Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

    Opet mi se desilo...napisao dugacak post i onda dobio timeout i sve otislo - dva puta.
    Previse vremena sam izgubio na ovo,pa evo mislim po zadnji puta:

    Originally posted by TitanGym_BP View Post
    Ovo što si opisao da ti se dogodilou postu, meni se dogodilo u prošlom postu pa je bilo sve ispočetka s nekim izostavljenim djelovima !!
    Kaze kelly da nece vise - ja mu vjerujem.

    Originally posted by TitanGym_BP View Post
    Da li si ikada pomislio da možda ipak nisi endomorfne tjelesne građe jer naslušao sam se priča o nemogućnosti skidanja špeka jer su svi endomorfi, koliko sam skužio i ovdje na forumu npr. Adnan Gosto je uvjeren da je endomorf, a ja sam uvjeren da to nije, naime, ako ti na 1400 kcal ne idu kg dolje to ne znači da si endomorf, možda je nešto dr. u pitanju, ja nebi nikoga prosječne tjelesne građe stavio na 1400 kcal, jedino ako si 1.5 m i 50 kg, možda imaš samo neke karakteristike endomorfa, najjednostavniji način da odrediš tjelesni tip je da se pitaš kako si izgledao kao mali, budući da djeca većinom sva jedu hrpu sličnih sr..nja, a neka su mršava ko štapići, a dr. su opet debela pa otprilike na taj način možeš odrediti tjelesni tip s tim da se uvijek kasnije i ektomorf može uprasiti i endomorf skinuti špek, ali u djetinjstvu rijetko tko ima "izreguliranu" prehranu.

    Ako si pročitao da na dijeti svaki tjedan moraš skinuti 0,5kg ili koliko već, to ti u stvarnom životu i nije tako pa ako par tedana kile stoje na istom mjestu to ne znači da ti se usporio metabolizam pa moraš ubaciti carbse i odmor, za takvo šta su potrebni mjeseci gladovanja, a ne 4-5 tjedana dijete, već sam napisao kilaža može stajati 2-3 tjedna i onda u 1 danu padneš 2-3 kg, ja sam vjerojatno odradio jedno 30-tak definicija i uvijek sam skidao od bar 15-25 kg i svaki put sam ih skinuo bez da sam uzimao dane odmora ili 1-2 tjedna povečavao unos carbsa, usporavanje metabolizma je moguće, ali u kojoj mjeri i kada taj podatak vjerojatno nisi našao, osim možda kakva marketinška naklapanja.

    Nisam sklon vjerovati da tjelesni tip mogu odrediti po onome kako sam izgledao kao mali...hrpu hormonalnih promjena koji se dese u pubertetu i kasnije,stil zivota,prehrana cijelo to vrijeme i mnostvo drugih faktora mogu jako utjecati na to.
    Kao sto i sam kazes, endo uvijek moze skinuti spek(na laksi ili tezi nacin),a ekto uprasiti.
    Pisao sam nedavno na blogu o somatotipovima i podjelama.Poprilicno sam siguran da sam endo. Oduvijek teglim dosta sala,imam uzasno spor metabolizam i metabolizam koji se jako brzo prilagodi u fazi defke. Podjela po somatotipovima stoga ne mora znaciti nista. Radije to razdjelim na nekoliko faktora, jer nisu isti hormoni/hormonalni paneli (ili grupe hormona,a najvise geni) odgovorni za debljanje i nabacivanje misica. Moguce je da osoba ima sklonost i jednom i drugom. Ili ima sklonost debljati se,ali ne i dobijati misice i td. U prijevodu - je li te genetika pljunula u lice, pomazila ili jako pomazila. Sebe smatram izrodom to troje.
    Nisam "cisti endo"(iako takvo sto niti ne postoji), jer po svemu sto sam imao priliku vidjeti jako lako zadrzavam nabacenu misicnu masu,cak i na velikim deficitima i s neadekvatnom prehranom. S druge strane endom me cini cinjenica da mi je vrlo tesko skidati kile(salo). Opadanje u brzini metabolizma uocim vec nakon prvog tjedna. Trening i refeed periodi pomazu,ali ne znacajnije.

