Announcement

Collapse
No announcement yet.

Klub dizača tegova Neretva-Konjic/BiH

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Klub dizača tegova Neretva-Konjic/BiH

  Olimpijsko dizanje tegova u Konjicu datira od 1956 godine, i ove godine se eto slavi 60 godina tog sporta u Konjicu. Do današnjeg dana dizanje tegova u Konjicu je bio nacionalni sport/religija i kao takvi smo poznatim dilje exyu.
  Klub kao klub u 60 godina je mijenjao nazive, tako da je nekad bio sekcija, pa se zvao Partizan, Igman, Konjic a danas je KDT Neretva.
  Od najvećih rezultata bih izdvojio ekpno prvo mjestu u ligi u SFRJ 1986 godine i to je ujedno i jedini klub iz regije Hercegovina koji je u bilo kojem sportu bio ekipni prvak SFRJ.
  Dizanje tegova u Konjicu je imalo mnogobrojne prvake SFRJ te i međunarodne medalje na mediteranskim igrama itd.
  Što se tiče priče o KDT Neretva to je posebna priča a nastala je odlaskom mene kao jednog od trenera iz tadašnjeg KDT Konjic 2012 godine. Otišao sam iz nekih ličnih razloga, kao i to da je na pomolu bila doping afera sa maloljetnim klincem od 16 godina, gdje nisam htio da učestvujem jer sam pretpostavljao da će se taj klub ugasiti i samim tim i taj sport umrijeti u gradu Konjicu ako se to desi.
  I desilo se.
  Ja sam srećom prije na 2 mjeseca osnovao klub i krenuo sam sa par klinaca od 16 godina koji su u to vrijeme imali apsolutno nevažne rezultate i nismo bili nikome interesantni.
  Nakonšto se pokazačo na doping aferi da je 16godišnji klinac pozitivan na AAS, KDT Konjic je od strane saveza i grada ugašen a dotadašnji trener je zbog drugog takvog slučaja dobio doživotnu zabranju baljenja weightlifting-om.
  Da skratim, moji klinci su narasli, postali orlični takmičari sa odličnim rezultatima a KDT Neretva postao respektabilan klub sa evo trećom ekipnom titulomprvaka BiH za redom i više ekionih medalja iz Zagreba, Beograda, Sombora, Italije itd.
  Imamo dobre prijatelje diljem exyu i domaćini smo jednom od najboljih WL turnira na prostorima exyu.
  Toliko za početak
  Attached Files

 • #2
  Ovo je Lizde Almira, nekada vrlo uspješna dizačica koja se nakon teške povrede ramena oprostila sa weightlifting-om i krenula u vode PL.
  Ovo je deadlift 211 kg, nezvanični svjetski rekord u GPC federaciji u kategoriji do 82 kg, koji će se ako Bog da potvrditi na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu 26.3.2016 godine.

  Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
  Last edited by kelly; 14-03-16, 01:09.

  Comment


  • #3
   You do not have permission to view this gallery.
   This gallery has 1 photos.
   pobjednici traže načine a gubitnici razloge

   Comment


   • #4
    Danas u ZG:

    https://www.facebook.com/kdtneretva/...9083387892951/
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

    Comment


    • #5
     Dobrodošli na Trofej Konjica i seniorsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine 7.5.2016 godine


     You do not have permission to view this gallery.
     This gallery has 1 photos.
     pobjednici traže načine a gubitnici razloge

     Comment

     Working...
     X