Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

    Istina, tada su ti sva vrata otvorena jedino ako ti ne "splasne" volja, a financije za takvo šta su većini nama danas problem, ali ko ima SKY'S NO LIMIT!

    Comment


    • #32
      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Ček ti stvarno tvrdiš da se dugotrajnom dijetom pogorša osjetljivost na inzulin, u to me jednostavno ne može nitko uvjeriti, to je ono ključno kod endomorfa šta mu omogućava poboljšanje osjetljivosti na inzulin, ali to se nikom ne sviđa, a uvjerio sam se bezbroj puta da što je dijeta duža osjtljivost je sve bolja, jednostavno u suprotno me nitko ne može uvjeriti!

      Napisao sam duuugacak post i kliknuo na post,da bi me forum kicknuo-out zbog timeouta.
      Skracena verzija:
      Nisam to tvrdio niti tvrdim.Inzulinska osjetljivost se zaista poboljsava na low-carb dijetama.Moje objasnjenje je samo pretpostavka i bez detalja o tome sto si tocno i kako radio,te sto si dodatno uzimao ostaje samo to - pretpostavka.
      Uglavnom,na dugotrajnim dijetama vrlo niskog udjela UH-a,a prema opisu onoga sto si radio to spada u tu skupinu:

      "nakon 2 tjedna 50-70 g ugljikohidrata i zadnja 3 dana prije natjecanja na praktično nuli (samo oslić cijeli dan) i dijete od 25 tjedana, 2 treninga dnevno, rada u teretani svaki dan od 09:00 do 22:00 i nakon toga trening do 00:00 od perfektne forme i dehidracije od 6 kg u 12 sati u samo 2 sata drastično pogoršao formu zbog unesenih 300 g ugljikohidrata i 1 litre vode"

      uz moguce uzimanje fat-burnera i/ili supstanci za reparticioniranje, moguce je da dodje do short-term insulin resistance-a.
      Narocito ako su u igri jos i repartitioning agenti(kao sto je npr. clenbuterol za kojeg je poznato da uzrokuje privremenu inzulinsku rezistenciju). U takvim situacijama, tjelo primarno mora koristiti masti(ketone) za energiju.Kada su zalihe glikogena nisko(prazne), utilizacija masnih kiselina kao izvora energije znatno raste. Visoka koncentracija slobodnih masnih kiselina u krvotoku u toj situaciji uzrokuje privremenu inzulinsku rezistenciju.Na taj nacin tjelo "stedi" glukozu za organe koji se primarno oslanjaju na glukozu kao izvor energije(mozak kao najveci potrosac). Uz repartiotioning agente,ovo stanje je moza i vise izrazeno. Zato nakon npr. keto dijete i imamo postupno vracanje UH-a u prehranu.

      Kazem,to je samo moje nagadjanje,jer nemama tocna saznanja o svim okolnostima.
      Postoji jos jedno logicno objasnjenja koja bi moglo proci:
      1. Da si tih 300gr unio u vrlo kratkom roku iz primarno glukoze ili slicnih, brzih UH-a. Enzimatska masinerija odgovorna za transport i skladistenje glukoze u glikogen(sinteza glikogena) ipak ima limite sto se tice maximalne resinteze istog u odredjenom periodu,pa je moguce da je dio zavrsio gdje nije trebao.

      Ali, da si sa 300gr unesenih UH-a,nakon par tjedana low-carb dijete i uz rezim koji si opisao, sa 300gr popunio zalihe glikogena,a narocito s obzirom na cinjenicu da je potrebno nekoliko dana za isprazniti iste(ili samo 1-2 dana uz nekoliko full-body depletion treninga) mi se cini gotovo nemogucim.