    Ne vodim se onime sto pise u razno-raznim vodicima za dijete,pa tako niti o magicnoj brojci od 0.5kg tjedno.Za mene je 0.5kg tjedno,na duzi rok jednako SF-u.U pocetku da - prvih tjedan,dva..sve iza toga je tegljnjenje od po 100-200gr.
    Za mene je to jasan znak usporavanja metabolizma.
    Zasto mislim da je tako? Pa stvar je jednostavna i malo fizike i matematike mogu objasniti stvari:
    Recimo da mi je kilaza 90kg i BMR =2200kcal u startu. 1kg sala = 7500kcal.
    Da bi skinuo pola kile tjedno, moram imati deficit od 3750kcal. Sve jasno.
    Prvi tjedan sve u redu,kilaza prema planu pada za 0.5kg. Drugi tjedan sitno manje,treci jos mozda 200-300gr, a nakon toga teeeegljenje.
    Ok,ne valja previdjeti nekoliko stvari,pa sam i to uracunao u jednadzbu i prilagodio se.Osim inicijalnog kcal deficita,racunao sam i:
    1.pad ukupnog TEF-a usljed manjeg broja kalorija koje unesem
    2.pad potrosnje kalorija usljed pada kila(ne zaboravimo da smo laksi za pola kile,pa niti BMR vise nije 2200kcal i da bi gubili istim tempom moramo dodatno smanjiti kalorije)
    Sve sam to uzimao u obzir i sva logika navodi da sam morao gubiti kile,jer je osnovni preduvjet bio tu: kcal deficit.
    Buduci da tome nije tako,mora postojati i ona adaptivna komponenta - brzina metabolizma. Tu imas pravo, podatak o brzini adaptacije metabolizma nisam nigdje pronasao,a sumljam i da postoji,jer genetske predispozicije ovdje jaaaaako diktiraju sto ce se i kako odigravati,ali mi je i vise nego jasno da se metabolizam prilagodi na osnovu onoga sto sam ranije napisao.

    Pretreniranje mozda i ne postoji u formi kakvoj to mnogi zamisljaju,ali iscrpljenost - psihicka i fizicka, spaljen CNS, gubitak volje i sl. su vrlo stvarni.Meni dosta.

    Sto se tice faktografskih podataka, znanost nikada nece moci reci u kojoj tocnoj mjeri ce ti se smanjiti IS u kojim uvjetima.
    Znanost moze opcenito dati smjernice koje kazu sto mozemo ocekivati i u kojoj mjeri je vjerovatnost da se takvo sto desi realna.
    Medjutim,na individualnoj razini je rijec o prevelikim oscilacijama u mnostvu faktora,pa ti znanost nikaka niti nece moci tocno reci za tebe kao individuu. Sam si spomenuo "nase geneticare", koji su clen uzimali do samog natjecanja.Moguce,jer su "geneticari",pa im niti defka mozda nije bila toliko dugotrajna,niti toliko rigorozna kao tebi.Ne kazem da se oni nisu morali truditi,ali moguce da su preko nekih sitnica,na koje si ti morao itekako paziti,oni mogli prijeci bez obracanja previse pozornosti.

    Za uci u ketozu je dovoljno puno manje od 14 dana.Uz 0g carbsa i jedan ili dva full-body depletion treninga za nekoliko dana si u ketozi.Malo si kontradiktoran sto se toga tice.Kazes da imamo samo 300gr gliko zaliha,a u isto vrijeme nam treba 14 dana za ketozu.Ako je tako, od cega mozak zivi u periodu izmedju? Nesto ne stima.

