No, i on se izliječio uz Božiju pomoć. Zdrav i spreman ove se godine ponovno pojavio u Brazilu i zauzeo respektabilno 3. mjesto. Što on može učiniti na afričkom Arnoldu? Figurom sigurno može parirati Dexteru, no forma mu mora biti oštrija od oštrice noža. Ne bude li je još ćemo se naslušati o njegovom potencijalu.

    Brandon Curry
    Izgleda da se na afričkom tlu okupila sama krema neostvarenih potencijala. Tu spada i Brandon. Kuglasti mišići, lijep trbuh, ma sve što je potrebno, ali ima isti problem kao Marius i Lionel. „Masa osvaja mase, a definicija natjecanja“. Izgleda da ova fraza nije došla ni do njega. Osvojio je jedan Arnold u Brazilu 2013. godine dok smo ove godine vrlo malo čuli i vidjeli o njemu. No tko zna, možda nas sve iznenadi i ispuni očekivanja o toliko željenoj formi.

    Jonathan Delarosa
    Phil Heat u malome kako ga nazivaju preko bare. Uistinu, Jon ima oku ugodnu figuru, detaljna i široka leđa, velike ruke i uzak trup. U New Yorku nije bio u svom pravom izdanju, ali treba uzeti u obzir i dubok line-up. Delarosa je mlad bodybuilder i s godinama bi trebao postajati samo bolji. Ako popravi formu u Africi mu top 5 ne bi trebao izmaći, dok će za top 3 ipak trebati malo pričekati.

    Fred Smalls
    Ovog bodybuildera volim zbog jedne stvari, a to je da izvanredno odradi slobodni pozing. Ja sam inače tip od lagane glazbe i sporijeg poziranja, ali volim to što priredi Fred Biggie Smalls. Voli ga i publika, a da li će i suci to ćemo doznati jer ne smijemo zaboraviti da se ove godine na svim Arnoldima boduje i slobodni pozing pa bi na račun njega Fred mogao skočiti par mjesta.

    Michael Kefalianos
    Možda će vam čudno zvučati, ali ovaj mi natjecatelj djeluje zdepasto i ima veliku glavu. OK, možda zvuči i grubo, ali ovo je vizualan sport i priznajem da prvo primjetim njegovu glavu pa tek onda ostatak tijela. No, da ne ispadne kako pišem samo o njegovim manama moram istaknuti i njegovu vrlinu, a ta je da uvijek dođe u odličnoj formi, suh i izrezan, na račun čega je i osvojio treće mjesto na Bodypower Pro-u. Ipak, u New Yorku nije tako izgledao. Ako to popravi mogao bi se ugurati u top 6 afričkog Arnolda.

    Lukas Wyler
    Lukas je već isprobao pozornicu Arnolda i to onoga u Columbusu zauzevši za početnika ne tako loše 9. mjesto. Svoj pro-card osvojio je na amaterskom Arnoldu. Svojom figurom pomalo podsjeća na Doriana Yetsa, ali treba još dosta godina proći i još puno željeza dići da bi se u potpunosti mogao s njim usporediti. Pri tome ne mislim da mu fali mišićne mase. O ne, ima tu dosta mišića, ali ih treba još ispolirati, no hajd'mo vidjeti što nam je Lukas pripremio za prvi afrički (a njegov drugi) Arnold.

    Comment


    • #3
      .............................
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 2 photos.
      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #4
        ........................
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 2 photos.
        pobjednici traže načine a gubitnici razloge

        Comment


        • #5
          Završio je prvi Arnold Classic South Africa. Prevelikih iznenađenja nije bilo jer je očekivanu pobjedu odnio Dexter Jackson, dok se za drugo mjesto vodila napeta borba sve do zadnje poze između Roellyja Winklaara i Lionela Beyekeija. Top 6 uz spomeutu trojku zatvaraju Victor Martinez, Fred Smalls i Michael Kefalianos.

