Announcement

Collapse
No announcement yet.

'Fontana mladosti' aka Pet Tibetanaca

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 'Fontana mladosti' aka Pet Tibetanaca

    Vježbe nazvane 5 tibetanaca nastale sa naravno na Tibetu prije otprilike 2500 godina. Ovu metodu vježbanja zapadni svijet je upoznao kada je izašla knjiga od Petera Kleidera pod nazivom „The Ancient Secret of the Fountain of Youth“. Ova metoda je još poznata pod nazivom Five Tibetan Rites.

    Pet tibetanaca su ustvari pet vježbi koje može izvodit svatko i bilo gdje, a stvar je da pokrenete svoje čakre. Čakra se može doslovno prevesti kao kotač rotirajuće energije. U našem tijelu se nalazi sedam glavnih čakri. To su Sahasrara čakra (krunska čakra), smještena u području limbičnog sustava i predstavlja sjedinjene svih čakri. Agnya čakra (treće oko), smještena je na sredini čela. Vishuddhi čakra (grlena). Anhat čakra (srčana), Nabhi čakra (solarni pleksus), Swadhistana čakra (spolna) i Mooladhara čakra (korijenska čakra).

    Prije nego se upoznamo sa vježbama potrebno je znati za što sve one služe, a taj popis je veoma dugačak. Kao što smo već rekli, ove vježbe su još okarakterizirane kao fontana mladosti. To znači da one pomaluđuju, oslobađaju energiju, riješavaju mnoge zdravstvene probleme, probleme sa kralježnicom, zglobovima, poboljšavaju vid, snagu, izdržljivost, te mentalno i emocionalno stanje.


    knjiga:
    http://www.divshare.com/download/12515221-cec
    ponekad se pitam:'jesam li pretjerao'? tek onda se sjetim da me uopce nije briga...

  • #2
    Re: 'Fontana mladosti' aka Pet Tibetanaca

    Od 1. ti se samo može zamantat u glavi,2. je dobra za trbusne a ova zadnja je dosta slicna hindu sklekovima xD
    Bodybuilding is an art, your body is the canvas, weights are your brush and nutrition is your paint. We all have the ability to turn a self portrait into a masterpiece.

    Comment


    • #3
      Re: 'Fontana mladosti' aka Pet Tibetanaca

      Imali smo već nekoliko tema o tome.
      Željezo mi je u krvi!

      Comment

      Working...
      X