Announcement

Collapse
No announcement yet.

Čime je hranjeno pile koje se nalazi na vašem tanjuru?

Collapse
X
Collapse
  •  

  • Čime je hranjeno pile koje se nalazi na vašem tanjuru?

    Click image for larger version

Name:	Cime-je-hranjeno-pile.jpg
Views:	1
Size:	148.6 KB
ID:	512384

    Da li biste jeli piletinu hranjenu arsenom i zabranjenim antibioticima? Vjerojatno već jeste.

    Dok jedete taj ukusan pileći grumen ili zgodnu salatu od piletine…jeste li se ikada zapitali kako je nježna, sočna i privlačna nijansa ružičastog stigla do vašeg tanjura? Zaželite dobrodošlicu industrijskoj poljoprivredi.

    Ljudska konzumacija peradarskih proizvoda premašuje onu bilo koje druge životinje. Svake godine, industrijske farme uzgoje oko 9 milijardi brojlera. „Industrija pružanja“ reciklira posao koji životinjske nusproizvode pretvara u utržive materijale, uključujući i hranu.

    Perje peradi za klanje se rutinski prerađuje u obrok od perja i prodaje kao hrana za životinje. To pruža potencijalni put za ponovni ulazak njihove hrane u hranidbeni lanac ljudi.

    Piletina je hranjena neobičnim i uznemirujućim varivom koje kombinira izvedene pileće dijelove i farmaceutske proizvode. Keeve Nachman, istraživač s John Hopkins sveučilišta, je predvodio tim istraživača u istrazi u kojoj su provjeravali da li je piletina hranjena antibioticima. Test kemijskih ploča je također uključivao i potragu za ostalim kemikalijama, a ono što su slučajno otkrili je bilo užasno, šokirajući tako mnoge osobe.

    Testovi su kao sastojak piletine uključivali : fluorkinolone (zabranjene antibiotike), arsen, kofein, antidepresive, antihistaminike, acetaminofen i zeleni čaj. Vi se šalite? Zašto sve ovo?

    Više od 2,2 milijuna funti roksarsona (životinjska droga bazirana na arsenu) se koristi u borbi protiv parazita i povećava stopu rasta kokoši…a arsen je samo dio hrane za životinje. Kofein kokoši drži budnima kako bi one više jele i brže postajale paperjaste. Svrha antidepresiva nije smirivanje kokoši kako bi one bile mirne dok žive u strašnim uvjetima nego kako bi njihovo meso bilo mekše. Smatra se da kokoši pod stresom sporije rastu i imaju tvrđe meso. Acetaminofen im relativno ublažava bolove.

    Uzgajivači peradi možda nisu svjesni toga što se nalazi u hrani zbog malog izbora koji se pruža kao rezultat korporativnog poslovanja.

    Studije su proučile samo pileće perje u svojim analizama testova, ali ne i pileće meso. Ne postoji uvjerljiv dokaz o negativnim zdravstvenim učincima na zdravlje konzumenta piletine održavane na ovom koktelu arsena, antidepresiva itd. Međutim, nije teško pretpostaviti da meso možda nema hranjivu vrijednost kakvu smo pretpostavljali.


    http://matrixworld-hr.com/2012/07/16...vasem-tanjuru/
    http://www.greenmedinfo.com/
      Posting comments is disabled.

    Article Tags

    Collapse

    There are no tags yet.

    Latest Articles

    Collapse

    Working...
    X