Announcement

Collapse
No announcement yet.

Zrinka Fišer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zrinka Fišer

    Zrinka Fišer

    Zrinka Fišer, članica zagrebačkog Gladiatora, najbolje je građena žena na svijetu. Ova 29-godišnja profesorica engleskog i hrvatskog jezika u talijanskom je Comu postala svjetska prvakinja u body fitnessu.

    Nakon što je u svojoj kategoriji (do 163 cm) Zrinka Fišer pobijedila 28 konkurentica, bolje je izgledala i od pobjednica u preostale tri kategorije (do 158 cm, do 168 cm i više od 168 cm) pa je postala i apsolutnom prvakinjom.

    Prvi put u povijesti tjelogradnje u Lijepoj Našoj Hrvatska ima nekoga na krovu svijeta u najsnažnijoj svjetskog organizaciji (IFBB), priznatoj i od MOO-a. Premda je ovo bio najveći dan u njezinu životu, bila je vrlo obzirna prema međunarodnom sucu Nevenu Madi čiji je mobitel koristila. Tako je to sa sportašima amaterima, ostaju skromni i u trenucima najvećega mogućeg uspjeha.

    - Žurim se na banket, pa potom odmah idemo u Hrvatsku jer u ponedjeljak moram raditi. Čekaju me moji učenici u OŠ Vladimira Nazora.

    Zrinka je vikendima u Zagrebu, a preko tjedna predaje engleski osmoškolcima u Slavonskom Brodu koji ponekad od nje zatraže i da napne mišiće. Osim engleskog završila je i arheologiju.

    - Kao arheolog sam radila samo jednu godinu i to u Požegi gdje sam se i počela baviti ovim sportom. U karijeri sam trenirala i neke druge sportove kao što su odbojka, rukomet, gimnastika, tajlandski boks.

    Nakon svega sasvim je slučajno došla u sport za koji je, očito, bila predisponirana.

    - Boravila sam jedno vrijeme u SAD-u gdje sam nakupila kilograma. Odlučila sam ih se riješiti s body fitnessom. Nisam se htjela baviti body buildingom jer nemam potrebe za naglašenom mišićavosti. Bilderice moraju biti tvrde i dehidrirane što je vrlo teško postići. Meni se više svidio spoj mišićavosti i ženstvenosti.

    Zrinka ne jede crveno meso. Na SP otišla sa 1,5 kilograma manje no što je imala na lanjskom Europskom prvenstvu kada je također osvojila dvostruku krunu.

    [attachment=7:3p1sehw3]lrg43zrinka2ak6.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=6:3p1sehw3]lrg45zrinka5sx1.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=5:3p1sehw3]p12300111ls.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=4:3p1sehw3]picture101nr1.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=3:3p1sehw3]picture180ly5.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=2:3p1sehw3]zrinka5.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=1:3p1sehw3]zrinka-sp1.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    [attachment=0:3p1sehw3]540s.jpg[/attachment:3p1sehw3]
    Attached Files
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

  • #2
    Re: Zrinka Fišer

    je, super je, gledao sam je na TVu kad je davala intervju Da nam je takva profa bila u skoli
    "Ako te prihvatim onakvim kakav jesi, učinit ću ti loše. Međutim, ako se prema tebi odnosim kao da si ono što si sposoban postati, pomoći ću ti da to postaneš." Johann Wolfgang Goethe

    Comment


    • #3
      Re: Zrinka Fišer

      pojela bi me haha

      Comment


      • #4
        Re: Zrinka Fišer

        svaka cast !

        Comment


        • #5
          Re: Zrinka Fišer

          Ne jede crveno meso ? Čudno malo za ovaj sport.
          http://www.myspace.com/daliborzulejhic

          I know it's hard to keep an open heart
          When even friends seem out to harm you
          But if you could heal a broken heart
          Wouldn't time be out to charm you

          November Rain, Guns and Roses

          Comment


          • #6
            Re: Zrinka Fišer

            Opaka žena
            You laugh because I'm different...I pity you beacuse you're all the same!

