Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hrvatska će, unatoč protivljenju građana, morati sijati GMO

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Hrvatska će, unatoč protivljenju građana, morati sijati GMO

    O glifosatu...

    Poljoprivredni GMO uzgoj truje zrak i pitku vodu diljem svijeta!

    U revolucionarnom istraživanju objavljenom prošle godine u časopisu Analitička i Bioanalitička kemija, objavljen je dokaz da Glifosat, aktivni sastojak u Monsantovom patentiranom Roundup herbicidu, teče slobodno u podzemnim vodama na područjima gdje se primjenjuje. Istraživači su otkrili da je 41 % od 140 podzemnih uzoraka uzetih iz Katalonije u Španjolskoj, imalo razinu iznad granice kvantifikacije – ukazujući na to da se, unatoč tvrdnjama proizvođača, Glifosat herbicid ne razgrađuju brzo u okolišu, zapravo se akumulira u zabrinjavajućim količinama.

    ....

    Utjecaj Glifosata i GM usjeva na biljke, tlo, okoliš i životinje te na ljudsko zdravlje

    The Organic & Non-GMO Report izvještava kako je 2011. profesor emeritus biljne patologije na sveučilištu Purdue, dr. Don Huber, dva i po sata „čitao optužnicu“ o Glifosat herbicidu i genetski modificiranim usjevima na Acres USA konferenciji u prosincu.

    Dr. Huber je detaljno obrazložio negativne utjecaje Glifosata i GM usjeva na biljke, tlo, okoliš i životinje te na ljudsko zdravlje. On je prozvao Glifosat “najznačajnijom zlostavljačkom kemikalijom u povijesti poljoprivrede” i opisao GM usjeve kao “neuspjeli sustav.”

    Huber je prvo detaljno opisao negativne utjecaje Glifosata na usjeve, tlo i okoliš na temelju dokumenata koji su on i drugi znanstvenici objavili, kao što su Robert Kremer, mikrobiolog s USDA Centra za istraživanja u poljoprivredi. Izjavljuje da Glifosat čini biljke više osjetljivima na bolesti, povećava virulentnost organizama iz tretiranih tla, a imobilizira biljne hranjivih tvari i minerale kao što je mangan, kalcij, magnezij i željezo. Potiče razvoj preko 40 raznih biljnih bolesti i gljivičnih oboljenja. Također je toksičan za korisne organizme u tlu i nakuplja se u tlu.

    ...

    Cijeli članak: http://matrixworld-hr.com/2012/07/26...iljem-svijeta/
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

    Comment


    • #17
      Re: Hrvatska će, unatoč protivljenju građana, morati sijati GMO

      ey to ima i ime: "Codex Alimentarius"

      Comment

      Working...
      X