Announcement

Collapse
No announcement yet.

Suplementi za definiciju

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Suplementi za definiciju

    Zanima me koje suplemente koristite kod definicije;proizvođači,...i kakva su vaša iskustva s njima?

  • #2
    Re: Suplemeni kod definicije

    Pa koliko ja znam L-karnitin je dobra stvar za to.
    Tu imaš svakakih proizvođača. Proizvodi za mršavljenje
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

    Comment


    • #3
      Re: Suplemeni kod definicije

      Da preporučim
      http://www.building-body.com/shop/produ ... efinicija/

      Ovo je dobra kombinacija proizvoda.
      Inače jesi li probao sa dijetom?

      Comment


      • #4
        Re: Suplemeni kod definicije

        Stvar je sljedeča:krenuo sam u teretanu od 1.9.prošle godine i skinuo sam do nove godine nekih 25-30 kg(vagom se ne opterečujem,orijentiram se po ogledalu više)s tim da sam pio u 12 mjesecu l-carnetin+fat burnere od nutriciona(kapsule).Kaj se tiče dijete,u tom perijodu ju nisam provodio samo sam pazio da ne jedem kruh uz tjesteniu,rižu i sl. te sam navečer izbacio UH.Općenito sam prehranu promjenio 100% i definitivno je u tome više od pola uspjeha.Sad sam odlučio do 4-5. mjeseca radit na masi tak da ne radim uopče aerobni pa me zanimalo malo mišljenje vas iskusnije ekipe da imam neke koordinate za taj perijod kad ću opet krenut sa aerobnim(dok sam radio aerobne koristio sam HIIT metodu-zakon je+rekreativno plivanje).

        Comment


        • #5
          Suplementi za definiciju

          DEFINICIJA - MRŠAVLJENJE

          Što je mast u našem tijelu? Skladište energije, dobiveno iz neadekvatnog unosa hrane. Za što je namijenjena mast? Da se potroši fizičkom aktivnošću.

          Ako te činjenice prihvaćamo, nema ništa lakšeg nego da ih ispoštujemo! Istraživanja vezana za metabolizam masti trajala su desetljećima. Teko početkom devedesetih godina su totalno sagledana i međusobno povezana, te se tek od tada na tržištu nalaze suplementi koji omogućavaju iskorištavanje masti kao izvor energije uz adekvatnu prehranu i fizičku aktivnost.


          Pitanje iz prakse:

          - "Dajte mi nešto za topiti mast!"

          Da je metabolizam masti tako jednostavan i da se masti mogu topiti za nama bi hodanjem i trčanjem ostajali masni tragovi! Znamo da toga nema. Energija za rad mišića nastaje u mitohondrijima. Gdje se oni nalaze? U svakoj mišićnoj stanici nalazi ih se do desetak i "plivaju" u citoplazmi. U fizičkoj aktivnosti, nažalost, prvi izvor energije su glikogeni, ugljikohidrati smješteni prvenstveno u jetri, mišićima i krvotoku. Tek kad se te zalihe potroše za 20-30 minuta adekvatne fizičke aktivnosti počinjemo koristit drugi izvor energije a to su naše masne stanice!


          Iz priložene slike mitohondrija vidimo da on ima dvije opne. Glikogen bez problema prolazi kroz obje i "sagori" do potpunosti. Rezultat te aktivnosti je nastajanje energetske molekule poznate pod nazivom ATP. Ona pokreće naša mišićna vlakna kada smo fizički aktivni.

          Kada na red kao drugi izvor energije dolazi mast, odnosno slobodne masne kiseline, one su neprolazne preko druge, unutrašnje opne. Drugim riječima, molekula masti ne prolazi po istoj shemi kao glikogen. Ljudsko tijelo ipak kontrolirano troši masti ali po jednom drugom principu. Priroda je odredila unositelja masti u mitohondrij: L-Carnitine - spoj dviju aminokiselina. Možemo ga čak karikirano nazvati najmanjom molekulom proteina. Neki L-Carnitine nazivaju samo aminokiselinom. Uzimanje iznad 2 g dnevno je lijek za srčane tegobe i bolesti a ispod toga osigurava metabolizam masti.


          Koja je funkcija L-Carinitine-a?

          Spoj molekule L-Carnitine-a i slobodne masne kiseline (naša suvišna mast!) jedino je prolazan preko druge opne mitohondrija. U našem tijelu druge kemije masti nema. Jedina mogućnost koja nam još preostaje je fizička intervencija – liposukcija.