            Comment


            • #7
              Re: Zrinka Fišer

              Originally posted by Dalibor
              Ne jede crveno meso ? Čudno malo za ovaj sport.
              Pa je čudno,al može se i sa ribom i piletinom i ostalim namirnicama dosta toga
              Facebook stranica:https://www.facebook.com/TomislavGustinOsobniTrener

              Comment


              • #8
                Re: Zrinka Fišer

                Jedan članak o Zrinki od prije dvije godine:

                23-26. Svibnja 2008. Održano je Europsko prvenstvo u bodybuilding-u, fitness-u i bodyfitness-uza žene i fitness-u za muškarce u Skoplju, Makedoniji. Body fitness broji četiri visinske kategorije: do 158 cm, do 163 cm, do 168 cm i preko 168 cm. U svakoj kategoriji nastupilo je 10-15 natjecateljica, nacionalnih prvakinja iz raznih europskih država. Na prošlom Europskom prvenstvu plasirala sam se treća u kategoriji do 163 cm, a ove godine pobijedila sam u svojoj kategoriji i plasirala se u borbu za apsolutnu europsku titulu s pobjednice preostale tri kategorije. Dobro uvježban «pozing», odgovarajući styling i nenadmašna mišićna definicija bili su moji aduti u konačnom osvajanju ove prestižne titule, dosad najvećeg uspjeha u mojoj športskoj karijeri.

                Dosadašnji uspjesi


                2006.g.
                Scitec Noć Šampiona- 1. Mjesto
                Državno prvenstvo- 1. Mjesto u kategoriji -163 cm
                Bihać Open- 3. Mjesto
                Sisak Open- 1. Mjesto
                Brod Open- 1. Mjesto
                Mediteransko prvenstvo (Zagreb)- 2. Mjesto u kategoriji -163 cm
                Svjetsko prvenstvo (Santa Susanna, Španjolska)- 12. Mjesto u kategoriji -163 cm

                2007.g.
                Scitec Noć Šampiona- 1. Mjesto
                Državno prvenstvo- 1. Mjesto u kategoriji -163 cm + apsolutna pobjednica
                Sisak Open- 1. Mjesto u kategoriji -163 cm + apsolutna pobjednica
                Bihać Open- 1. Mjesto
                Europsko prvenstvo (Čačak, Srbija)- 3. Mjesto u kategoriji -163 cm

                2008.g.
                Scitec Noć Šampiona- 1. Mjesto
                Državno prvenstvo- 1. Mjesto u kategoriji -163 cm + apsolutna pobjednica
                Europsko prvenstvo (Skopje, Makedonija)-1. Mjesto u kategoriji -163 cm + apsolutna pobjednica

                Put k uspjehu


                Put od Zrinke rekreativke do Zrinke apsolutne europske prvakinje je kratak i blistav. Kad bih ga pretvorila u brojke, to bi zvučalo ovako: dvije i pol godine natjecateljskog staža, 1 7 natjecanja, 4 apsolutne titule, 12 pobjeda, 1 drugo i 2 treća mjesta. Trostruka sam državna prvakinja u svojoj kategoriji, dvostruka apsolutna državna prvakinja, viceprvakinja Mediterana, europska prvakinja u kategoriji do 163 cm i apsolutna europska prvakinja. Prošle godine osvojila sam treće mjesto na Europskom prvenstvu i donijela Hrvatskoj prvu brončanu medalju s Europskog prvenstva za seniorke. U Skoplju sam osvojila sam vrh Europe i po prvi put u povijesti IFBB-a svirala je hrvatska himna na ovakvom događanju. Počela sam trenirati 2003.g. U Slavonskom Brodu, a 2005. Preselila sam se u Požegu gdje sam nastavila trenirati u BBK «Body art» iz Požege u vlasništvu Roberta Međugorca. Pod mentorstvom Robija, iskusnog natjecatelja i trenera, počinjem se natjecati u proljeće 2006.g. Te od prvog natjecanja osvajam gotovo isključivo prva mjesta. Ovakav rezultati ne dolaze srećom već teškim radom jedina tajna do ovakvog uspjeha su disciplina velika odricanja.

