Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problemi sa čučnjevima

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problemi sa čučnjevima

    Imam jedan problem koji me muči već dulje vrijeme. Naime, prije par godina trenirao sam taekwondo, pa nakon toga košarku, pa onda kung-fu i uvijek sam imao taj problem. Imam nekakav problem koji neznam najbolje opisati. Kada radim čučanj nemogu otići duboko i raširiti noge, jer kao da imam neku "blokadu" ispod kukova, kao da jedna kost zaglavi o drugu. Također mogu "pucati" nožnim kostima ispod kukova. Vježbu Squat to stand nemogu ni odraditi. Prilično sam elastičan i mogu motati noge svakako, ali ovaj problem sam uvijek imao. Kad god sam trenirao, nakon nekog vremena bih povećao razgibljivost i ovaj problem mi se smanjio, ali ga sada imam. Svakodnevno radim istezanje i razgibavanje cijelog tijela.
    Najveći problem je što Mark Rippetov starting strenght program po kojemu sada radim u teretani u svakom treningu uključuje čučanj, tako da mi je ta vježba jako bitna, i zbog ovoga mi se leđa nekako ukrive kada želim posići dubinu čučnja, pa ispadne deformisan i što je još gore imam bolove u donjem dijelu leđa. Rippetov video u kojem objašnjava čučanj i onaj u kojemu objašnjava položaj šipke sam pogeldao barem 10 puta i pazim na svaku sitnicu i opet imam problema i to me ubija.

    Je li tko imao sličnih problema i ima li tko kakav savjet?
    Hvala unaprijed i oprostite ako je tema na pogrešnom mjestu (ovo nije ozljeda, ali neznam gdje da stavim)

  • #2
    Re: Problemi sa čučnjevima

    Ako kazes tako da imas osjecaj da ti kost 'zapinje' od drugu odi kod doktora i on ce ti najbolje reci sto je..Mi nikako nemozemo znat ovako.
    It's not over until i win.

    Comment


    • #3
      Re: Problemi sa čučnjevima

      najbolje se snimi kako izvodiš čučanj pa ćemo vidjet gdje griješiš i koje su ti slabosti
      https://www.facebook.com/pages/Team-OS/279735542091911

      Overload Strength team

      Comment


      • #4
        Re: Problemi sa čučnjevima

        Prema tome kako si ti to objasnio mi se cini kao tipican 'tail tuck' na cucnju. Pelvis (zdjelica) ti se prilikom spustanja u duboki cucanj rotira unatrag pa ti se leda round-aju. Istezi lozu,pregibace kukova, aktiviraj gluteus, mobilnost skocnog zgloba nije na odmet te opcenito budi vise svjesniji donjeg djela leda.
        "Your weak points are caused by not doing what you hate to do" Louie Simmons

        Youtube shit
        Web

        Comment


        • #5
          Re: Problemi sa čučnjevima

          pa jednostavno je poprilicno...vjezba sto si gledao na tom videu kako neko radi..nemora i vidis da nemoze tebi da radi...123 ti je objasnio o cemu se radi.....jednostavno ne igraj se sa time jer mozes da se povrijedis...cucanj je poprilicno zahtjevna i komplikovana vjezba jer citavo tijelo je ukljuceno..to sto te donji ledja boli moze i ne mora da zabrinjava...ali ja to radim jednostavno ako mi neka vjezba ne godi jednostavno predji na drugu vjezbu..probaj par mjeseci prati napredak...Jel mozes iskorak da radis kako treba??mene je recimo on "razvalio" u odnosu na cucnjeve...jos pogotovo ako si povisok ...probaj cucanj da radis sa malim tezinama...sporo spustanje,sporo dizanje,male tezine,kratak odmor izmedju serija...

          Comment


          • #6
            Re: Problemi sa čučnjevima

            Čučanj sa iskorakom mogu da odradim. Kad sam već pomislio da sam savladao čučanj, rekli su mi u teretani da nije dobar, da mi leđa nisu prava. Jako mi je bitna ova vježba. Nastojaću i dalje raditi vježbe za istezanje, elastičnost, aktivaciju i bazirat ću se na kukove, ložu i gluteuse. Sutra idem u teretanu, pa javim ako bude kakvih novosti

            Comment


            • #7
              Re: Problemi sa čučnjevima

              Poslusaj 123

              VENI VIDI VICI

              Comment


              • #8
                Re: Problemi sa čučnjevima

                Stvarno će me psihički dotuči ovi čučnjevi, počinjem gubiti i sampouzdanje i volju i snagu zbog njih. Dobro sam se pripremio za trening i kad sam otišao u teretanu i počeo raditi, kažu mi da mi noge moraju ići ravno i biti uže (a na Ripeptovom videu i mnogim drugim videima na internetu svi preferiraju i predlažu širi stav da noge idu u širinu-blago, ne previše), a na taj način nemogu postići dovoljnu dubinu, zbog navedenog problema sa kukovima. Prošli puta su mi rekli da mi leđa nisu ispravna, oa sam se snimao na mobitel i vidio da imam tail tuck problem, ali čini mi se da sam ga ispravio, nastojim leđa (posebno donji dio) i trbušnjake držati čvrstima.
                Sad se osjećam prilično dobro, ne osjećam onu bol u leđima (vjerovatno jer sam sad radio sa ispravnim leđima), ali osjećam da nisam odradio trening snagom do maksimuma, jer sam bio pod stresom i napetošću jer me muči ova vježba.

