Announcement

Collapse
No announcement yet.

SEVERova nemoguća misija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Re: SEVERova nemoguća misija

    Nisam zaboravio. Stovise, dosao sam casno priznati poraz i ispricati svoja iskustva. Ispricavam se na kasnjenju, bio sam dugo bez neta i upravo sam ga kupio. Takoder oprostite sto nemam tipkovnicu sa hrvatskom abecedom.
    Dakle; izgubio sam, i to masno - dovoljno je reci da sam zadnji put bio u teretani krajem prosle godine. Sad vjezbam vrlo malo sa utezima koje imam kod kuce. Pitate se mozda gdje je nestala moja velika pocetna nabrijanost. Ukratko cu vam prepricati slijed dogadaja.

    Otkad sam zapoceo okladu, sve je islo odlicno: brojevi su rasli iz mjeseca u mjesec i bio sam vrlo zadovoljan. Kasnije sam mnogo grijesio, ponajvise zbog pretreniravanja - cesta shema je bila mjesec dana ogromnog napretka postignutog HIT treningom s izrazito malim volumenom, teskim utezima i vrlo niskim brojem ponavljanja (1-5) iza kojeg je uvijek uslijedio iznenadni veliki zamor koji bi me u dva dana natjerao da skinem 20kg sa sipke. I onda opet mjesec dana stagnacije dok ne bi povratio svjezinu (nakon ovih perioda napretka znao sam se osjecati ko stara kanta fizicki i u depresiji mentalno) i bio spreman za sljedecu fazu rasta. 3 koraka naprijed, 2 koraka natrag. Svaki put sam pokusavao izbjeci taj efekt i prilagodavao sam trening. Negdje do kraja treceg kvartala 2011 imao sam svoj maksimum snage i mase
    squat 230 x 3
    bench press 170 x 1
    deadlift 250 x 1
    135 kg, mnogo masti, ali vidljivi trbusnjaci pri flexanju
    Bio sam cvrsto uvjeren da je 120 kg s definicijom Ferrigna na onoj slici za mene ostvarivo (pod ostalim uvjetima oklade, naravno), ali nisam vise mislio da jest u tom roku. No, cjepao sam dalje, budno pazeci na pretreniranost, nadasve odlucan da ne ponovim istu gresku koja me vec toliko usporila.
    No onda su poceli pravi "problemi". Pod navodnicima zato jer se pocelo dogadati ono sto sam u zivotu oduvijek najvise prizeljkivao.
    Poceo sam ubrzano tehnicki napredovati u svojoj profesiji (pjevanju) - dobio sam solo ulogu u jednom velikom projektu akademije kojeg smo nekoliko puta izveli u Lisinskom i u rijeckom HNK, ubrzo zatim prvi profesionalni solisticki angazman i sad vec pripremam uloge za ovu sezonu u zagrebackom HNKu. Negdje u hodu svega toga sam si priznao ono sto sam vec zapravo jako dugo znao: Najbolji sto mozes biti - mozes biti u samo jednoj stvari. Lako je napredovati na dva kolosijeka kad si na oba tek na pocetku. Kasnije stvar postane ozbiljna i ako si uistinu ambiciozna osoba, moras odrediti prioritete. Slika mene sa golemim herkulovskim tijelom se jos dugo nece potpuno iscistiti iz mog sustava, ali morat ce. Zivotni stilovi elitnog pjevaca i elitnog snagatora su previse oprecni. Sve i da nema svih tih prakticnih problema (u danu smijes vjezbati samo poslije pjevanja, ako vjezbas prije, lose utjece na glas, za snagu treba jesti mnogo velikih obroka dnevno, za pjevanje nije dobro biti najeden, stovise meni je idealno na prazan zeludac, itd., itd....) opet je tu najveci problem - koncentracija, fokus ili kako cemo to vec zvati, nije neogranicena (kao ni entuzijazam), a upravo je to po meni ono sto najvise odreduje uspjeh. I tako sam se, u zelji da budem najbolji sto mogu biti u jednoj stvari,a ne samo vrlo dobar u dvije stvari, odrekao jednog sna radi drugog i veceg. Sada su mi cijeli dani i sva energija usmjereni u moju profesiju i iskreno mogu reci da se odluka totalno isplatila jer je napredak sada boji nego ikad. Nema do specijalizacije.
    Kada covjek moze i zeli usmjeriti sav svoj zivot u jednu svrhu, iskreno mislim da ni ovakvi teski ciljevi na kakve sam se ja kladio nisu nedostizni. Ali to ce, nazalost, netko drugi morati dokazati.

    Sto se rucka tice, Dalibore (ako te zanima, naravno) javim se tijekom rujna kad cu malo vise biti u Zagrebu da dogovorimo vrijeme i mjesto. Bilo bi lijepo da nam se i Nino pridruzi.
    Originally posted by daedraug
    Mnogi ljudi nose pidžamu sa likom Supermena,Superman nosi piđamu sa likom Chuck Norris-a ... a Chuck Norris nosi piđamu sa likom našeg SEVERA
    Mozes me voljeti ili mrziti, a možeš me i ignorisati....

    Comment


    • Re: SEVERova nemoguća misija

      SEVER prijatelju imaš veliki pozdrav od mene. Dođi češće na forum ako imaš vremena, podijeli sa nama svoje iskustvo i druži se sa nama.

      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment


      • Re: SEVERova nemoguća misija

        šteta, navijao sam za tebe, SEVER...

        Comment


        • Re: SEVERova nemoguća misija

          Svaka cast, korektno, baci neku slicicu, 135 kg makar i sa salom je dosta masivno....
          Igla je tvoj prijatelj

          Comment


          • Re: SEVERova nemoguća misija

            135kg kažeš... koliku si kolićinu hrane jeo da si to nabio? ozbiljno?

            Comment

            Working...
            X