      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Nekužim kako si probao mnogo pristupa dijeti ako se bb baviš 3,5 god, pa ako ideš isprobati neki princip nećeš se istog principa držati 3-4 tjedna nego bar 3-4 mjesec, šta možeš zaključiti u 3-4 tjedna, tijelo se ne stigne ni adaptirati, sad ako si kao i većina nas par prvih mjeseci lutao, vjerojatno koje vrijeme si i potrošio na nabacivanje mišića, ne znam kada si u te 3-4 godine onda sve to stigao, stvarno mi nije jasno. ... Čini mi se da kod tebe to sve "moguće" isprobavanje je prekratko trajalo da bi mogao nešto zaključiti, prebrzo prebacivanje s jednog principa na dr. ničemu ne služi.....
      Ok, malo nepromisljena izjava s moje strane. U startu jesam lutao,jer nisam imao koga da me uvede.Doduse ne toliko dugo jer su mi neki principi vec bili poznati. Uglavnom,ne racunam tu trening,vec samo prehranu. Probao sam low-carb/high-fat, moderate carb/moderate fat, high carb/low fat i sve u 5-7 obroka dnevno, po 1-2 mjeseca bez i po 1-2mjeseca sa kardiom. Pravu masu sam imao mozda 2 puta u sve to vrijeme i to po 2-3mjeseca max. Imao sam period i kada sam ciklirao proteine(low-high) i slicno,i sada sam na ovome. Ne cini me expertom za sve dijete,ali dovoljno da znam sto mi se kako odrazilo na tjelesnu kompoziciju i psihu.Uz neke logicne zakljucke na osnovu znanja iz biokemije i nutricionizma dovoljno za donijeti neke zakljucke.


      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Gle, ako se ne baviš natjecateljskim bb nemoj bolje komentirati pražnjenja/punjenja isl. *****rije jer ovo objašnjenje zašto mi se pokvarila forma na natjecanju je na razini malog djeteta, zar misliš da mi nismo svjesni rebound effecta nakon dugog gladovanja i da se 2-3 tjedna prije natjecanja obilno ne napunimo, netko može to napraviti i 1-2 tjedna prije, ja moram 2-3 tjedna, s tim da nisam spomenuo da mi to nije bilo 1. natjecanje u sezoni tako da je 3 tjedna prije bilo obilno punjenje u nekoliko dana tako da o nekom rebaund effectu ugljikohidrata ne možemo pričati ovdje!
      Kazem,ne znam sve okolnosti,pa ostavljam mogucnost toga da sam u krivu.Za razinu "malog djeteta" ne zelim komentirati.


      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Promjena od 1-2% u bf-u je jednostavno vizualno nezamjetna, nikada se neopterečujem brojevima, jedino je bitno šta ti sam i drugi vide na tebi, a brojevi su skroz nebitni, gubitak od 1 kg tjedno ne znači puno, koliko puta mi se zna dogoditi da 3-4 tjedna kilaža stagnira i onda u jednom danu padneš 2-3 kg, ne ide baš to kao što piše u knjigama svaki tjedan 0,5 kg, meni je bitno samo ono vizualno, a vage i kalipere ne koristim. Ne kužim zašto si na dijeti morao biti na 1400 kcal, takav unos bi mogao preporučiti jedino ženi od 50-60 kg, nije ni čudo da ti špek nije išao dolje!
      Promjena od 2% za nekoga od 90kg i 10% predstavlja pad sa 9kg masti na 7,2kg masti,tj. razliku od 1.8kg masti. 1.8kg masti u apsolutnom smislu nije puno,ali je itekako vidljivo pri tom BF-u.

      UD2.0 dijeta je ciklicka low-carb dijeta.Prva 3.5 dana je prehrana low-carb(do max.20% kcal iz carba),zatim 1.5 dana punjenja i 2 dana maintanance ili nesto ispod. Dani praznjenja su low-carb i ujedno low calorie,gdje restrikcija ide do 50% od maintanance-a,a 1400kcal je tocno pola mog odrzavanja.