                Doživljaji i zanimljivosti


                Svi me pitaju kakav je osjećaj osvojiti apsolutnu europsku titulu. Osjećaj je veličanstven! Nisam plačljiva osoba, ali suze su mi tekle dok je svirala hrvatska himna. Suze su tekle i iz publike odakle mi je veliku podršku tijekom natjecanja davala Nada Siser. Pokraj mene je na bini stajao preponosan predsjednik HBBS-a, Damir Siser, a sa strane su se čuli ushićeni povici Matije, Žareta, Brankice i Andreje. Bili smo najponosnija reprezentacija na prvenstvu. Brankičina zlatna medalja u ženskom bocly building-upotvrdila je našu Hrvatsku kao zemlju vrhunskih sportaša. Brankice, ovim putem ti još jednom čestitam!
                Ovo europsko prvenstvo pamtit ću i po hotelu koji me je skoro koštao finala. Prvo noćenje bilo je narušeno maturalnom zabavom do kasno u noć i prozorima koji se nisu mogli zatvoriti. Slijedeća noć nastavljena je svatovskom zabavom u sali hotela. Polufinale dočekala sam s laganom prehladom koja se za finalni dan pretvorila u groznicu s temperaturom. Lijekovi nisu dolazili u obzir zbog mogućeg zadržavanja vode i nije mi preostalo ništa drugo doli stisnuti zube i dati sve od sebe. Još uvijek ne znam kako sam sve to izvela, ali bitno je da jesam.

                Na europskim i svjetskim prvenstvima atmosfera je ugodna. Svake godine naučim nešto novo, upoznam nove natjecatelje, posjetim nove zemlje i doživim dio njihove kulture, lako su moje pripreme pred samo natjecanje jako rigorozne, uvijek pronađem malo vremena za istraživanje.
                Ove godine vratila sam se bogatija kako u zlatu, tako
                I u iskustvu.

                Body fitness


                Body fitness je mlada sportska disciplina u kojoj pravila još nisu posve jasno određena. Na samom početku svoje natjecateljske karijere doživjela sam brojne kritike na račun svoje forme i izgleda i prigovaralo mi se da sam 'presuha', da mi se vidi 'arnoldova žila'...Danas pišem povijest hrvatskog body fitness-a jer sam ostala dosljedna svojim idealima, a uz stalno usavršavanje 'styling-a' pronalazim put u sam vrh amaterske IFBB scene. Body fitness vidim kao kombinaciju proporcionalnosti, mišićne definicije i elegancije. Pribroje li se tome naporni treninzi, dosljedni režim prehrane i uvježbani pozing neće se dobiti konačan paket jer na ocjenu utječu i frizura, pozing kostimi, cipele, boja, osmijeh...Mišljenja sam da bi obični crni dvodijelni kostim i crne salonke bili sasvim dovoljni, ali sasvim se dobro snalazim i u ovim uvjetima

                Tko je Zrinka Korać?