    Sto se IF-a tice,nisam ga direktno zagovarao,ali kad smo kod njega - sve sto zelis o IF-u mozes naci besplatno na leangains.com od autora iste,Martina Berkhama. Nista ne prodaje. Imas linkove sa strane na neke knjige,ali nista od toga nije njegovo.
    Sto se tice UD2.0, iako se radi o knjizi koju moras kupiti,kao i o njegovoj "Solution to stubborn fat" smatram da su knjige vrijedne svakog novcica koje treba izdvojiti jer je rijec o vrijednom stivu informacija o tome tome kako stvari funkcioniraju u nasem organizmu.
    Uz to,sam Lyle je u jednom od svojih blogova bio spreman reci da UD2.0 i Solution to stubborn fat nisu nista revolucionarno.
    Citat koji bi svi trebali procitati( cijeli blog post ovdje: http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/fundamental-principles-versus-minor-details.html):

    "The Ultimate Diet 2.0 is an advance diet for advanced dieters; it’s aimed at people for whom the details matter. Even there, while the overall structure of the diet is a bit complicated, any given day actually isn’t.

    The information in The Stubborn Fat Solution is equally detail oriented. But again, it’s aimed at folks looking at the last little bits of fat, the stuff that doesn’t come off easily without an attention to such details. For everyone else, such details are not needed: that training and dieting gets done is more important than how it gets done exactly.

    But the fundamental principles must always be adhered to, even in the advanced/complicated programs. It’s simply that the details are less relevant for the non-advanced. So, for example, as I looked at in The Fundamentals of Fat Loss Diets Part 1 and The Fundamentals of Fat Loss Diets Part 2, there are a set of fundamental principles of fat loss diets that I consider crucial to success, first and foremost among them the creation of a suitable caloric deficit."

    Ovo zadnje valja jos jednom procitati i zapamtiti,ali svakako procitati i blog entry na linku gore.


    Ovom nacinu dijete se nisam priklonio jer mi je lakse plivati "niz struju" i pokusavati naci precice - da sam to htio,ne bi se bavio ovime.
    Svi mi imamo drugacije ciljeve i drugacije prioritete.Mene ce zadovoljiti BF od 9% i vidljiv six-pack. Nije mi bitno da mi to bude "stil zivota", niti to zelim - kao najvjerovatnije niti 99% ljudi ovdje,ali ako postoji laksi ili "bolji" nacin za doci do tog cilja - zasto bih se ogranicavao? Nisu to, kako kazes "zaobilazni putevi". To su jednako valjani putevi dok god me vode cilju.Meni nije cilj izaci na natjecanje niti imati BF od 5% koji bih drzao tjedan-dva u godini.Pa sto?Jesam zbog toga manje "hard-core"?
    Who gives a damn. Ja sam svoj cilj postigao.
    Kazem, dosao sam ja do cilja i uz 6 obroka dnevno ali uz znatno vise odricanja. Zasto bi onda to ponavljao?
    "Prakticnost",kako ti to nazivas je meni itekako vazna pored full-time posla,privatnih projekata,obitelji i prijatelja.Ono sto cini i osnovu u zivotu.


    Originally posted by TitanGym_BP View Post
    Pored sveg ovog znanja, moj ti je savjet da to prvo isprobaš na sebi pa onda na drugima, a tek tada tvrdiš kako nešto funkcionira, a specifičnosti vezanih za natjecateljski bb bolje se ostavi dok ih neisprobaš jer to je tek teška "alkemija", ali koju nećeš naći opisanu i serviranu na netu, to na netu ti je stvarno za malu djecu, često na netu npr. piše 1 u stvarnosti je sasvim drugačije pa onda vidi ko tu koga je....