      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Stvarno misliš da se u ovih 60-tak god. koliko postoji bb nitko od buildera i znanstvenika nije sjetio isprobati IF princip koji počiva na stilu života starih ratnika, beduina isl. koji su cijeli dan radili/ratovali i onda tek navečer unosili cjelokupnu dnevnu količinu hrane, jasno da su probali, ali princip od 6 i više obroka pokazao se puno bolji za bb pa se i zadržalo tako dugo. Bilo je 70-tih buildera koji su jeli 2-3 puta na dan, ali gle, ovi koji su jeli 5 i više obroka imali su bolje rezultate, bilo je i onih kojima je svaka kcal bila ista i na dijetama im je jedino bio važan kalorijski unos, koji sve dok je bio konstantan mogli su jesti i hamburgere, ali gle i njihov se princip nije pokazao uspješan. I sad u današnje vrijeme kad je fitness marketing na vrhuncu, nađe se neki "komercijalni" znanstvenik s istraživanjima prilagođenim pričama o IF-u i kaže da su nas sve ove godine zaj... da uopće ne trebamo jesti cijeli dan nego samo par sati dnevno i onda se pojave i suplementi samo za IF, kao što imaš danas suplemete samo za keto, samo za atkinsona isl., pa će neko izdati par knjiga o IF-u koje će se dobro prodati, pa će biti majce s natpisom I'M ON IF itd. Dosadili su svima već carb rotation, keto, low calorie diet isl., treba izmisliti neki novi model- IF,palleo, crossfit koji će se bolje prodavati, ali uvijek je u prednosti nešto to je praktičnije.
      Princip od 6 ili vise obroka se prosirio iz profi krugova i vjerujem da se ustalio vise iz razloga prakticnosti nego nekakve bitnije prednosti.Teziti 110kg i unijeti 5000kcal svaki dan ne moze svatko u 3 obroka.
      Marketing i komercijalu opcenito ne zelim komentirati,ali cinjenica je da je puno vise komercijale i marketinga oko 5-6 obroka dnevno,nego za IF,paleo i crossfit zajedno.


      Originally posted by TitanGym_BP View Post
      Ako želiš poboljšati IS, a stvarno jesi endo onda jedino što ti može pomoći je abnormalno duga dijeta i velike količine alpha lipoične kiseline 3-5 g dnevno, ako uspiješ nabaviti više kg farmaceutske, onda je to posao , potrajalo je par godina, ali u zadnje vrijeme se zdošlo, ali stvar u tim dozama radi perfektno na osjetljivost, a ne IF-ovi, ključno jue dugotrajno odsustvo carbsa pa ovdje prednost ima i keto dijeta.
      Ako tebi odgovara IF, nemam ja ništa protiv, glavno da si ti zadovoljan, samo daj, budući da valjda jesi endo onda na IF-u i nećeš imati problema s katabolizmom, ali nećeš niti rasti, možeš jedino stagnirati jer ne rastu mišići samo prije i poslije treninga, nego tijekom regeneracij cijeli dan s tim da ne znaš kada će se to dogoditi pa zato je i cilj tijekom cijelog dana omogućiti dotok hranjivih materija, ako tebi odgovara stagnacija sve ok, ja se inače ne bavim stagnacijom.

      Nisam probao koristiti alfa lipoicnu kiselinu,ali budem probao.
      Keto dijetu sam probao,ali jednostavno nije islo. Prvih par dana sam se osjecao grozno, a sljedecih 4-5dana je bilo jos gore. Prekinuo sam nakon tjedan i pol,jer mozak mi nije radio,a uz posao gdje koncentracija mora biti 100% jednostavno nije islo.

      Ovo za sada mi odgovara. 4 mjeseca(nesto sitno manje) je proslo i ne mogu se pozaliti(kazem,nije striktno IF,ali slicno).
      Sto se rasta tice,ne znam. Vidjet cu kako ce se stvari odvijati. Sumljam da cu samo stagnirati iz dva razloga:
      1.Nisam striktno na IF-u,i period hranjenja mi je malo duzi,a po potrebi ga dodatno produzim na masi.Ako zadovoljim kcal potrebe(suficit) u npr. 10h hranjenja(uz dodatan period probave od par sati) moze se osigurati anabolicno okruzenje u vecem dijelu dana.Gliko zalihe nece bitno opadati u periodu bez hrane,pa nem razloga da regeneracija ispasta.
      2.Ako ne bude radilo, mijenjam i javljam rezultate.