                Profesorica engleskog jezika i književnosti, diplomirana arheologinja, učiteljica, asistentica na Veleučilištu, body fitness šampionka, umjetnica, glazbenica, kuharica...Žena sam s mnogo talenata i mnogo snova. Također sam i radoholičar i perfekcionist. Rođena sam 27.01.1980 u Travniku. Bih. 1984. Selim se s obitelji u Slavonski Brod, gdje i sad živim. Arheologiju i engleski jezik i književnost završila sam na Sveučilištu u Zadru. Trenutno sam zaposlena na Veleučilištu u Slavonskom Brodu gdje radim kao asistentica na odsjeku za engleski jezik pri studiju Menadžmenta. Također radim i kao učiteljica engleskog jezika u OŠ 'Vladimir Nazor' u Slavonskom Brodu. Natječem se za BBK 'Body Art' iz Požege i treniram pod budnim okom Roberta Međugorca, državnog vice-prvaka u body building-u, iskusnog trenera i dobrog prijatelja. Odličan smo tim jer smo oboje zaljubljenici u tjelograditeljski šport. Ono malo slobodnog vremena što imam provodim sa svojim zaručnikom Goranom, profesionalnim vojnikom i studentom KIF-a, usmjerenja za izobrazbu trenera u fitness-u i body building-u.

                Potpora i zahvale


                Potporu mi pruža moja obitelj, zaručnik i trener. Često mi riječi potpore pružaju i ljudi koji treniraju sa mnom. Uvijek je lijepo čuti riječi pohvale i ohrabrenja, bez obzira koliko uspješan bio. Simpatično mi je i kad me prolaznici otvorenih usta gledaju iako mi je bilo potrebno neko vrijeme da se naviknem na to. Sponzorira me Scitec Nutrition kojima se ovim putem zahvaljujem na ugodnoj višegodišnjoj suradnji i odličnim proizvodima.

                Trening i prehrana


                O programu treniranja i planu ishrane reći će vam nešto više moj trener, Robert Međugorac:

                'Zrinka ima dovoljno mišićne mase za kategoriju body fitness pa je naglasak njenih treninga na detaljima. Kako bismo uspjeli u cilju, morali smo konstantno raditi na „zbunjivanju" mišića. Zbog toga smo češće mijenjali program treninga. Ipak ne u svakom treningu, jer ipak treba određeno vrijeme kako bi korištena vježba/program dali rezultat. Neke vježbe koje koristimo se rijetko vide u današnje vrijeme, što je šteta jer su jako učinkovite. Tu mislim na npr. Jeferson dizanje (zadnja loža) ili veslanje ravnim rukama u pretklonu (leđa) (ne znam ima li neki drugi naziv za ovu vježbu). Ovdje prikazani program je samo jedna verzija, od više korištenih. Da budem jasniji: raspored mišićnih grupa smo rjeđe mijenjali (svakih 8 do 10 tjedana), a raspored vježbi češće (svaka 3 do 4 tjedna). Zrinka je došla na taj nivo da su periodi „mase" i „definicije" u klasičnom smislu (što smo radili vrlo uspješno prvih godina) nepotrebni. Razlika između njene van sezone i pred natjecateljskog perioda je sve manja. Razlika u intenzitetu treninga i dalje postoji, ali nema velikih razlika u prehrani i treningu. U van sezoni je unos kalorija malo povećan, a intenzitet treninga malo umanjen. Naglasak je samo na jednom: detalji. Ako pogledate njene slike s Europskog prvenstva, vidjeti ćete da je svojoj odličnoj simetriji, proporciji i dovoljnoj mišićnoj masi ove godine dodala i vrhunsku definiciju. Forma je vrhunska, ako tome dodamo njen sjajno uvježban pozing i dobar styling, rezultat je također morao biti vrhunski. To ne znači da do sada Zrinka nije imala dobru definiciju, jer je. Ali ju je sada podigla na višu razinu: od vrhunskih nogu, reljefnih leđa, fantastičnog trbuha, do sjajnih ramena i ruku. Dio na koji se ne smije zaboraviti je oporavak. Samo u danima odmora mišići i centralni živčani sustav mogu se potpuno oporaviti od stresa izazvanog intenzivnim treningom. Obično se orijentiramo prema danima u tjednu, tako da nedjelju uzmemo za odmor. Ako cijelo tijelo treniramo u 4 dana, a nedjelja je dan odmora, znači da u 2 tjedna prođemo sve mišićne grupe tri puta. Međutim, kako se približava natjecanje, dan odmora se uzima po potrebi. Ako je Zrinka dovoljno odmorna za trening, trenira i nedjeljom, tako da može proći i više od 10-tak dana bez odmora. Ako je Zrinka umorna, dan odmora se uzima češće. Treba žestoko trenirati, međutim, treba biti i realan i odmoriti se kada tijelo to traži.

