RECEPT

Biskvit: 10 bjelanjaka, mjerica/dvije mjerica wheya od čokolade (Ja sam koristio Gasparijev Myofusion), dvije jušne žlice posnog sira (koristio sam Milbonu), žličica sode bikarbone, žličica praška za pecivo, žličica malomansog kakaa za kolače, jedan čep umjetnog sladila.

Sve skupa staviti u jednu posudu i misksati jedno 5 minuta dok se smjesa ne digne i napuše.

Pećnicu zagrijati na 180.

Smjesu izliziti u kalup za torte na koji stavimo papir za pečenje da se ne lijepi.

Ne znam točno koliko sam pekao, najbolje je uzeti veliki štapić (onaj za ražnjiće) i probadati smjesu. Ako na štapiću ostaje trag smjese, znači da nije gotovo. Peći dok ne bude vidljivog traga na štapići.

Kada je gotovo biskvit izvaditi i staviti da se splasne i ohladi.

Smjesa: Ostatak Milbone (oko 400g), mjerica kazeina od vanilije (Ja sam koristio Optimum kazein), pola čepa umjetnog sladila.

Biskvit koncem presjeći na pola ili nekim dugačkim nožem.

Gornji dio biskvita staviti na podlogu na koju ćemo napraviti kolač i premazati sa polovicom smjese od posnog i kazeina.

Uzmemo dvije žličice malomasnog kakaa za kolače, stavimo u neku posudicu i prelijemo sa skroz malo kipuće vode da dobijemo gustu smjesu. Staviti jako malo umjetnog sladila jer taj dio mora biti malo „gorak“.

Preliti i ravnomjerno raspodjeliti na smjesu i zatim na to staviti ostatak smjese od posnog i kazeina.

Donji dio biskvita staviti na smjesu i preliti ga sa malomasnim kakaom u koji smo stavili više sladila i više vode da bude dosta rijetko.

Zatim to prelijemo preko biskvita da biskvit upije.

Ostaviti da se ohladi i to je to.

Dobar tek!

DSC01337hhhh.jpg