Announcement

Collapse
No announcement yet.

Artroza

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Artroza

    Eto, da je i mene to strefilo... bio kod doktora prošli tjedan, dosta jaka bol u laktu, i poslao me na rendgen. Zglobovi svi u redu, no, u lijevom laktu je primjećen početak kalcifikacije kostiju., tj, početak artroze.
    Dobio Voltaren gel 2 mg kremu, stanje se poboljšalo, no, i dalje u laktu osjećam ponekad laganu bol. Prošlo je već tjedan dana, lagana bol ne posustaje. Pitanje: da li uopće u takvom stanju nastaviti trenirati sa utezima? Doktor mi to nipošto ne preporučuje, jednostavno veli: "Zaboravi teretanu zauvijek da se stvar ne pogorša", i ako se ne smiri bol za tjedan dana, onda lijepo fizioterapeutu, dok doktorica opće prakse itekako podržava odlazak u gym, prvenstveno radi tog razloga da mišići očvrsnu na rukama i ublaže postojeću bol vježbanjem....kao, koristiti izolacijske vježbe. I sad, ko je tu pametan, ko lud!?!

    Vaše mišljenje, molim.

  • #2
    Ne znam što bih rekao, nisam liječnik, samo nekako mi nije logično zaboraviti teretanu zauvijek. Odi kod još nekoliko liječnika, uvijek je dobro čuti više mišljenja. Ima puno vježbi u kojima ne opterećuješ lakat, a recimo plivanje je sport u kojem rade mišići a nema opterećenja za zglobove. Čovjek se mora kretati, koliko god bio bolestan. Sredi si prehranu, i prehrana tu igra veliku ulogu.
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

    Comment

    Working...
    X