      Doduse,sumljam da ce se ovo drugo desiti,ali nemam razloga lagati,ili skrivati istinu. Ako ne ide, bio bih glup ne priznati to.
      Poz.
      Last edited by IgyBoy; 30-08-12, 10:13.
      Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

      Comment


      • #33
        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

        Originally posted by hardstyle91 View Post
        Igy, odlicno je ovo, ocito da te ne pere kortizol otkako se sin rodio

        Hvala kolega, ma ovo je onako...ni vrit-ni mimo.
        Nije ispozirano,pun natrija i(posljedicno) vode,zadnji trening prije ovoga je bio prije 10dana i sl.
        Uslikano par minuta poslije budjena,pa nisam bio voljan niti pozirati.

        Inace, da - sincek ima blagotvoran ucinak na kortizol. Totalno ti promjeni perspektivu i dodatno prosiri vidokruge.
        Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

        Comment


        • #34
          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

          Originally posted by IgyBoy View Post
          Napisao sam duuugacak post i kliknuo na post,da bi me forum kicknuo-out zbog timeouta.
          Post je bio ograničen na 10 000 znakova, sad smo to digli na 20 000.

          pobjednici traže načine a gubitnici razloge

          Comment


          • #35
            Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

            Originally posted by kelly View Post
            Post je bio ograničen na 10 000 znakova, sad smo to digli na 20 000.

            Samo zbog mene? Cool.
            Moguce da ima veze s tim,javio je u startu odmah nesto,ali nisam stigao procitati,jer me odmah pukao na login.
            Poslije mi je jos jednom javio da je predugacko,pa sam trimnuo neke dijelove.
            Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

            Comment


            • #36
              Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

              Originally posted by IgyBoy View Post
              Samo zbog mene? Cool.
              pobjednici traže načine a gubitnici razloge

              Comment


              • #37
                Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                Originally posted by kelly View Post

                Imas vec pripremljenu po jednu prigodnu za svaku mogucu situaciju?
                Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

                Comment


                • #38
                  Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                  Originally posted by IgyBoy View Post
                  Imas vec pripremljenu po jednu prigodnu za svaku mogucu situaciju?
                  A jbg, iskustvo te čini mudrijim.

                  pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                  Comment


                  • #39
                    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                    Originally posted by kelly View Post
                    A jbg, iskustvo te čini mudrijim.

                    Uopce ne sumljam,a i vidi se iz prilozenog. :LOL:
                    Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