                Zrinka trenira aerobno ujutro nakon ustajanja, prije doručka. Trči, vozi sobni bicikli ili trči uz stepenice, ovisno o vremenskim prilikama i blizini natjecanja. Neposredno prije natjecanja nema trčanja po stepenicama zbog povećane mogućnosti ozljede. Trening u teretani dolazi na red popodne, nakon posla. Navečer se trenira pozing. Trajanje jutarnjeg kardia ovisi o trenutnoj formi i blizini natjecanja, od 30 do 60 minuta.'

                Primjer pred natjecateljskog treninga:


                (upisane su samo radne serije, naravno, treba se dobro zagrijati na početku treninga)

                PON: Leđa, rame, trapez

                Vratilo - 3 x max
                Veslanje bućicom - 3x10
                Veslanje uzetom na gornjoj koloturi - 3 x 12-15
                Zadnji lat - 3 x 10
                Veslanje ravnim rukama u pretklonu - 3 x 12-15
                Hiperekstenzija - 2 x 20, 2 x 15 (+bućica)

                Tri set za rame:
                Arnoldov potisak bućicama - 1 x12
                Letenje na spravi - 1x12x3
                Letenje u pretklonu - 1 x 12
                Povlačenje do brade - 3 x 12
                Slijeganje šipkom iza tijela - 3 x 10

                UTO: Trbuh, list, butina

                Kosa klupa - 3 x 30
                Podizanje koljena - 3 x 30
                Bočne kontrakcije sajlom - 3 x 20
                Podizanje na prste (norm.) - 3 x 20



                List sjedeći (uži) - 3x15
                List stojeći (širi) - 3 x 10
                Nožna ekstenzija - 15,12,10
                Čučanj - 15,12,10,8
                Iskoraci s bućicama - 3 x 10
                Sissv čučanj - 3 x 12
                Nožna ekstenzija (1 noga) - 2 x 15

                SRI: Prsa, triceps, biceps

                Kosi bench bućicama - 30, 15,12,10
                Bench press - 15,12,10,8
                Koso razvlačenje bućica - 45' 3x12
                Kros sajlama u pretklonu - 3 x 12
                Opružanje sajlom - 15,12,10
                Ležeći EZ s čela - 3x10

                U super seriji s:
                Uski bench press ez šipkom - 3 x 10
                Spuštanje između klupa - 1 x max
                Pregib bućicama - 15,12,10,8
                Scotova klupa - 3x10
                Bućica u pretklonu - 3 x 12

                ČET: Trbuh, list, zadnja loža

                Kosa klupa naizmjenično - 3 x 30
                Trbušne kontrakcije - 3 x 25
                Sprava za trbuh - 3 x 20
                Podizanje na prste (norm.) - 3 x 20
                List sjedeći (širi) - 3 x 15
                List stojeći (uži) - 3 x 10
                Nožni pregib - 15,12,10,8
                Mrtvo na ravne noge - 15,12,10,8
                Nožni pregib 1 nogom - 3 x 10-12
                Jeferson dizanje - 3 x 15-20

                PET: Ponavlja se krug.



