Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening kod kuće

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Trening kod kuće

    Pozz svima, kao što to obično biva jedna od mojih novogodišnjih odluka je da ću probati smršaviti nekoliko kilograma. Stoga sam odlučio da smanjiti unos slatkog i navečer ću izbaciti kruh, tijesto i sličnu hranu navečer. Uz to 2x tjedno u dvorani odrađujem neku vrstu kardio treninga a uz to htio bih ostale dane bar 45min odraditi neki trening kod kuće.

    Pošto nemam baš nikakvu opremu bučice i sl. može li mi netko sastaviti kakav plan vježbi za cijelo tijelo( noge, ruke, prsa, trbuh) koje bih odrađivao? Zanima me isplati li se mozda kupiti šta od opreme za vjezbanje koje bi uvelike pomogle ili se da i bez opreme kvalitetno trenirati?

    Također me zanima što mi predlažete da uvedem u prehranu za doručak i veceru?
    imao sam na umu nesto tipa... Dorucak: pahuljice(zobene, kukuruzne, musli), sendvič od integralnog tosta i posebne/purece sunke/pilećih prsa, tost i kuhana jaja
    Večera: Posni sir s medom ili s vocnim jogurtom, voće, pahuljice, neko meso ili povrće od ručka

    Molio bih sve koji bi mi htjeli pomoći savjetima, receptima da se jave i komentiraju ovu objavu ili mi se osobno jave(neznam a se to može na ovom forumu xd)

    Hvala

  • #2
    Pozdrav, za skidanje kila ti uopce ne treba kardio, jednostavno treba manje jest, bit u deficitu kalorijskom. Skidanje kila samo po sebi ne znaci bolji izgled, naprimjer ako izgubis misice a ostane ti salo. Posto ti u opisu pise 100 kila na 190 cm predpostavljam da ima dosta sala. Treningom kod kuce si jako ogranicen, mozes radit zgibove ako imas neku gredu na tavanu ili neko drugo pogodno mjesto, mozes radt propadanja, sklekove, neke leđnjake i cucnjeve. Bolje bi bilo da krenes u teretanu i primis se kruznih treninga 3 puta tjedno jer svaki dan nema smisla trening ako si prirodan, naravno kruzni trening se treba sastojati od osnovnih kompleksnih vjezbi.
    Sto se tice jela ugrubo, prehrana treba bit takva da imas dosta proteina za ocuvat i izgradit misice posto si pocetnik pa imas tu pocetnicku sposobnost da gradis misice i skidas salo, nemoj izbjegavat masti, a preostale kelorije unesi preko ugljikohidrata.

    Comment


    • #3
      Utorkom i petkom idem na trening iz košarke, to sam mislio pod kardio jer se vecinom trci... da dosta imam sala posebno na trbuhu i bedrima, to mi je nekako i prioritet za smanjiti jer mi je to jos odmalena, a i ovak sam dosta fizički slab... Hodao sam kroz ljeto u teretanu ali sam morao prekinuti zbog fakultetskih i drugih obaveza, naime raspored mi je takav da sam svakim danom cca. od 11 do 18 sati ili na faksu ili učim između predavanja; zbog toga sam mislio ako se da složiti neki kućni trening

      Što se tiče prehrane hranim se raznovrsno, najviše me sputavaju kolači i slatkiši, pogotovo sad za blagdane, također ne jedem masnu hranu jer ju ni ne volim nego znam pretjerati s kruhom ili tijestom navecer...
      Zanima me ima li tko iskustva s onim "detoks dijetama". Citao sam da svako jutro popit dva deci mlake vode s malo limuna i meda ili druga verzija s peršinom i limunom te da s time mogu smršaviti i do 5kg?

      Comment


      • #4
        Picok ti je već objasnio da nije isto mršavljenje i skidanje sala, a bez teretane (ili BW vježbe) ćeš teško skinuti salo. Najbolji dokaz za to ti je što treniraš košarku a imaš manjak mišića i višak sala. Znači najbolje je krenuti u teretanu. Mišići su ti koji troše salo, što više mišića brži je metabolizam i veća je potrošnja sala. Radi osnovne vježbe: čučanj, mrtvo, zgibove, dipseve, nemoj gubiti vrijeme na gumice, loptice i slična sranja.

        Prehranu ti je Picok objasnio; znači voće i ostale UH umjereno, najbolje oko treninga, a ostalo proteine, masti i dosta povrća.

        Detoks ujutro sa limunom je još jedna bedastoća. Tijelo se samo čisti ako jedeš pravilno, ali možeš piti zeleni čaj i povećati vlaknastu hranu, i pij puno vode.

        pobjednici traže načine a gubitnici razloge

        Comment


        • #5
          Da, shvačam... hvala Vam na savjetima

          Nažalost neznam kako ću si uspjeti skombinirati teretanu s ostalim obavezama tako da mislim da ću to odgoditi tek do proljeća/ljeta...
          Nastavit ću s košarkaškim treninzima i probat ću prehranu dovest u red, a ovo ostalo će morati pričekati

          Comment


          • #6
            Nemoj odgađati, ako ne možeš u teretanu radi bodyweight vježbe.

            pobjednici traže načine a gubitnici razloge

            Comment


            • #7
              Originally posted by kelly View Post
              Nemoj odgađati, ako ne možeš u teretanu radi bodyweight vježbe.

              Koje su to bodyweight vježbe? Možeš mi molim te nabrojat i objasniti, ne znam koje su.

              Comment


              • #8
                Dao sam ti link, to su vježbe gdje umjesto utega koristiš svoje tijelo kao opterećenje.
                pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                Comment


                • #9
                  Originally posted by kelly View Post
                  Dao sam ti link, to su vježbe gdje umjesto utega koristiš svoje tijelo kao opterećenje.

                  e hvala, nisam skuzio, budem malo prolistao, pa slozim neki program pa te budem pitao za mišljenje,

                  Comment


                  • #10
                    http://www.building-body.com/3-bodyw...a-mrsavljenje/
                    http://www.building-body.com/cetiri-...nga-15-minuta/
                    http://www.building-body.com/izvrsni...ight-treninzi/

                    Mislim da ću započeti s nekim od ovih vježbi. Jedino šta sigurno neću moći raditi su zgibovi jer sam jos preslab, a ostalo mislim da cu moci...

                    Može mi neko od ovih vježbi sloziti plan treninga za recimo 3x tjedno?

                    Comment


                    • #11
                      Možeš raditi i zgibove, ako se ne možeš dići radi samo negativni dio, tj. samo spuštanje, tako ćeš ojačati ruke pa ćeš uskoro moći i pozitivni dio vježbe.
                      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                      Comment

                      Working...
                      X