                    Comment


                    • #40
                      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                      Ovo što si opisao da ti se dogodilou postu, meni se dogodilo u prošlom postu pa je bilo sve ispočetka s nekim izostavljenim djelovima !!
                      Da li si ikada pomislio da možda ipak nisi endomorfne tjelesne građe jer naslušao sam se priča o nemogućnosti skidanja špeka jer su svi endomorfi, koliko sam skužio i ovdje na forumu npr. Adnan Gosto je uvjeren da je endomorf, a ja sam uvjeren da to nije, naime, ako ti na 1400 kcal ne idu kg dolje to ne znači da si endomorf, možda je nešto dr. u pitanju, ja nebi nikoga prosječne tjelesne građe stavio na 1400 kcal, jedino ako si 1.5 m i 50 kg, možda imaš samo neke karakteristike endomorfa, najjednostavniji način da odrediš tjelesni tip je da se pitaš kako si izgledao kao mali, budući da djeca većinom sva jedu hrpu sličnih sr..nja, a neka su mršava ko štapići, a dr. su opet debela pa otprilike na taj način možeš odrediti tjelesni tip s tim da se uvijek kasnije i ektomorf može uprasiti i endomorf skinuti špek, ali u djetinjstvu rijetko tko ima "izreguliranu" prehranu.
                      Ako si pročitao da na dijeti svaki tjedan moraš skinuti 0,5kg ili koliko već, to ti u stvarnom životu i nije tako pa ako par tedana kile stoje na istom mjestu to ne znači da ti se usporio metabolizam pa moraš ubaciti carbse i odmor, za takvo šta su potrebni mjeseci gladovanja, a ne 4-5 tjedana dijete, već sam napisao kilaža može stajati 2-3 tjedna i onda u 1 danu padneš 2-3 kg, ja sam vjerojatno odradio jedno 30-tak definicija i uvijek sam skidao od bar 15-25 kg i svaki put sam ih skinuo bez da sam uzimao dane odmora ili 1-2 tjedna povečavao unos carbsa, usporavanje metabolizma je moguće, ali u kojoj mjeri i kada taj podatak vjerojatno nisi našao, osim možda kakva marketinška naklapanja.
                      Pojedini treneri smatraju da pretreniranje nepostoji, ja sam isto toga stava, ti od 4 treninga full body tjedno i 4 kardija si se preternirao, a šta da ti kažem da sam tamo negdje na defu mislim 2004.g. probao cijelu definiciju od nekih 15 tjedana raditi svaki dan cijelo tijelo po starom PHA principu Boba Gajde, gdje radiš 1 vježbu za donji 1 za gornji dio tijela u kompleksima od 10-20 vježbi, 6 x tjedno takav trening po min. 2 sata i kardio 5-6 x tjedno od 0,5-1 sata i nisam se pretrenirao, umoran i iscrpljen jesi, ali ne pretreniran s tim da je poznato i kod onih koji vjeruju u pretreniranje da je endomorfe jako teško pretrenirati, ja sam naprimjer uvjeren da noge ne možeš pretrenirati koliko ih god radio s utezima, da ih radiš praktično svaki dan biti će samo sve bolje!
                      Vidim da barataš hrpom faktografskih podataka, samo fali ti saznanja u kojoj se mjeri šta događa, spominješ smanjenje inzulinske osjetljivosti kod clenbuterola, samo nije ti poznato u kojoj se mjeri to događa, ja sam vidio vrhunske naše genetičare koji clen uzimaju i na sam dan natjecanja i vrhunski se napune , ja osobno smatram da se treba izbaciti 1-2 tjedna prije natjecanja upravo zbog tog smanjenja osjetljivosti na inzulin, ali i zbog nekih dr. razloga.
                      Da bi zaključio kako neka dijeta radi na tebe ja sam stava da moraš barem cijelu definiciju znači nekih 3-6 mjeseca odraditi po istom principu da bi mogao dati zaključak, ja osobno smatram da svaka dijeta radi na svakoga, kao što i svaka "vježba" radi na svakoga, samo pitanje je kako ti se sviđa "finalni" proizvod na kraju 1 tipa dijete. Sve manje od toga može dovesti samo do polovičnih zaključaka.