                'Da bi Zrinka mogla dobro podnijeti sve napore morala je koristiti vrhunske proizvode u prilično velikim količinama. Pristalica sam slijedećeg pravila: ako od tijela puno tražiš, puno mu i pruži. Lako se Zrinka maksimalno trudi i na području prehrane, ipak je gotovo nemoguće zadovoljiti sve potrebno samo kroz hranu. Ne zaboravimo, ovdje se radi o vrhunskoj sportašici!'
                'Prehranu prilagođavamo Zrinkinom treningu. Koristimo kružni unos ugljikohidrata, s tim da je najviši unos na dan treninga butina ili leđa. Masnoće se izbjegavaju, osim namjerno unesenih „dobrih" masnoća, a proteini su na konstantno visokom unosu. Teško je reći koji unos ugljikohidrata koristi Zrinka, jer to jako varira ovisno o njenoj formi i blizini natjecanja. Tako da ima dana kada ne unosi ugljikohidrate, a ima dana kada unosi više od 200 grama. Jedino su proteini gotovo uvijek na oko 200 grama. Obroci su u pravilnim razmacima, svaka 2,5 do 3 sata. U toku dana ima 6 obroka, uz ponekad dodatni obrok u toku noći.'

                Dodatci prehrani:


                - 100% whey isolate i 100% whey protein (Scitec Nutrition)- izvor proteina kroz cijelu godinu i pomoć pri izgradnji mišićne mase
                - Animal Nitro (Universal)- aminokiseline kao temeljni graditelji mišića
                - Creatine- kreatin monohidrat (Scitec Nutrition)- povećava mišićnu masu i snagu
                - GLM- glutamin (Scitec Nutrition)- neophodan za oporavak mišića
                - Vitargo (Scitec Nutrition)- koristim ga u periodu povećanja mišićne mase
                - Thermo X (Scitec Nutrition) i L-carnitin (Universal)- koristim ih u fazi pripreme kad smanjujem postotak potkožne masnoće
                - Vitamin C (Universal Nutrition), Vitamin E (Universal Nutrition) i Daily
                - One (Universal)- vitamini koji čuvaju zdravlje
                - Glucosamine Sulfate (Universal nutrition)- štiti vezivno tkivo u zglobovima
                - Alpha Lipoic Acid (Universal Nutrition)- antioksidans koji štiti stanice

                Prije treninga pijem kombinaciju whey proteina s glutaminom, kreatinom i BCAA, a nakon treninga uzimam isto (više whey proteina) uz dodatak brzih ugljikohidrata. Izvor proteina su mi whey, mlijeko, posni sir, riba i soja, a glavni izvori ugljikohidrata zobene pahuljice, raženi kruh, dvopek, soja, integralna tjestenina i riža te krompir.

                Za sve sladokusce otkrit ću recept za slasticu koja mi pomaže izdržati strogi režim prehrane:

                - s umjetnim zaslađivačem po želji zasladimo 200g posnog sira i stavimo ga u sredinu tanjura. Oko sira poslažemo prutiće mrkve i sve pospemo cimetom. Dobijemo ukusan desert s 25g proteina, 10g ugljikohidrata i vrlo malo masti.

                Nadam se da će ovaj plan programa i ishrane pomoći djevojkama koje se žele natjecati ili samo poraditi na svom izgledu. Zahvaljujem se svima na riječima podrške i na brojnim sms-ovima nakon Europskog prvenstva. Također veliko hvala mojoj obitelji, zaručniku i treneru što su uvijek tu za mene. Scitec Nutrition, hvala vam na sponzorstvu i izvrsnim proizvodima.
                pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                Comment


                • #9
                  Re: Zrinka Fišer

                  Zrinka 1. mjesto na državnom 2012. ŽENE BODY FITNESS – niska

                  0000035337_laspf.jpeg

                  0000035345_btzwifxh.jpeg
                  pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                  Comment


                  • #10
                    Re: Zrinka Fišer

                    Fantasticna !
                    https://www.facebook.com/MarijanLipsinic

                    Comment


                    • #11
                      Re: Zrinka Fišer

                      http://www.dnevno.hr/sport/ostali_sportovi/zrinka_fiser_osvojila_zlato_na_svjetskom_prvenstvu _u_bodyfitnessu/1104956.html



                      Attached Files
                      Last edited by kelly; 09-10-12, 20:35.
                      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                      Comment

                      Working...
                      X