          Kad mast biva unešena u mitohondrij, L-carnitine se odvaja ali ostaje jer ima još jednu funkciju. Dolazi do oksidacije masti te svaka takva molekula dobiva "gorivo" za razgradnju: piruvatna kiselina, derivat glukoze. Oksidirana molekula masti i piruvatna kiselina "sagorijevaju" poput glikogena te opet nastaje energetska molekula ATP. Za razliku od glikogena koji "sagori" u potpunosti ovdje nastaje otpadna, toksična molekula nepotrebna našem tijelu. Nju L-Carnitine iznosi iz mitohondrija. Otpad kapilarnim sustavom, krvotokom i bubregom na mokrenje, a L-Carnitine se vraća na početak procesa.


          Kada znamo metabolizam masti što nam je činiti da i to osiguramo?



          1. Povećati razinu L-Carnitine-a u našem tijelu

          Moraju se uvijek uzimati dva preparata. Prvi je tekući L-carnitine razblažen s 2-3 dl vode. Uzima se 30-60 minuta prije fizičke aktivnosti. Koju količinu trebamo uzeti? Sve zavisi od količine masnih zaliha a obično se uzima od 500 do 1200 mg po jednoj aktivnosti.

          Gdje se nalaze naše masne zalihe? Na puno mjesta, "razbacane" individualno po našem tijelu i još k tome zaštićene opnama. Kako ćemo osigurati da se mast emulgira, izvuče i transportira u mišiće u cilju prevođenja u energiju? Za to služe tablete ili kapsule pod zajedničkim nazivom "FAT BURNERI". Na tržištu ih ima puno, te od raznih proizvođača – sve su u funkciji. Neke su čak u polagano otpuštajućoj formi. Uzimaju se nakon zalogaja ili obroka. Danas se konzumiraju ali djeluju sutra, one koje se konzumiraju sutradan, djeluju prekosutra. Drugim riječima, uzimaju se svaki dan i to nas tjera da imamo adekvatnu fizičku aktivnost 5-6 puta tjedno.

          Na tržištu se osim tekućeg može naći L-Carnitine u tabletama i kapsulama. Taj oblik je namjenjem sportašima da u svojoj aktivnosti koriste masne zalihe kao dodatni izvor energije. Na taj način produže vrijeme ulaska u katabolizam. Pricip uzimanja je dnevni, nezavisno od fizičke aktivnosti oko 1000 mg, tj. 2 kapsule ili 3 tablete tokom dana iza obroka (doručak, ručak, večera). Prema tome, on nije ciljani suplement za mršavljenje!


          2. Povećati razinu topline tijela u toku radne aktivnosti

          Cilj je da s tom toplinom starije tvrdokorne masne naslage ne budu više krute već uljaste odnosno što više tekuće. U početku su se koristila sauna odijela, trenirke od nepropusnog materijala poput šuškavca. To je napušteno zbog zdravstvenih tegoba pa i smrtnih slučajeva kod starije populacije zbog velikih napora u ljudskom tijelu kod nerazumne i pretjerane aktivnosti. Svi žele što prije doći do rezultata, te zbog toga prelaze granice mogućnosti svoga tijela s obzirom na godine i kondiciju. Dolazilo je do puknuća kapilara i moždanih udara. Nakon šuškavaca došli su u modu neoprenski pojasi iz materijala za ronilačka odijela, tzv. "pojasevi za mršavljenje". Stavljaju se na tijelo na mjesta bogata masnim zalihama. Na tom mjestu zapriječena je radijacija topline u okolinu pa su starije masne naslage zbog parcijalno toplijeg nivoa tijela tu bile uljaste i više tekuće.

          Napušteno je i to jer je ustanovljeno da dosta biljaka (Guarana, zeleni čaj, ginseng itd.) ubrzavaju naše procese u metabolizmu, što ima za posljedicu porast toplinske razine tijela te je efekt jednak za starije masne naslage. Te biljke trebaju biti kao komponenta u tekućem L-Carnitine ili u tabletama FAT BURNER-a. Mogu se uzimati i posebno kao dodatak u sistemu izbora suplemenata za mršavljenje.


          3. Multivitamini i multiminerali

          Uzimanje tih suplemenata osigurava maksimizaciju raznih funkcija u metabolizmu našeg tijela. Neki radovi i studije pokazuju da uz te preparate obim metabolitičkih funkcija bude i do 20-30% veći. To znači da je uz takve suplemente takav i rezultat prevođenja masti u energiju. Kada nema multivitamina i multiminerala, nivo metabolizma je na nižoj razini te i suplementi imaju manji učinak!