                      Ovo da ti PWM "neodgovara" jer te zavodni je zanimljivo, ne znam zašto ti je bitno da li si nakon treninga zavodnjen, šta imaš neki revijalni nastup ili šta, ne kužim šta si od PWM-a cijeli slijedeći dan zavodnjen? Opće je poznato da si npr. navečer zavodnjeniji daleko više nego u jutro, također kortizol podignut na kraju treninga značajno povečava zadržavanje vode, ako si na niskom unosu carbsa više ćeš zadržavati vode pod kožom jer nema glikogena koji bi zadržavao vodu u tijelu pa se tijelo adaptira zadržavanjem vode pod kožom i hrpa dr. stvari može dovesti do "zavodnjavanja", ali to su normalni tjelesni procesi, a meni definitivno ne smetaju, osim na dan natjecanja. Ako si stvarno endomorfne tjelesne građe kako se od 300 g carbsa nezavodniš, a od 50-tak ili koliko već u Pwm-u se zavodniš, budući sam ko i svaki endomorf hipersenzitivan na inzulin mene npr. 300 g carbsa zavodni da su ne znam iz čega, valjda i iz povrća, zato na dan natjecanja redovito niti ne jedem carbse, osim kad idem nešto isprobavati pa ne ispadne dobro!
                      Na keto dijeti se nisi osječao u početku dobro, pa to je normalna stvar, nitko se osjeća dobro dok ne dođe u ketozu, a za punu ketozu na početku treba bar 14 dana bez carbsa, a ti si odmah na početku odustao. Keto dijeta na endomorfe izvaredno dobro radi, ali i na njoj moraš biti gladan, a najviše ubiju sati i sati aerobnog, kako sam napisao svaka dijeta radi na svaog pa i keto na ektomorfa, ali se samo treba prilagoditi, sad da li će ti se svidjeti "finalni" prozvod, to je dr. stvar.
                      Smatraš da je marketinga i komercijale daleko više oko 5-6 obroka dnevno, pa ček, 5-6 obroka se je zadržalo još od tamo 80-tih sve do danas, hoćeš u zemljama bivšeg istočnog bloka i svim mogućih prip...dina uključujući i nas, gdje nekada nije bilo ni m od marketinga,niti časopisa, niti interneta, totalno ničeg, knjige bezveze, ni jedna valjda iz tematike bb, sve samo usmena predaja i da ne kažem legende i anegdote!Ako ti kažem npr. da imam knjigu od 1 istočnonjemačkog autora iz negdje 60-70-tih na temelju koje je Charless Poliquine utemeljio puno svojih današnjih principa, s tim da bi se začudio koliko danas općeprihvaćenih principa iz područja treninga, a i prehrane je opisano u toj knjizi, uključujući i 5-6 obroka dnevno, potrebna dnevna količina proteina itd. Da tine kažem da jedan veliki trener kao što je Ištvan Javurek još početkom 80-tih je postavio principe treniranja u kompleksia koji su eto danas hit, sve je već davno izmišljeno, ne treba puno komplicirati, pogotovo ne u bb, jer uvjerio sam se da kompliciranjem sve može otići u krasnu .., najbolje se držati u bb onog principa KISS - keep it simple stupido!
                      Nekada tamo sredinom i krajem 90-tih na netu se je moglo naći puno više korisnih informacija nego danas, s tim da si mogao i kontaktirati puno danas poznatih trenera i to bsplatno, naravno jer su se tada tek probijali, ali danas i njihove i informacije i svih ostalih danas trenera su iskomercijalizirane ako su besplatne, a sve kvalitetno se naplaćuje i oni su skužili da se sve to da lijepo prodati. Dok uzmem nekada časopis Testosteron koji je u samom početku bio nekomercijalan, nije nikakve suplemente promovirao, u odnosu na današnji T- mag , to je nebo i zemlja, sve je lijepo zapakovano i u svrhu prodaje. Tako da svi ti IF, UD.2 isl. su samo komercijalni proizvodi kji evo imaju svije pobornike odnosno kupce, davno su temeljni principi postavljeni i provjereno rade, samo ovo je sport ili stil života kojemu se moraš 24 sata posvetiti, nema zaobilaznih puteva, a to se mnogima ne sviđa, svi bi danas dobro izgledali, ali da im zbog toga ne pati ostata života, a to ne ide pa i nastaju ovakvi "praktični" IF-ovi!

                      Vidim da barataš s dosta faktičkih podataka s neta, što je dobro za neki početni temelj, ali ja sam se puno puta uvjerio da ono što je super opisano u teoriji i različiti principi na netu, previše puta u praksi jednostavno ne rade. U početku nakon hrpe svih tih podataka trebalo mi je vremena da skužim u kojoj mjeri nešto dijeluje u praksi,a ovi faktografski podaci samo mogu biti neka smjernica koja ponekad ne vodi nikamo.
                      Pored sveg ovog znanja, moj ti je savjet da to prvo isprobaš na sebi pa onda na drugima, a tek tada tvrdiš kako nešto funkcionira, a specifičnosti vezanih za natjecateljski bb bolje se ostavi dok ih neisprobaš jer to je tek teška "alkemija", ali koju nećeš naći opisanu i serviranu na netu, to na netu ti je stvarno za malu djecu, često na netu npr. piše 1 u stvarnosti je sasvim drugačije pa onda vidi ko tu koga je....

                      Comment


                      • #41
                        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                        da se skupe vasi postovi i ostali kvalitetni na forumu, mogla bi se itekako dobra knjiga napisati

                        btw i ja sam uvijek za tradicionalne treninge, tradicionalne prehrane.

                        ali sam i za to da tijelo treba sokirati. novim trneingom ( 5x5, piramida( ili obrnuta )- dignut malo snagu, ili pak u vode GVT-a i gigantskih serija,...) i takoder prehranom (od ketoze, palolitskih prehrana, IF- ova).

                        sve to tijelo sokira, i ono nam daje rezultate. napredovat ce covjek sa 6 obroka dnevno, kasnije na defci napravit deficit ciklirat bla bla. ali zasto ne probat IF ( ili sebi prilagodit poput igija nesot slicno ). mislim da nakon par ponovljenih identicnih ciklusa tipa na masi radit jedan period snagu, pa malo povecat ponavljanja i onda klasicnu defku odradit, tjelu dojadi. i da ce dat vece rezultate s necim novim(mozda i ne u pocetnom trenutku boljim ).

                        titane mozda se tvoj uspjeh bas temelji na probavanju( tj siguran sam) ovih ne tolko dobrih dijeta.

                        da si non stop radio isto ja mislim da nebis imao takve rezultate.


                        ali neki moj zakljucak je da. prvih par godina BB-a treba ove tradicionalne nacine trneinga i prehrane dovest do savrsenstva. i njih gurat tih par godina. kasnije probavat i s treningom na prazan zeludac i ketozom i IF-om i neznam cime ne. naravno uvijek se vracajuci trad. principu.


                        no ja sam pocetnik, totalni pocetnik, pa ovo moje razmisljanje i ne mora imati nekakvog smisla, ali meni ima pa sam ga iznjeo
                        Do Whatever the Fuck You Wanna Do

                        progressive overload, squat, deadlift, bench press.
                        kalorije, makronutrijenti, mikronutrijenti.

                        Youtube:

                        Primjer treninga snage/hipertrofije
                        Primjer kraceg treninga hipertrofije/snage
                        Sve o prehrani
                        Sve o treningu

                        Comment


                        • #42
                          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                          Ja nikada ne treniram isto i svakim treningom praktično šokiram tijelu i nakon gotovo svakog treninga imam upalu, na svakom treningu ima i super serija i gigantskih i teških ponavljanja i opadajućih i svega mogućeg do maximuma i uvijek ispropavam nešto novo pa mi je svaki trening praktično šok za organizam i to je ono što uvijek pali. Nikada nisam zadovoljan postignutim i nikako se ne pridržavam nekih tradicionalnih principa, ali ne pada mi ni na pamet isprobavati neke komercijalne, neutemeljene teorije samo zato što je to nešto NOVO, nova je bila i UN dijeta i dijeta po krvnim grupama koju su mnogi natjecatelji koristili, pa jedenje posebno proteina u 1 obroku, a posebno ugljikohidrata 2. isl. nebuloza, samo zato što ju je tamo neka šuša s titulom izmislila i iskomercijalizira, nikada mi takvo šta nije palo na pamet isprobavati. Najbolja mi je UN dijeta gdje se našle 2 Slovenke bez neke praktične naobrazbe i izmislile dijetu, jednostavno praktično svaki dan jedeš 1 namjernicu i super, 1 dan ne jedeš ništa, to mi je najbolje i svi poludili za dijetom, a što se događalo naon što su završili s njom, to je najbolje, moj jo-jo sindrom nakon natjecanja od nabacivanja 15 kg u par dana je mila majka u odnosu šta se događalo poslije UN dijete, da ne kažem da znam par ljudi koji su zbog te djete završili na operaciji žučnih kamenaca, ali bilo je novo i svi su htjeli probati.