          Dexter Jackson i Ronnie Coleman vlasnici su najviše pro pobjeda, obojica broje 26, no kako je Dexter krenuo rekord će uskoro biti srušen. Doduše, Peter McGoug kolumnist MD-a mu ne priznaje Masters Olympiju na što mu je Dexter u svojoj maniri odgovorio da „priča gluposti jer pro pobjeda je pro pobjeda“ s čim se i ja moram složiti. Isto tako, Dexter je otkrio i svoje želje prije umirovljenja: 30 pro pobjeda i osvajanje svih Arnolda, što priznajem zvuči impresivno i ne znam da li će itko ikada srušiti taj rekord ako ga uspije ostvariti. S ovoliko pobjeda do sad već je „hall of fame“-er, a taj rekord će ga staviti na pijedestal, usudio bih se reći, najboljih bodybuildera svih vremena. Ali to je samo moje mišljenje.

          Roelly Winklaar, zvijer ovog puta nije mogla uzdrmati Dextera. Malo lošija forma od one u New Yorku ostavila je prostora za potencijalno preotimanje drugog mjesta od strane Lionela Beyekeija, no to se ipak nije dogodilo. Roelly je izdržao sve napade i uzeo srebrnu medalju. Moram reći da je borba između njih dvojice bila jaaako tijesna što potvrđuje i sudački zapisnik, i to prvenstveno zbog Lionelove dobre forme, ali o njemu nešto u sljedećim retcima. Roelly se ove godine etablirao kao bilder koji je pronašao dobitnu formulu za sebe te je tako uzeo dva srebra i jedno zlato. Vidjet ćemo što može napraviti na najvećoj pozornici, onoj u Las Vegasu, a ako ovako nastavi može napraviti velike stvari.

          Lionel Beyeke došao je s najboljom formom ikad, to jest, od kad ga ja pratim. U Brazilu je bio jako dobar, ali sam to uzeo s rezervom. Međutim, Afrika je otklonila moje sumnje jer izgleda da je i Lionel pronašao svoju formulu za dobru formu. Borba za drugo mjesto išla je iz poze u pozu. Na kraju je presudilo to što nije imao dovoljno izrezanu zadnju ložu i gluteuse jer ne vidim ništa drugo gdje ga je Roelly mogao dobiti. Nadam se da nakon ovoga više neću pisati o njegovom neostvarenom potencijalu već o njemu kao pretendentu za sam vrh pro scene pošto ima sve predospozicije za to.

          Victor Martinez, dominikanski dominator nije poboljšao formu od New Yorka i zasluženo je izvan top 3. Prva trojica su jednostavno bili toliko ispred da Victor nije imao šanse. Istina, leđne i bočne poze izgledale su poprilično dobro, ali frontalne i ne toliko dobro. Noge nisu bili detaljne koliko su trebale biti, a i trbuh je izgledao „zaliven“. No, da ne budem toliko strog prema njemu, nakon vremena provedenog u zatvoru i prouzrokovanim posljedicama moram reći da se mišićnom masom vratio tamo gdje je bio i prije par godina. Noge ponovno izgledaju masivno. Ostaje samo za vidjeti što će dobri stari Victor napraviti do Mr. Olympije.

          Sve u svemu, afrički Arnold nam nije donio previše uzbuđenja, ali bit će upamćen po Dexteru i njegovom izjednačavanju rekorda s Ronnijem. Što se tiče ostalih natjecatelja, Fred se ugurao ispred Michaela Kefalianusa makar je potonji bio u prvom call out-u. Moram spomenuti Mariusa Dohnea koji se isticao sa dvije stvari: lošom bojom i upečatljivim pozing gaćicama. Kako sam ljubitelj njegove figure nadam se da će u budućnosti ostvariti svoj puni potencijal. Istovremeno se odvijao i California Pro samo s drugom vremenskom zonom, ali njega ćemo obraditi u drugom izvještaju.

          Comment


          • #6
            Arnold napadnut...


            https://www.evolutionofbodybuilding....lassic-africa/
            pobjednici traže načine a gubitnici razloge

            Comment

            Working...
            X