    Mislim da sam dovoljno elaborirao ispitivanja na samom sebi.Moje slike su u prilogu,a ima i kompletan thread u "slikama clanova" otkako sam poceo s vjezbanjem.Je li moglo bolje?Naravno da je - da sam zrtvovao neke druge aspekte zivota.
    Na klijentima sam isto tako probao i isto sam i ponovio vec nekoliko puta. Nije to nekakva velika baza klijenata(vecinom prijatelji i poznanici),ali da sam bas internet freak iza cijih rijeci nema rezultata - nisam. Sto se tice natjecateljskog bb-a -> niti me AAS ikada zanimao,a niti imam ambicije za natjecanja,ali to ne znaci da ne znam nista o materiji. Za razliku od nutricionizma, treninga i dijeta, biokemije i sl. gdje sam slobodan komentirati upravo iz razloga sto sam neke stvari i isprobao na sebi(a i drugima), nikada me neces naci da komentiram u podforumu o steroidima i kurama upravo iz razloga sto ne volim tvrditi nesto a da za to nemam podlogu.

    Za mene je u ovoj temi izreceno i vise nego dovoljno.
    Vremena sam izgubio daleko vise nego imam,a od teme smo daleko odmakli.
    Od mene toliko.
    Last edited by kelly; 30-08-12, 20:35.
    Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

    Comment


    • #47
      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

      Originally posted by IgyBoy View Post
      Opet mi se desilo...napisao dugacak post i onda dobio timeout i sve otislo - dva puta.
      A hebote, pa digli smo sa 10 000 na 20 000, očito da ćemo morati još podići broj znakova.

      Napiši u wordu pa kopiraj u post, tako nećeš izgubiti ništa, pa ako ne stane podijeli na dva posta.

      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • #48
        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

        Originally posted by IgyBoy View Post

        Za uci u ketozu je dovoljno puno manje od 14 dana.Uz 0g carbsa i jedan ili dva full-body depletion treninga za nekoliko dana si u ketozi.Malo si kontradiktoran sto se toga tice.Kazes da imamo samo 300gr gliko zaliha,a u isto vrijeme nam treba 14 dana za ketozu.Ako je tako, od cega mozak zivi u periodu izmedju? Nesto ne stima.
        .. ako su oni keto testeri pouzdani.. nakon punjenja, uz trening i kardio, šesti dan mi se pokazalo skroz ljubičasto na testeru...sad koliko su testeri pozdani neznam..
        Originally posted by darios
        pa trbušnjaci na mršavoj osobi izgledaju savršeno, ja ne izgledam mršavo ali jesam mršav samo se to ne primjeti jel sam širok

        Comment


        • #49
          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

          Originally posted by kelly View Post
          A hebote, pa digli smo sa 10 000 na 20 000, očito da ćemo morati još podići broj znakova.

          Napiši u wordu pa kopiraj u post, tako nećeš izgubiti ništa, pa ako ne stane podijeli na dva posta.


          Ma ne vjerujem da je zbog toga ovaj puta bilo.Mislim da je problem bio u tome sto sam poceo pisati post,pa radio nesto drugo,pa nastavio pisati i tako dva puta,pa me odjavio sa foruma(istekao cookie ili sl.)
          Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

          Comment


          • #50
            Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

            Originally posted by Trace_4 View Post
            .. ako su oni keto testeri pouzdani.. nakon punjenja, uz trening i kardio, šesti dan mi se pokazalo skroz ljubičasto na testeru...sad koliko su testeri pozdani neznam..
            Kato testeri nekada znaju dosta lagati,pa pocnu pokazivati stanje ketoze tek kada ketona bude dovoljno u urinu. Ustvari,ulazak u ketozu se pocinje desavati nesto prije toga,ali kako je razina sinteze ketona manja od potrosnje(bar u pocetku) keto sticks ne pokazuju nista jer ih stvarno niti nema u mokraci.Ali osim toga su relativno pouzdani.
            Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

