Announcement

Collapse
No announcement yet.

Veteranski đir.....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Veteranski đir.....

    Dakle , zadnjih 10ak godina treniram više-manje redovito i ajmo reći da mi je prehrana kojih 70% sređena. Natural ,tj. od suplemenata samo whey i BCAA.Međutim u zadnjih godinu dana primjećujem da mi je potrebno nešto više vremena za oporavak i kao da se brže umaram.OK s obzirom da su mi 52 godine to bi kao i bilo razumljivo međutim volio bih čuti iskustva drugih "veterana" kako se oni nose sa zubom vremena. Isto tako uz otprilike istu prehranu i treninge postajem masniji ,prije sam se držao bez problema na 83-84kg ,a sada sam na 87-88 ,a čak i malo više pazim na prehranu nego prije.Eventualno neko pozitivno iskustvo sa testo boosterima i sl.Svjestan sam da je ovde forumska populacija mahom znatno mlađa od mene al eto ako ima neki stariji vježbač za podijelit iskustva bilo bi mi drago pročitat.
    Činjenica je da godinama nitko ne može pobjeć,al šta se mene tiče....nema predaje

  • #2
    Pozdrav veteranu, i ja sam 49 godina. Biologija radi svoje, čovjek se mora pomiriti da sa 50 godina ne može ono što je mogao sa 20 ili 30. Metabolizam se usporava, smanjuje se proizvodnja testosterona i treba sve više paziti na prehranu i zdrav život; smanjiti cigarete i alkohol i neprospavane noći. Ali ne damo se, opet smo u svemu iznad svoje generacije koji ne žive kao mi.
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

    Comment


    • #3
      Naravno biologija je neumoljiva ali barem ću je pokušat malo prevarit .Pretpostavljam da ti vježbaš od rane mladosti sudeći po postovima koje sam čitao ovdje.Međutim ja sam prvi put počeo u 41oj godini i to zbog problema sa kičmom i eto doveo sam se u red i sada radim treninge koji su mi prije 10-11 godina bili nezamislivi.U međuvremenu trening mi je postao sastavni dio života.Što se tiče generacije razlika je svake godine sve uočljivija al to je samo posljedica načina života ne i motiv.Motiv je bit zdrav i sposoban radit,te se dobro osjećat.Temu san pokrenuo u želji da možda postane mjesto razmijene iskustava starijih vježbača koji su ovde u debeloj manjini što je i logično.Što se tiče proizvodnje testosterona probao sam nekoliko boostera u zadnje 2-3 godine i čini mi se da čista DAA ima najviše efekta. Nekidan sam prvi put uzeo glutamin za probat da vidim hoće li mi pomoć pri oporavku.Da li si i kako mijenjao način treninga sa godinama,volio bi čut tvoje iskustvo?

      Comment

      Working...
      X