Announcement

Collapse
No announcement yet.

Junk food

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Junk food

    Idemo vidjeti koja je hrana najveći junk (smeće).

    Pet najgorih otrova

    Još malo otrova




    Pet najgorih otrova


    Nakon godina savjetovanja, pojašnjavanja i uvijanja, nutricionisti su konačno izbacili kratku listu pet najgorih grupa namirnica. U smeće nad smećem uvrstili su možda i vaše najdraže zalogaje.

    Nutricionisti su konačno bez uvijanja nabrojili pet najštetnijih namirnica:

    1. Zaslađena gazirana pića

    Napravljena su zapravo da izazivaju žeđ. Sva imaju veliku količinu šećera, čaša cole sadrži ekvivalent od 5 žlica šećera.

    2. Čips

    Čips je čisti otrov, posebno onaj napravljen od pire-krumpira. Čips je zapravo mješavina ugljikohidrata, masti i nekih umjetnih aditiva koji poboljšavaju ukus.

    3. Slatkiši

    Čokoladne pločice i slični slatkiši krcati su šećerom i raznim aditivima. Ova visokokalorična hrana zapravo otvara apetit i tjera da ubrzo uzmemo još više istog smeća.

    4. Hrenovke, slične kobasice, mortadele, paštete i drugi naresci

    Sve te namirnice sadrže takozvanu skrivenu mast. Čini se da jedete meso, no u biti od ukupne količine 40 posto uvijek odlazi na svinjsku mast, unutarnju masnoću i svinjsku kožu. Razni aditivi zaslužni su za ovu uspješnu prevaru.

    5. Meso s visokim postotkom masti

    Posebno ako se prži.


    http://magazin.net.hr/zdravlje/page/...3/0220006.html
    Last edited by kelly; 16-12-11, 17:46.
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

  • #2
    Re: Junk food





    Sad pazim na prehranu,
    Ali prije sam jeo čips, ko bi reko, paštete, mortadele
    pizze, pomfrit s kečapom i moram reć ćevape s lukom ne spominju.
    Svega sad toga nema, bravo za mene.

    Comment


    • #3
      Re: Junk food

      ovdje na dnu pise da su zitarice lose


      10 naj proizvoda junk fooda

      Nezdrava je i nema hranjivu vrijednost, premasna je, preslana ili preslatka, ne sadržava bjelančevine, vitamine i vlakna, prepuna je konzervansa, izaziva prekomjerno debljanje, srčana oboljenja, dijabetes i kvari zube. I da, ljudi je unatoč tome obožavaju i konzumiraju na dnevnoj bazi, te je s pravom zaradila status gastronomske pop ikone. Vodimo vas u svijet junk fooda ili, vlastitim nam jezikom rečeno, smeća od hrane.

      Hamburger

      Iako u zadnje vrijeme nije popularan onoliko koliko je bio 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je industrija brze hrane bila na svojem početku i pružala nešto manje mogućnosti izbora, komad mljevenog mesa pržen u povećoj količini ulja i danas nalazi svoje sljedbenike.

      Naravno, njegova se izdanja dorađuju i nadograđuju, pa je nekadašnji vulgaris hamby u vidu mesa, izdašnog gumenog peciva i kečapa s vremenom nadopunjen povrćem (minimalnom količinom koja nikome ne smeta), jajima, sirom (rođak cheeseburger), slaninom i inim dodacima. Određeni su proizvođači, naravno, osmislili i trostruke i peterostruke verzije.

      Coca-Cola

      Idealna nadopuna slasnom hamburgeru u vidu mjehuraste tekućine, prezasićene svime čime tekućina može biti prezasićena – šećerom, kofeinom i drugim stimulativnim dodacima, te kao takva izaziva ovisnost, nepodnošljive glavobolje i različite poremećaje funkcija probavnog trakta!

      No unatoč svim tim kontroverzama i sablažnjavanju suvremenog, sve osvještenijeg društva, Cola i dalje bilježi pozitivan konzumacijski trend, a za sve one plašljive izbacila je na tržište svoje brojne light ovo-ono verzije koje suzbijaju osjećaj krivnje.