            Comment


            • #51
              Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

              Originally posted by TitanGym_BP View Post
              Ja nikada ne treniram isto i svakim treningom praktično šokiram tijelu i nakon gotovo svakog treninga imam upalu, na svakom treningu ima i super serija i gigantskih i teških ponavljanja i opadajućih i svega mogućeg do maximuma i uvijek ispropavam nešto novo pa mi je svaki trening praktično šok za organizam i to je ono što uvijek pali. Nikada nisam zadovoljan postignutim i nikako se ne pridržavam nekih tradicionalnih principa, ali ne pada mi ni na pamet isprobavati neke komercijalne, neutemeljene teorije samo zato što je to nešto NOVO, nova je bila i UN dijeta i dijeta po krvnim grupama koju su mnogi natjecatelji koristili, pa jedenje posebno proteina u 1 obroku, a posebno ugljikohidrata 2. isl. nebuloza, samo zato što ju je tamo neka šuša s titulom izmislila i iskomercijalizira, nikada mi takvo šta nije palo na pamet isprobavati. Najbolja mi je UN dijeta gdje se našle 2 Slovenke bez neke praktične naobrazbe i izmislile dijetu, jednostavno praktično svaki dan jedeš 1 namjernicu i super, 1 dan ne jedeš ništa, to mi je najbolje i svi poludili za dijetom, a što se događalo naon što su završili s njom, to je najbolje, moj jo-jo sindrom nakon natjecanja od nabacivanja 15 kg u par dana je mila majka u odnosu šta se događalo poslije UN dijete, da ne kažem da znam par ljudi koji su zbog te djete završili na operaciji žučnih kamenaca, ali bilo je novo i svi su htjeli probati.

              Tako i s ovim IF-om, novo je, zašto ne probati, nema veze što nema veze s vezom, ali dosta je praktičniji od tradicionalnog pristupa od 5-6 obroka. Pa to ti je ko da npr. u nogometu neko se smisli da recimo igrači igraju u "balerinkama" jer evo u njima se bolje uklizava i svi obuku balerinke potrgaju prste i stopala i onda skuže da je bolje igrati u kopačkama. Ne znam zašto bi trebalo mijenjati neke temeljne principe koji su se 10-cima godina pokazali učinkovitim, zbog PRAKTIČNOSTI jer nekom je problem jesti svaka 2-3 sata?!
              Budući su ne znam kada ratnici jeli po ovakvom principu ili još bolje paleolitička dijeta po principima jelovnika pračovjeka u paleolitiku, šta to znači da je to dobro, pa od tada je čovjek evalvuirao sigurno 6 puta, šta bi ti trebao znati od kuda su tvoji preci pa da znaš kakvo su granje i korjenje jeli pa da i ti danas to jedeš, pa u srednjem vijeku zbog zagađene vode uglavnom se pilo vino, šta bi i mi danas trebali isto tako, nije bilo friždera pa su masovno solili hranu i trpali hrpe začina i šta je najbolje i u paleolitiku i kasnije dobro ako su s takvom svojoj prehranom doživjeli 30 g. i šta sad zaključiti?!
              Internet je danas totalno iskomercijaliziran kao i TV, svaki taj znanstvenik koji je osmislio neki "novi" princip dijete, treninga isl. je od svoje akadamske zajednice, redovito u USA, za taj svoj rad dobio lovu, nije to kao kod nas, bez obzira da li ta njegova teorija se potvrdila u praksi ili ne, pa još kada to iskomercijaliziraju i lijepo upakuju pa serviraju na internetu, još se ponešto zaradi.

              Hrpa stvari postoji koja su davno izmišljena i dokazana na području i treninga i prehrane, samo ona često ne leže servirana na internetu, možda se samo spominju na netu i uvijek se može ispropati nešto novo, ali ne ovakve komercijalne nebulaze koje imaju svoje pobornike samo zato što su praktične!

              Zaboravio sam se dotaknuti i tog aspekta:
              Ne mislis valjda ozbiljno usporedjivati UN dijetu,koja nema nikakvu znanstvenu i nutricionisticku pozadinu,pa cak niti s logikom i zdravim razumom nema puno zajednickog, sa dijetom koja ima "glavu i rep", punu znanstvenu pozadinu, slijedi logiku i postuje sve potrebne aspekte koje dijeta treba imati: zahtjeva dostatan unos proteina, postuje pravila o particioniranju kalorija i pre i post workout obroka, treninga,odmora i suplementacije?!
              Usporedba s nogometasima je jednostavno smijesna.
              Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