          4. Otpadni dio iz metabolizma završava u našem urinarnom traktu. To ima za posljedicu češće mokrenje jer ga se tijelo želi što prije riješiti. Što uraditi da se to osigura i olakša? Treba piti dosta tekućine da se što brže i kvalitetnije riješimo tog otpada boljim ispiranjem urinarnog trakta.


          5. Mast je u našem tijelu uskladištena energija i namijenjena za trošenje fizičkom aktivnošću. Drugim riječima, bez aktivnosti nema mršavljenja ili definicije. Ne postoje nikakve čarobne tablete sposobne da nas mršave bez fizičke aktivnosti!

          Kako i što fizički raditi za najbolji učinak? Kakvom aktivnošću ćemo imati zadovoljavajući i maksimalan rezultat? Jasno je da treba koristiti onaj mišićni sklop koji u našem tijelu troši najviše energije. To samo mišići nogu i prema tome dolazi u obzir vožnja bicikla (sobnog ili klasičnog), steper, trčanje, plivanje, rolanje, planinarenje itd. Kako dugo treba trajati aktivnost? Ako struka računa da oko prvih 30 minuta rada nogama trošimo samo glikogen jasno je da trebamo radit duže. Optimalno je biti u aktivnosti od 70-90 minuta 5-6 puta tjedno.


          Dodatna obrazloženja:

          - Nema potrebe koristiti druge mišiće skupine našeg tijela jer su vrlo niski potrošači energije

          - Nema u našem tijelu mogućnosti da istovremeno gubimo masti i gradimo mišićnu masu. Ako želimo mršaviti, posvetimo se tome, a ako želimo graditi mišićnu masu, opet se posvetimo tome.

          - Možemo prije ili poslije aktivnosti s nogama 15-20 minuta posvetiti i ostalim mišićnim skupinama ali samo u cilju održavanja njihovog tonusa

          - Nemojmo raditi gluposti! S trbušnjacima nema šanse da eliminiramo masti iz okolice trbuha. Zašto? Trbušni mišići su tako male skupine da glikogen koji noge potroše za maksimalno 30 minuta oni potroše za 5-6 sati. Tek bi nakon toga počeli pomalo trošiti masti.


          6. Nepravilna prehrana može biti jedan od faktora koji ruši cijeli sistem mršavljenja. Ovdje nema dijeta! Osnovna prehrana je bazirana na povećanom unosu proteina iz mesa, riba, jaja i mlijeka te eventualno proteinskih preparata u prahu na bazi soje, mlijeka, jaja ili sirutke. Trebamo jesti i ugljikohidrate jer so oni neophodni u našem metabolizmu.


          Što jesti od ugljikohidrata?

          - Raženi, crni, integralni, kukuruzni i slični kruh
          - Riža, po mogućnosti integralna, manje
          - Tijesto, također integralno, manje
          - Krumpir, samo kuhan
          - Slatko po mogućnosti zaboravimo


          Kada jesti navedene ugljikohidratne namirnice? Svakodnevno od jutra kada ih možemo konzumirati najviše i tokom dana ali ne iza 15-16 sati. Neki su rigorozniji pa savjetuju da se konzumiraju samo do 12 sati. Zašto? Probava ugljikohidrata traje relativno dugo. Ako se najedemo oko 18 sati, u naš metabolizam probavljeni segmenti masovno dolaze oko ponoći. Ne raspolažemo sa nekom kavernom, skladištem ili depoom da bih ih tamo smjestili te drugi dan koristili. Naš metabolizam ih automatski prevodi u mast jer je to skladište suvišnih unesenih ugljikohidrata.

          Imamo u našoj praksi slučajeve da su naši korisnici danju adekvatnom fizičkom aktivnošću trošili masti a nepravilnom prehranom vraćali ih noću natrag. Konačni rezultat na kraju može biti mali, nikakav ili čak porast na težini zbog nove akumulacije masti.


          7. Priroda je ljudima u sustavu dobivanje energije bila i darežljiva! Kada trošimo glikogen iz zaliha kao prvi izvor energije, to naše tijelo ne boli. Isto tako kada trošimo masti uz pomoć ovih suplemenata, to nas isto ne boli. Bez problema i bojazni možemo i raditi 60-90 minuta, pa čak i više bez ikakvih posljedica. Kada ulazimu u treći i zadnji izvor energija a to je razgradnja mišića (katabolizam) postoji odziv tijela – bolovi, grčevi, umor, ne osjećamo se dobro i na kraju odustajemo. Ako podržimo metabolizam masti sa suplementima nema nikakve mogućnosti da trošimo odnosno gubimo mišićnu masu. To nam osigurava naš metabolizam. Međutim, bez suplemenata trošimo masti samo u ovisnosti od vlastite niske razine L-Carnitine-a. