Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bol u desnom ramenu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bol u desnom ramenu

    Pozz, evo kako i sam naslov govori imam bol u desnom ramenu kada radim npr. Kosi bench i military press najvise i neke ostale vjezbe manje pa mi to umanjuje kilazu koju podignem, ima li ko kakav prijedlog da to realiziram i ublazim ili cak da bol nestane?

  • #2
    Pozdrav, dali radis zgibove, face pull-eve, veslanja?
    Vjezbe kontra pokreta od guranja su jako bitne za zdravlje ramena, neki kazu cak da bi se vučenja trebala raditi i vise nego guranja.

    Comment


    • #3
      Da, naravno da radim , nezmam stvarno, mozda trebam popraviti formu ili sta

      Comment


      • #4
        Ne znam kak ti forma benca izgleda, ak smo legnes i pumpas to nije dobro za ramena, probaj radit pl benc, znaci ono-lopatice skupit (ramena povuc dolje), blagi luk u donjim leđima, gluteusi napeti. Prije treninga benca dobro zagrijat ramena.

        Comment


        • #5
          Isti problem imam godinama.
          Zagrijavanje ramena svaki trening neovisno koji dio radiš. Cilj ti je dobit maksimalnu mobilnost u ramenu. Guglaj "shoulder mobillity exercises". možeš radit "ytwl"sa gumama,
          vanjsku i unutarnju rotaciju ramena sa bučicama od 2-3 kile. imaš dosta dobrih vježbi online koje će ti oačati sve što ti može preuzet teret s rotacijskog zgloba.
          Masaža pomaže. Ako možeš nabavi si nekakvu tvrdu lopticu tipa za lacross i stavi je između ramena i zida i pod laganim pritiskom masiraj.
          Osim mobilnosti kao što je picok rekao: što više povlačenja. zadnje rame najmanje sudjeluje u standardnom treningu. Ja sam si ubacio u naviku da nakon svake serije serije bencha odradim lagani face pull. neovisno dal taj dan radim zadnje rame ili ne. zgibovi, veslanje u pretklonu, veslanje bučicom, zadnji fly bučicom, deadlift sve su to vježbe kojima možeš ojačati kompletni zadnji dio ramena i koje će pomoći u smanjenju boli.
          Najbitnije guglaj "propper bench press form".
          Ako pravilno repliciraš powerlifting tehniku benchanja, rame ti neće ni znat da radiš bench press...
          eto meni je sve to donekle pomoglo...
          sretno!

          Comment


          • #6
            Evo da napišem i ja svoje iskustvo. Meni se to dešava ponekad, isto samo na bench presu. Moj savjet je da poslušaš post iznad i popraviš bench formu. Znači lopatice nazad, prsa ispred, malo ark i onda radi. Ja sam na ovaj način smanjio tu bol 70-80%. I naravno dobro se zagrij prije nego što počneš raditi.

            Comment

            Working...
            X