              Comment


              • #52
                Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                Promjene koje se dese u pubertetu zbog hormonalnih projena mogu promjeniti tjelesni tip, ali samo kod žena, a stil života, prehrana itd. kasnije u životu ne mjenjaju tjelesni tip, znam ja ljude koji su cijeli život ko štapiči, a jedu abnormalna sra..a i nemaju trunke špeka, zašto, zbog tjelesnog tipa, jer su cijeli život čisti ektomorfi. Kmbinacije tjelesnih tipova su najčešće, ali kao i većina drugih kompetetnih ljudi tvrdim da po onome kako u djetinjstvu izgledaš po tome se najjednostavnije odredi koji tjelesni tip prevladava, pored nekih elemenata tjelesne građe.

                Sve ove moguće proračune bazalnog metabolizma itd. nažalost možeš objesiti mačku o rep, bez uvrede, jer nije ovo toliko egzaktna znanost da možemo sve preračunati, upoznao sam stvarno puno vrhunskih trenera, ne na netu, nego uživo i ne znam da li je ikoji radio takve proračune, ne znam da li je ikoji računao bazalni metabolizam, meni osobno to ne pada na pamet. Gle. i gosp. Jakšić si je nekada preračunao koliko ima špeka koliko je to kcal i koliko vremena treba raditi aerobni da bi skinuo sav taj špek i onda je svaki dan hodao 6 sati, a vikendom po 12 sati dnevno, a kako mu je bilo "glupo" da non stop hoda po gradu i ljudi mu se čude, tih 6 sati je odrađivao hodanjem po hodnicima škole, pa ajd ti sad reci, čovjek si je proračunao sve.
                Oko 14 dana za ulazak u punu ketozu je potrebno na početku ketogene dijete, znači kada s neke regularne prehrane s ugljikohidratima želiš preći na ketogeničnu dijetu treba ti 14 dana, a kasnije kad se uštelaš dovoljno ti je 5-6 dana, to ti najbolje zna Dawe Palumbo, ne postiže se duboka ketoza samo kad isprazniš glikogenske rezerve, treba malo duže biti bez carbsa, a ketostickovi ništa ne znače, možeš po njima biti u ketozi, odeš se malo odmoriti i više nisi, tako da to kao i mnogi dr. ne koristim.
                Kažeš mozak ne može bez ugljikohidrata, pa kako onda Eskimi žive, odnosno kako su živjeli, oni cijeli život ne jedu ugljikohidrate nego samo masti i proteine, funkcioniraju normalno?
                Većiom sve što je besplatno na netu od nekih wanna be autora je za mene upitno, s tim da se nemora nešto direktno prodavati da bi bilo komercijalizirano, nisu američkim autorima interesantna ovakva mala tržišta kao što je HR, njih zanima većinom američko tržište, pa im je tak svedno šta će njegovu dijetu skinut si netko iz HR, prvo daš svu tu teoriju besplatno na net, pa dobiješ pobornike, pa slijede seminari koji se naplaćuju, pa možda i suplementi za IF, pa reklamni materijali, pa kampovi itd. Osobno puno više vjerujem i bliskiji su mi neamerički autori, samo njihove radove često nećeš naći na netu.
                Istina da ako si ne postaviš visoke ciljeve uvijek si si uspješan i zadovoljan, ali često dok vlastito tijelo ne dovedeš do nekog maximuma o mnogim principima teško možeš zaključiti kako ustvari funkcioniraju, ja osobno još uvijek nisam zadovoljan postignutim i još uvijek tražim nešto novo, mora da sam si onda zacrtao previsoke ciljeve! Ako mogu postići neki visoko zacrtani cilj od cca 7% bf, onda će mi biti daleko jednostavnje nekog dovest do recimo 9%, jednostavno igra, a ako sam jedva dođeš do 9 % teško ćeš nekog dr. dovesti do toliko jer nećeš biti upoznat sa svim zaprekama koje ti se mogu naći na tom putu kod različitih tjelesnih tipova.

