Announcement

Collapse
No announcement yet.

Izgubljen u prijevodu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Izgubljen u prijevodu

    Pozdrav ekipa!

    Molio bih vas za malu pomoć. Naime, treniram weightlifting tek nekih godinu i pol, zaljubio sam se u sport do ušiju. U teretani uvijek dajem sve od sebe, trudim se uvijek pomicati vlastite granice (naravno sa naglaskom na pravilnu tehniku), ali nikako nisam rastao. Tek nedavno sam počeo shvaćati da ništa od toga neće biti sve dok ne krenem jesti kako spada (ma zar stvarno?!). Ili barem više jesti... Uglavnom u tim trenucima sam imao 84 kg na svoja 185 cm sa nekih 11 % BF-a, te kalorijski unos od otprilike 2500-2700 max. Nedavno sam krenuo sa bulkanjem i treningom 3 puta tjedno po Juggernaut metodi (s kojom sam jako zadovoljan) od g. Chada Wesleya Smitha, te usput povećao kalorijski unos, te isto tako unos makrosa. Unos je u prosjeku zadnja 2 mjeseca 185 g P, 100 g M i 400 g U - sve zajedno nekih 3500 kal. Prije nego što nastavim, želim reći da znam da je što se tiče prehrane da je to dugotrajan proces, te da će rezultati doći polako na kraju krajeva i da će po tom putu biti puno trial and error-a. Time rečeno, ja sam počeo kužiti da sam se počeo debljati je****. U 2 mjeseca vaga je pokazivala 90 kg sa 15 % BF, a ja nisam bio zadovoljan svojim odrazom u ogledalu. Shvatio sam da je greška koju sam radio bila ta da sam ja unosio 3500 kal i sve ostale navedene nutrijente ama baš svaki dan, trenirao ili ne. Čovjek uči dok je živ, pa mi sada ovdje treba vaša pomoć.
    Trenutni BMR na 90 kg iznosi 1800 kal, a TDEE je po tome izračunu 2790 kal (računao sam po "Priručniku za dobivanje na mišićnoj masi" od g. Nevena Ćuka). Po prirodi sam ectomorph (mršaviji gornji dio tijela te ruke, jači donji dio tijela - noge i stražnjica).
    Zapravo što mene zbunjuje je podatak koliko bih zapravo trebao unositi kal i makrosa na dane kada treniram, a koliko na dane kada ne treniram?

    Unaprijed hvala svima na trudu i vremenu!

  • #2
    Re: Izgubljen u prijevodu

    Mislim da si mozda samo pretjerao sa skokom u kalorijama...
    Mozda nees krivo brojis pa uneses i vise...
    Mislim da nema potrebe da unosis manje na dane netreniranja da se nebis mastio..tijelo ne radi zbroj kalorija na kraju dana pa onda ako si pretjero sa suficiitom lansira masti u bokove...vec se vise gleeda kroz par dana..
    Naravno vecina volinna danne treniranja povecat kalorije- obicno Uh radi bolje izvedbe treninga...ako je trening ujutro onda se vecer prije napucas uh...
    Sam viddi...u svakom slucaju mozes smanjiti za 100-200 kcal unos na dane neetreniranja ili na sve dane....probaj..

    Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk
    Do Whatever the Fuck You Wanna Do

    progressive overload, squat, deadlift, bench press.
    kalorije, makronutrijenti, mikronutrijenti.

    Youtube:

    Primjer treninga snage/hipertrofije
    Primjer kraceg treninga hipertrofije/snage
    Sve o prehrani
    Sve o treningu

    Comment


    • #3
      Re: Izgubljen u prijevodu

      Vjerojatno si naglo povecavao kalorije kao sto garda kaze.. Smanji na razinu odrzavanja dva-tri tjedna pa vidi kako ide izgled.. Nakon toga mozes smanjiti jos da budes u deficitu i tako drzis do nekog pristojnog bfa u ogledalu te potom krenes sa laganim dodavanjem kalorija, recimo 100kcal svakih par tjedana kada vaga stane nakon toga odradis pravu defku pa na reverse diet.. Obzirom na tvoje prethodno i trenutno stanje, vjerujem da bi napravio jako dobar posao na tijelu (uz dobar trening)

      Edit: ako su dobri ovi postoci bfa prije i sada, imas jako dobru pocetnu poziciju koju moras iskoristiti prije nego se umastis puno i time nepotrebno produzis fazu defke..
      Last edited by neuk; 15-12-15, 00:55.
      Originally posted by madmax22
      da li mogu samlivene zobene stavit u vodu da se namakaju ili prvo u vodu pa onda samlit?
      Originally posted by jocker77
      Znaci uzimati ga i u dane netrenianja i jel bitno kreatine i amino pomijesat u shakeru ili moze i u obicnoj boci
      Originally posted by Hajduk
      isto tako i zgibovi, prije 1 godinu sam jedva mogao izvući 5 zgibova, sad mogu 12-13,vjerojatno je tome doprinjeo i ...Gold Whey Standard...kojeg sam koristio od siječnja do veljaće ove godine .

      Comment

      Working...
      X