                          Tako i s ovim IF-om, novo je, zašto ne probati, nema veze što nema veze s vezom, ali dosta je praktičniji od tradicionalnog pristupa od 5-6 obroka. Pa to ti je ko da npr. u nogometu neko se smisli da recimo igrači igraju u "balerinkama" jer evo u njima se bolje uklizava i svi obuku balerinke potrgaju prste i stopala i onda skuže da je bolje igrati u kopačkama. Ne znam zašto bi trebalo mijenjati neke temeljne principe koji su se 10-cima godina pokazali učinkovitim, zbog PRAKTIČNOSTI jer nekom je problem jesti svaka 2-3 sata?!
                          Budući su ne znam kada ratnici jeli po ovakvom principu ili još bolje paleolitička dijeta po principima jelovnika pračovjeka u paleolitiku, šta to znači da je to dobro, pa od tada je čovjek evalvuirao sigurno 6 puta, šta bi ti trebao znati od kuda su tvoji preci pa da znaš kakvo su granje i korjenje jeli pa da i ti danas to jedeš, pa u srednjem vijeku zbog zagađene vode uglavnom se pilo vino, šta bi i mi danas trebali isto tako, nije bilo friždera pa su masovno solili hranu i trpali hrpe začina i šta je najbolje i u paleolitiku i kasnije dobro ako su s takvom svojoj prehranom doživjeli 30 g. i šta sad zaključiti?!
                          Internet je danas totalno iskomercijaliziran kao i TV, svaki taj znanstvenik koji je osmislio neki "novi" princip dijete, treninga isl. je od svoje akadamske zajednice, redovito u USA, za taj svoj rad dobio lovu, nije to kao kod nas, bez obzira da li ta njegova teorija se potvrdila u praksi ili ne, pa još kada to iskomercijaliziraju i lijepo upakuju pa serviraju na internetu, još se ponešto zaradi.

                          Hrpa stvari postoji koja su davno izmišljena i dokazana na području i treninga i prehrane, samo ona često ne leže servirana na internetu, možda se samo spominju na netu i uvijek se može ispropati nešto novo, ali ne ovakve komercijalne nebulaze koje imaju svoje pobornike samo zato što su praktične!

                          Comment


                          • #43
                            Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                            Danas je popularno biti

                            http://bs.wikipedia.org/wiki/Mythbusters

                            proslaviš se a ni lovica nije loša.

                            Ja sam čuo da svi profi bilderi idu na banana dijetu:
                            http://www.24sata.hr/zdravlje/banana-dijeta-skida-13-kg-za-sest-mjeseci-bez-odricanja-118431

                            Last edited by kelly; 30-08-12, 17:10.
                            pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                            Comment


                            • #44
                              Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                              Samo tako ti se je uvijek najlakše zakačiti s ljudima, čim pokušaš nešto promjeniti i čim dirneš u nečiju "idilu" i uvjerenja u kojim živi!

                              Comment


                              • #45
                                Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                                banana je puna kalija..pa mozda cak i djeluje na one od 250 kg amerkiance, jer izbace 50 kg vode iz sebe hahahah fruktozu cemo zanemariti, i katabolizam xD.


                                btw najbolje bi bilo da s ovog foruma potece neka nova dijeta, svi se malcice oparimo i bok
                                Do Whatever the Fuck You Wanna Do

                                progressive overload, squat, deadlift, bench press.
                                kalorije, makronutrijenti, mikronutrijenti.

                                Youtube:

                                Primjer treninga snage/hipertrofije
                                Primjer kraceg treninga hipertrofije/snage
                                Sve o prehrani
                                Sve o treningu

                                Comment

                                Working...
                                X