                Dovoljno sam dugo u ovome da znam koji su svjetski priznati treneri koji su se godinama probijali i iza kojih stoje rezultati i njihove teorije provjerene u praksi ne mogu omaknuti, samo što kao i sve ništa njihovo nije besplatne, a novi wanna be autori moraju se još puno dokazati da bi ih netko počeo ozbiljno shvaćati.

                Znam da je praktičnost značajna komponenta u svačijem životu, ali prilagođavanjem bb njoj nažalost samo može dovesti do polovičnih rezultata, jednostavno takav sport, ali ako si postaviš niske ili polovične ciljeve u bb onda je vjerujem sve uredu kad si posložiš da ti je sve praktično u životu!

                Comment


                • #53
                  Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                  Boris, mislim da je problem na ovom treadu psihičke prirode pojedinaca koji su pretvrdoglavi za same sebe ili pak ne žele odstupiti od "sebi zacrtano" na osnovu polovičnih informacija i krivih shvaćanja, ako si do sad izašao na 62 natjecanja, još prije 12 godina koristio ketogeničke dijete kada su u Hrvatskoj za Creatin rekli "misliš L-carnitin" pojedini "stručnjaci" isprobao sve moguće dijete načine prehrane ne moraš nevjrne Tome uvjervati da je nebo plavo... a onaj IF - veće gluposti nisam čuo običan suludi marketing... neka idu pitati Hilla jel koristi IF... ma smiješno sve skupa... kakv bogovi trening bez doručka nismo u srednjem vijeku, a isto internet na internetu svašta piše ne znači odmah da je netko stručnjak jer je 3 godine svaka dva tjedna isprobavao drugu dijetu ili način prehrane. Eto samo toliko.

                  Kad pregladm pojedine postove u ovom treadu shvatim da ipak u HR nema profesionalca jer je većina ljudi prepametna... treba neki put stati na zemlju pa odvagnuti ponuđeno znanje. Da se razumijemo ne patim na profesionalce već na rekrativan sport ali ako ćemo se kačiti oko nekih znanstvano dokazanih provjerenih stvari onda nikad mišića od svega toga.

                  Comment


                  • #54
                    Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                    Svaka cast na argumentiranom postu i otvorenosti ka prihvacanju nacela i principa koji toliko "drasticno" odstupaju od mainstreama u BB-u.Ne znam gdje mi je pamet bila kada sam uopce pomislio da jedan rekreativac moze doci do cilja ako ne jede 6 puta i trenira na prazan stomak.Katabolizam je neminovan. Ponekada je tesko krenuti dalje i otvoriti um za nove stvari.

                    Argumentirano sam obrazlozio svoje stavove,na onima koji citaju je samo da primjene logiku i donesu zakljucke sami.
                    Sto se mene tice,ne planiram vise komentirati. Kao sto rekoh, previse vremena sam potrosio na ovo.
                    Sretno.
                    Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

                    Comment


                    • #55
                      Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                      Danas sav anaerobni trening, prehrana, suplementacija počiva na teoriji visoke razine dušika u mišićima tijekom cijelog dana kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno gradivnh elemenata jer ne znamao kada će se regeneracija/izgradnja u toku dana dogoditi, ne kažem da je ova teorija dokazana, općeprihvaćena je i što je najbitnije pokazala se uspješnom u praksi. I sad, ne znam ni sam nakon koliko vremena temeljenja svega mogućeg na ovoj teoriji, sigurno 30-tak godina dođe neki Martin Berkham (who the fuck is he?) i kaže to sve vam je bezveze, ne treba vam nikakva razina dušika biti visoko tijekom cijelog dana, ja ću vam prodati nešto što je praktičnije, ko će se cijeli dan zahebavati s pripremanjem obroka, sve vam je to izmarketirano, dovoljno je par sati na dan jesti, a ostatak možete gladovati i šta sad nakon 30 god. svi bi se trebali sjuriti i priječi na IF zato što je praktičniji i on ga je potkrijepio nekakvim svojim studijama?!
                      Vrijeme će pokazati da li će se taj IF zadržati, iako sumnjam, teorija 6 obroka dnevno drži se već sigurno 30 godina, u međuvremenu je postojala hrpa dr. nebuloza pa se nisu baš zadržale!