                Što vi mislite o tom širenju nogu? Stvarno mi je stalo da savladam tehniku čučnja, jer mi je to jako jako bitna vježba i proveo sam sate i sate čitajući na internetu i gledajući razne slike i videe sa objašnjenjima, ispravljanjima greški, savjetima...... i opet izgleda griješim. Ako treba snimit ću se i stavit ću video kako radim čučnjeve, trenutno nemam USB kabel za mobitel, no čim nabavim stavit ču ako treba.
                Hvala inaprijed

                Comment


                • #9
                  Re: Problemi sa čučnjevima

                  Meni su stopala cca u širini ramena a prsti su prema van, tako da mogu ići potpuno u dubinu.
                  Nemoj se zamarati sa par centimetara uže-šire, raširi noge onoliko koliko to tebi anatomski odgovara, bitno je da čučneš dovoljno duboko i pravilno.
                  pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                  Comment


                  • #10
                    Re: Problemi sa čučnjevima

                    hmm... prijatelj koji je tek poceo s teretanom ima ovakav problem, tj tail tuck-a. rekao sam mu da se proba aktivirat glut i nekako ucvrstit taj donji dio ledja, a do tada da ide u nekakav polu-cetvrt cucanj...neznam sta drugo bi mu mogo rec
                    Originally posted by Bilderčić
                    Originally posted by Dehydronator
                    sve do grama tjedno je natural
                    gram tjedno ???? ma da covjece pa de onda izracunaj za 1 god. koliko bi trebao dobit misica
                    48 grama ? ahahahhahahahahhahahahaha

                    Comment


                    • #11
                      Re: Problemi sa čučnjevima

                      poslusaj kellya

                      Comment


                      • #12
                        Re: Problemi sa čučnjevima

                        Prvo:
                        Savjeti o stopalima ravno kao i uzem stavu su glupi, ako oni ne znaju nista o tebi. Ako tebi netko savjetuje da stanes uze, a da pritom ne zna kako ti imas problem mobitlnosti i duge femure (natkoljenicna kost) je glup savjet i samo ce ti skodit.

                        Drugo:
                        Sirina stava ovisit ce najvecim djelom o tvojim polugama i mobilnosti zglobova.

                        Kao prvo, ti trebas naucit tehniku da bi mogao napredovat u kilazama. Ne samo zbog mogucnosti ozljede nego zato sto ti je volumen, u ovom slucaju informacijska komponenta volumena, visok. Psihicki moras o puno stvari razmisljat, usvajat razlicite podatke i procesirat ih da bi uopce napravio dobar pokret. Zato ne mozes dat sve od sebe u fizickom smislu. Neka ti to ne bude demotivirajuce. Polako, ali sigurno!

                        I da, kad ces moc, stavi video da vidimo problem.
                        "Your weak points are caused by not doing what you hate to do" Louie Simmons

                        Youtube shit
                        Web

                        Comment


                        • #13
                          Re: Problemi sa čučnjevima

                          Evo snimio sam se kako izvodim čučanj. (ruke držim u položaju kao da držim šipku, da se vidi kako izgleda sa šipkom)


                          Znam da izgleda jako jadno i kilavo, sam sebi se smijem kako izgleda (nisam se ni zagrijao prije ovog snimka). Ali stvarno imam želju da savladam ovu vježbu. Itekako vidim kako mi se leđa povijaju pri dnu, iako ih nastojim držati ravnima i zategnutima, ali iz nekog razloga nemogu otići u dubinu, čim krenem niže, sama se zaoble. Neznam kako da rješim ovaj problem. Svakodnevno se istežem.

                          @123 - hvala na savjetima, kao i uvijek, a što se tiče aktivacije gluteusa, koja vježba ima za njih osim Bird Dogs-a? i koje vježbe preporučuješ za pregibače kukova, nemogu naći na googlu ništa, a jel valja ova vježba za ložu i koje bi još mogao raditi (osim onih navedenih u temi "Koje vježbe nisu preporučive za adolescente")?
                          http://www.saznajkako.tv/video/2782/...dnja+lo%C5%BEa

                          Nadam se da mi se nećete smijati (iako znam da izgleda glupo) i očekujem pomoć.
                          Unaprijed Hvala

                          Comment


                          • #14
                            Re: Problemi sa čučnjevima

                            covjece kud se zuris,polako to izvedi cini mi se da je za tebe to malo preuzak stav..inace ides i prenisko dole s guzicom al to ej sad tak svejedno.. polaaako odi dole i onda brze gore..moras osjetit taj pokret tesko ti je to opisat treba tis e to pokazat..

                            Comment


                            • #15
                              Re: Problemi sa čučnjevima

                              http://www.youtube.com/watch?v=bQT5q_WtUj8 od cetvrte minute gledaj di ti pokazuju cucanj

                              Comment

                              Working...
                              X