Announcement

Collapse
No announcement yet.

Toronto pro

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Toronto pro

    Toronto pro nam kuca na vrata,intro uskoro,još neki natjecatelji uskaču naknadno nakon što je lista objavljena,tako da ćemo još pričekati i vidjeti tko je stvarno u nutra.

  • #2
    Nakon Californije i Afrike pro liga se seli u Toronto koji zaključuje ovaj mini ciklus uzastopnih profesionalnih natjecanja. Line-up se mijenjao već tri puta tako da ih možemo očekivati još. Natjecatelji su iz druge i treće lige, ali se pojavilo i par pojedinaca između kojih će se tražiti pobjednik.

    Nathan DeAsha jedan je od tih. Uskočio je naknadno što ne čudi jer je nakon 2. mjesta u Californiji ovdje došao po svoju pozivnicu za Mr. Olympiju. Nakon Bodypowera, New Yorka i Californije četvrta stanica je Toronto. Nadam se samo da da toliko gusto raspoređenih natjecanja neće uzeti danak i pokvariti formu. Kao što sam već ranije rekao, Nathan je nov, ali su tri natjecanja bila dovoljna da ga suci upoznaju i da mu se više ne događaju onakve stvari kao u Californiji. Svakako pretendent za zlato u Torontu.

    Fuad Abiad, nakon što je otkazao Toronto zbog ozljede, ponovno se vratio na listu pošto je istu sanirao, no zatim ga je pokosila viroza i odmah je odlučio da ipak neće prisustvovati natjecanju. Međutim, njegov ratnički duh mu nije dao mira i usprkos virozi nastavio je s pripremama tako da ga najvjerojatnije možemo očekivati na pozornici vjetrovitog grada. Nadam se da ozljeda i viroza nisu naštetile njegovom tijelu i da ćemo vidjeti najbolje od „hossa“, jedinog za kojeg vidim da se može suprostaviti DeAshi.

    Fred Smalls, kad sam gledao drugi call-out u Africi u kojem je uz njega bio Kefalianos i Curry znao sam da preskače Kefalianosa i ulazi u top 5. Što nam ovdje može ponuditi osim dobrog slobodnog pozinga? Borba za top 3 nije nemoguća, ali je puno izgledniji plasman unutar 3. do 5. mjesta.

    Jonathan DeLaRosa nam ne daje ono što je nudio prošle godine. Tijekom karijere iz godine u godinu je radio na sebi i uzdizao se, no ove godine to nije slučaj. Ne znam gdje je problem jer to nije onaj Jonathan kojeg smo navikli gledati, izrezan, skladan i suh. Istina, uvijek mu je nedostajalo nešto mase, ali je to kompenzirao svojom lijepom strukturom. Ove godine mi izgleda kao da je lovio tu masivnost pa na žalost žrtvovao prvenstveno izrezanost i formu, jer dva natjecanja na kojima je nastupio jednostavno nisu bila na razini. Ako u Toronto dođe u pravoj formi definitivno može pomrsiti račune Nathanu i Fuadu, ali nekako ne vjerujem da će se to dogoditi.

    Brian Yersky, kad bih vam rekao da je ovaj natjecatelj kao amater glatko dobivao Kevina Jordana, Akima Williamsa, Dustya Hanshawa, Max Charlsa i Justina Camptona vjerojatno bi se upitali zašto nije tako nastavio i u pro krugovima. Isto pitanje si i ja postavljam. Brian ima skromnu pro karijeru i možda će mu baš Toronto biti odskočna daska. Napominjem da nikada nije bio bolji od desetog mjesta pa je sve iznad toga uspjeh, ali tko zna, možda nas sve iznenadi i ugura se u top 5.

    Što se tiče ostalih natjecatelja, ima ih jako puno koji će zatvoriti krug od 5. do 10. mjesta. Možda nas neki od njih i iznenadi.

    Paulo Almeida ogroman je bilder koji je dosta kasno uzeo pro card i svojom strukturom definitivno može učiniti štete. Leđa mu, međutim, predstavljaju najveći problem, tu nedostaje detalja.

    Jon Anderson se vraća nakon teže ozljede. U New Yorku se nije proslavio. Ostaje za vidjeti kakav će paket donijeti u Toronto.

    Grigori Atoyan, starosjedioc u pro krugovima. Uvijek se motao oko sredine poretka, ali nikako da zasja u punom sjaju što zasigurno može. U tom bi mu slučaju top 5 bio osiguran.

    Ibrahim Sami Fahim, čim je izašla lista natjecatelja njegovo je ime na njoj bilo upisano, no kasnije je maknuto tako da ćemo vidjeti da li će uopće nastupiti. Ibrahim je definitivno bilder koji u ovom line-up-u bez dvojbe lako upada u top 5. Dovoljno je reći da dolazi iz Kuvajta i trenira u Oxygen Gym-u. Svoj pro card uzeo je na amaterskoj Olympiji gdje je prve godine pobijedio u svojoj kategoriji, ali je u apsolutnoj bio nadjačan od strane Big Ramya. Sljedeća apsolutna bila je njegova.

