Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lekue proizvodi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lekue proizvodi

    Pozdrav,

    Podjelio bih svoje iskustvo s drugima, pa ako se netko nađe da želi probati tu sam na raspolaganju.

    Dakle, prije nekih 2 tjedna sam naletio na Lekue brand, te sam bio dosta skeptičan prema svemu. Nakon dosta pogledanih videa i čitanja reviewova, odlučio sam se za kupnju iako proizvodi jesu malo skuplju. Kupio sam Steam Case i Rice & Grain Cooker. Ukratko, njihovi proizvodi su bazirani na kuhanje u mikrovalnoj pećnici. Konkretno Steam Case, radi na principu parenja hrane, kao i većina njihovih proizvoda, te se također neki proizvodi od 100% silikona mogu koristiti i u običnoj pećnici, te mikrovalki.

    Ono na što se mora paziti je koliko je watta vaša mikrovalna. Njihovi recepti su bazirani na 800W, ali preračunavanje nije problem pošto sam našao kalkulator za preračunavanje vremena po wattima.

    Da se odmah ogradim, nemam nikakve veze s Lekue proizvodima, niti ih reklamiram. Ono što sam tražio za sebe u prezaposlenom rasporedu da si mogu napraviti obroke brže, te da nema puno pranja suđa. Zadnjih 10ak dana testiram oba proizvoda i mogu reći da sam pre zadovoljan.

    Rice & Grain Cooker radi baš onako kako je predstavljeno i meni osobno je sve ukusno u njemu. Do sada sam probao napraviti zobene s orašastim plodovima, bananom, brusnicama i wheyom. Pre fino je bilo. Također sam probao običnu bijelu rižu, basmati, te integralnu rižu. Sve tri su ispale savršeno, te pranje coockera je vrlo jednostavno, a i može se jesti iz njega. Još sam kuhao običnu tjesteninu i integralnu, nikakvih problema nisam imao. Jedino kada je gotovo morate ostaviti nekih 3 min da malo odstoji i može se odmah jesti. Koliko sam čitao da može i krumpir, ali nisam još probao.

    Steam Case ima mali tray ispod kojeg se stavi 2 ili 3 žlice vode, te se na tray poslaže sve što želite. Može riba, piletina i dr. meso. Osobno sam probao više opcija, ali samo s piletinom. Već dugi niz godina sve pravim na maslacu, tako sam probao i u caseu. Dakle, nekih cca 200g pilećih prsa sam isjekao na kockice nekih 3cm, stavio ih u staklenu posudu povegetio i malo dodao bibera. Poslagao na tray u casu. Narezao dva crvena luka na četvrtine stavio među piletinu, gore stavio dva lista maslaca i prekrio sve s nekoliko narezanih kolutova tikvica. Stavio u mikrovalnu na 9 min i ispalo je pre fino. Probao sam razno razna povrća, tu se morate malo igrati s vremenom, jer nije za svako povrće isto. Ali plus za mene je što sam probao sve isto gore, samo sam stavio smrznuto povrće, pre zadovoljan. Što se tiče Steam Casea, pošto je rađen od silikona, malo pokupi miris po hrani koju ste pravili, ali ja ga dobro opere osušim i meni to toliko ne smeta. Postoje dvije vrste, za 1-2 osobe i za 3-4 osobe, te duboki također. Ja sam uzeo za 1-2 osobe i taman je dosta za jedan obrok, pošto ionako osobno ne volim podgrijavati već kuhanu/pećenu hranu.

    Eto ako netko ima kakovih pitanja, slobodno neka pita.

    Srdačno,
    Bones
Working...
X