      Pizza

      Danas daleko popularnija, jednostavnija i dostupnija od svih ostalih vrsta smeća od hrane, pizza se multiplicirala te se može naći u brojnim oblicima koji kamufliraju svoju pravu, nezdravu i štetnu prirodu. Perverzna izdanja poput onih s tikvicama i svježim sirom i sličnih, dostupnih na svakom koraku, ostavljaju bez riječi i same Talijane.

      Ona je savršen dodatak pivu (ili je obrnuto?), uz tekmu ili film, dio je gastronomske ponude u multipleks kinima (razlog zbog kojega se mnogi filmofili radije odlučuju na ugodan prostor svoje sobe i mogućnosti svojeg DVD playera), lako je prenosiva i vole je sve generacije. Pizza je hamburger novog doba!

      Čips

      Dostojna zamjena za sve one koji se bilo iz lijenosti, bilo iz nedostatka želje, uz tekmu ili film radije zabavljaju hrskavim slanim grickalicama nego pizzom. Osim što razbuđuje osjetila okusa, pruža i nevjerojatan audio doživljaj u kojem jedni uživaju, dok se drugi snebivaju. Također je od onog iz pakiranja opskurnog dizajna 80-ih uznapredovao do brojnih aromatičnih varijanti, pa se tako danas iz obične vrećice čipsa možete najesti i pizze, i sira, i luka, i paprike, i rajčice, i feferona, i šunke, i svakojakih čuda.

      Milk shake

      Nije tekućina, a i nije da nije. Gušće je, slatko i kalorično do zla boga. I hladno je i fino i voćno, ponekad čokoladno, ponekad od vanilije.

      Odlično ide uz junk food, točnije nakon njega, naprimjer ako se suzdržavate od Coca-Cole.

      Negdje još dodaju i sladoled u miks voća, jogurta i mlijeka, što je tek perverzno. Još kad se dodaju komadići voća nabodeni na štapiće za koktele...

      Pomfrit

      Istina, neki će ga opisati kao toksičnog ubojicu krvotoka nastalog iz natapanja i prženja u litrama ulja, ali mnogima to neće biti dovoljan razlog da se suzdrže od ovog masnog, slanog, kečapom zalivenog krumpirastog zla. Jedan je od rijetkih proizvoda koji se može konzumirati apsolutno samostalno, a da se zadovolje sve želje i potrebe za konzumacijom smeća.

      Osobito ga vole oni koji vole i čips, ali se zgražaju nad njegovom zvučnom podrškom. A još kad ga se ugura u hamburger ili servira na tanjuru kraj njega... Sreći nikad kraja!

      Čokoladne bombice

      Nije li čudno da su u današnje vrijeme čokoladice, naizgled malene i nedovoljne, sposobne nakon samo jednog ugriza zadovoljiti sve potrebe za unosom hrane! Pitamo se što je to toliko hranjivo u njima, a odgovor je vrlo jednostavan – šećer i masnoće koji, nakon samo jedne čokoladice, zabetoniraju želudac poput najmasnijeg pomfrita.

      Još kad se u priču upletu kikiriki, karamele, bademi i slični kalorijski nimalo benigni dodaci, prividna je i nezdrava sitost zagarantirana. Zajedno s celulitom, karijesom i ostalim popratnim sadržajima koji se, naravno, na ljepotanima i ljepoticama iz reklama ne vide.

      Hot dog

      Iako se pokušavaju progurati nekakve bizarne tofu kobasice u kombinaciji s čilijem, svima je jasno da je opcija s najobičnijom hrenovkom (eventualno debrecinkom u božićno vrijeme na ulicama naše metropole i šire) i razumnom količinom senfa u bijelom, najbjeljem pecivu ipak najprihvatljivija.

      I pritom, naravno, nitko ne želi razmišljati o gadljivim procesima proizvodnje hrenovki i sličnih proizvoda mesne industrije. Radije ćemo se odlučiti za američku verziju i ozloglašenu hrenovku skriti ogromnim količinama rastopljenog masnog sira.

      Pekarska zla

      Uobičajen prvi obrok onih koji nemaju vremena i živaca jutro započeti dobro i promišljeno organiziranim doručkom.