    Zadnji bilder kojeg bi istaknuo, ne zbog figure, već zbog onog što je izjavio je Frantz Michel Prevaly koji je svojedobno rekao: „Svojim izgledom donosim novog Flex Whellera i za 18 mjeseci ću uzeti Mr. Olympiju“. Frantz, prva točka ti je Toronto pa da vidimo. Svakako moram napomenuti da je kao amater uzeo zlato na svim natjecanjima na kojima je nastupio izuzev jednog.
    Last edited by T.A.T.A.; 02-06-16, 15:55.

    Comment


    • #3
      Toronto je ponudio više no što sam očekivao. Iako se natjecateljska lista mijenjala s vremena na vrijeme (bilo je tu otkazivanja pa ponovnog vraćanja u show, uskakanja u zadnji tren itd.), kad se dim razišao i prašina slegla dobili smo izvrstan top 5 kojeg čine Nathan De Asha, Maxx Charles, Fouad Abiad, Ben Pakulski, Jon Delarosa.
      Nathan De Asha, pripremao se samo za Bodypower, a odradio još tri dodatna natjecanja. Odradit će sigurno i još jedno, ono u Las Vegasu, jer pozivnicu ima u džepu. Nakon što mu je prva pro pobjeda promakla za dlaku Nathan u Torontu ništa nije prepustio slučaju. Došao je još spremniji, suh, tvrd i separiran. Možda je ovo bila i njegova najbolja forma u sva četiri natjecanja te mu je osigurala zasluženu pobjedu.
      Maxx Charles, najbolje od Maxxa smo mogli vidjeti upravo na pozornici Toronta. On je bio taj koji je uskočio u zadnji čas. Njegova stara boljka su noge koje se lagano popravljaju i sustižu ogromni gornji dio tijela. Bočne poze izgledaju jako dobro. Čak i zadnja loža i širina nogu u tim pozama izgledaju reprezentativno, dok prednje poze, a pogotovo noge još uvijek trebaju širine. Maxx se definitivno etablira kao užasno opasan protivnik u budućnosti.
      Fuad Abiad, ako tražimo pravog profesionalca u svakom smislu riječi ne trebamo tražiti dalje. Puknuće mišića, viroza, ma ništa ga nije spriječilo da nastupi. Kako je i sam rekao „Znam da ovo nije moje najbolje izdanje, ali ću se boriti“ za što mu ja skidam kapu. Unatoč činjenici da gornji dio tijela nije trenirao tri tjedna i tek ga je zadnji tjedan uspio malo odraditi zauzeo je respektabilno treće mjesto. Što bi se tek dogodilo da je bio u punoj snazi ostaje za vidjeti na nekom budućem natjecanju.
      Ben Pakulski, Bena nismo vidjeli još od australskog Arnolda. Trebao je nastupiti na New York Pro-u, ali je iznenada otkazao nastup. Ipak je tamo otputovao i družio se s fanovima. U Toronto se naknadno ubacio, ali su opet počele kružiti glasine da se povukao. Čak se pojavila informacija da mora platiti globu od 5.000 USD u slučaju da odustane. Na našu i njegovu sreću to se ipak nije dogodilo i Bena smo mogli gledati unutar konkurencije. Jednom je izjavio da je njemu “forma sve“ pa mi je jasno zašto je postojala mogućnost odustajanja, jer to što je pokazao vjerojatno nije zadovoljilo ni njega, a ni mene. Najbolje noge u pro ligi i dalje su najbolje čak i s ovakvom formom samo što je nedostajalo dubljih separacija. Širinu leđa je popravio, no ne i detalje. Bolje reći, detalji su bili jedva vidljivi. Kako sam ogroman fan lika i djela gospodina Pakulskog, nadam se da ćemo ga ove godine imati prilike još vidjeti, ovaj put s boljom i njemu zadovoljavajućom formom.
      Jon Delarosa, top 5 zatvaramo sa Delarosom koji je popravio formu i ugurao se među prvu petorku makar je po mom mišljenju opasno visio za to mjesto jer je Ibrahim Fahim bio skoro jednako dobar i cijelo mu vrijeme puhao za vratom. Čak mislim da je on trebao biti ispred Jona, ali Jon je, moram priznati, pokazao možda i najbolje od sebe ove godine. Vidjet ćemo da li će se odlučiti za još koje natjecanje ove godine.
      I to bi bilo sve za ovaj mikro ciklus. Sljedeće natjecanje je Wings of Strenght u Chicagu za četiri tjedna. Do tada ćemo pratiti što se događa u svijetu bodybuildinga

      Comment

      Working...
      X