                      Comment


                      • #56
                        Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                        Originally posted by IgyBoy View Post
                        Svaka cast na argumentiranom postu i otvorenosti ka prihvacanju nacela i principa koji toliko "drasticno" odstupaju od mainstreama u BB-u.Ne znam gdje mi je pamet bila kada sam uopce pomislio da jedan rekreativac moze doci do cilja ako ne jede 6 puta i trenira na prazan stomak.Katabolizam je neminovan. Ponekada je tesko krenuti dalje i otvoriti um za nove stvari.

                        Argumentirano sam obrazlozio svoje stavove,na onima koji citaju je samo da primjene logiku i donesu zakljucke sami.
                        Sto se mene tice,ne planiram vise komentirati. Kao sto rekoh, previse vremena sam potrosio na ovo.
                        Sretno.
                        Sorry ako si se uvrijedio, primi ispriku no i dalje ću ti reći IF je shit na kvadrat, glpost, još jedna izmišljena teorija da se navuku ljudi koji bi nešto drugačije to ti je kao da želš kupiti auto bez novca, i sad ja ti ponudim da ima auto bez novca... al od kartona... IF=mlaćenje para po USA, pobogu poslušaj one koji su sve relno isprobali pročitali knjiga i ovo rade godinama... ne može zato što se tebi nešto baš sviđa biti dobro... imam poznanika svake godine izmišlja jedne godine dizački treninzi druge godine Cross Fitt treće godine velik broj ponavljanja, a šta mu vrijedi kad nema MUD*** biti na dijeti, jede ko baba...

                        p.s. Arnold nije koristio IF ni Zane niti Shawn Pillips... jednostavno okanite se ćoravih teorija.

                        Za doručak 1-2h prije treninga bar 45g Kazeina + 14g Lanenog ulja.... bar, 5-6 obroka dnevno i hard core treninzi bio ti rekreativac ili profesionalac. Razlike prekretivca i profesionalca su u nekim nijansama, detaljima itd. ne u osnovi 5-6 obroka.
                        Last edited by TitanGym_VP; 31-08-12, 11:40.

                        Comment


                        • #57
                          Re: Trening na prazan želudac - neće li to dovesti do katabolizma?

                          Originally posted by TitanGym_VP View Post
                          Sorry ako si se uvrijedio, primi ispriku no i dalje ću ti reći IF je shit na kvadrat, glpost, još jedna izmišljena teorija da se navuku ljudi koji bi nešto drugačije to ti je kao da želš kupiti auto bez novca, i sad ja ti ponudim da ima auto bez novca... al od kartona... IF=mlaćenje para po USA, pobogu poslušaj one koji su sve relno isprobali pročitali knjiga i ovo rade godinama... ne može zato što se tebi nešto baš sviđa biti dobro... imam poznanika svake godine izmišlja jedne godine dizački treninzi druge godine Cross Fitt treće godine velik broj ponavljanja, a šta mu vrijedi kad nema MUD*** biti na dijeti, jede ko baba...

                          p.s. Arnold nije koristio IF ni Zane niti Shawn Pillips... jednostavno okanite se ćoravih teorija.

                          Za doručak 1-2h prije treninga bar 45g Kazeina + 14g Lanenog ulja.... bar, 5-6 obroka dnevno i hard core treninzi bio ti rekreativac ili profesionalac. Razlike prekretivca i profesionalca su u nekim nijansama, detaljima itd. ne u osnovi 5-6 obroka.
                          Nisam se uvrijedio, niti me rasprave na internetu mogu uvrijediti.Svatko ima pravo reci sto misli.

                          Lijep pozdrav.
                          Ability can take you to the top, but it takes character to keep you there.

                          Comment

                          Working...
                          X