      Masne loptice ispunjene marmeladom, čokoladom, vanilijom i sličnim punjenjima, kojekakve inačice lisnatih tijesta sa sirom, orasima i koječim, kroasana praznih, punih, ovakvih, onakvih lijepo će sve ono najgore u sebi nalijepiti na stijenke gladnog i izmučenog želuca i potrebu za hranom zadovoljiti na cijelih sat vremena.

      Glumi da je zdravo, a nije

      Proizvodi koji nisu dio svijeta junk fooda, ali zapravo imaju karakteristike po kojima u njega itekako spadaju. Zdrava je ishrana definitivno in, samo što, nažalost, ništa posebno dobro nećemo za sebe učiniti zamijenimo li krafnu tanjurom pahuljica u mlijeku.

      Em su pahuljice i tobože žitarice prepune umjetnih zaslađivača i sličnih gluposti, em je mlijeko sve samo ne mlijeko, a uglavnom nezdrava masnoća. Ili brza hrana u obliku račića, lososa i sličnoga. Prženo je prženo, brzo je brzo, ali sve zajedno do bola ukusno. Jer mi to zaslužujemo!


      http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... -food.aspx
      there is NO limit

      Comment


      • #4
        Re: Junk food

        misli se na one one "musli" gluposti koje imaju valjda kilo šećera unutra.

        Comment


        • #5
          Re: Junk food

          Ja jedem Vitalis, najbolje zitarice (s cokoladom) u prodaju trenutno. Nemaju puno šećera i odlične su, preporučujem svakome. Ujutro jednu porciju i imas energije za cijeli dan.

          Comment


          • #6
            Re: Junk food

            preskupo.

            Comment


            • #7
              Re: Junk food

              Ma i vise nego preskupo. 375g kosta 21kn, a ja si u konzuma kupim za 5,49 kuna 500g.
              Zene meni kazu Rambo ti si Car

              Comment


              • #8
                Re: Junk food

                Ja jedem čiste zobene, čiste lanene,, čiste ražene, ječam...sjemenke bundeve, suncokreta...

                Nikakve zašećerene mikseve ne valja jesti.

                pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                Comment


                • #9
                  Re: Junk food

                  @kelly

                  kad mozemo ocekivat neke slikice
                  ponekad se pitam:'jesam li pretjerao'? tek onda se sjetim da me uopce nije briga...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Junk food

                    jel valjaju ove http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatar ... _JzPKr.jpg
                    there is NO limit

                    Comment


                    • #11
                      Re: Junk food

                      Originally posted by rocksoul
                      to ozbiljno ili?

                      Originally posted by KeLavra
                      @kelly

                      kad mozemo ocekivat neke slikice
                      stavio je on već prije, mrga ćelava :P

                      Comment


                      • #12
                        Re: Junk food

                        Da ali život je samo jedan,meni nema večeg gušta kad 1 mjesečno odem na roštilj kod srbina na Ravnice i naručim punjenu vešalicu,i zapečeni grah,ljudi dok imaš 30 g i 40 je blizu a i sve ostalo.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Junk food

                          Originally posted by branimir1
                          Da ali život je samo jedan,meni nema večeg gušta kad 1 mjesečno odem na roštilj kod srbina na Ravnice i naručim punjenu vešalicu,i zapečeni grah,ljudi dok imaš 30 g i 40 je blizu a i sve ostalo.
                          Auu, srbin je najbolji, ja idem jednom tjedno a ne mjesečno
                          frajer radi najbolje ćevape u gradu što se mene tiče.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Junk food

                            bio kod tog srbina, neznam sta svi bruje, al meni cevap ko cevap
                            ima i na crnomercu on "mitnicu", bio i tam, isti drek lol
                            Ne igraj se sa ženskim srcem,jedno je. Igraj se sa sisama, dvije su!

                            Comment


                            • #15
                              Re: Junk food

                              Isti frajer ih drži...ovisi kad si bio, ak si bio ono klasično za ručak onda si propustio dosta, ugl odi jednom od 11-12, kad je još svjež roštilj

                              Comment

                              Working...
                              X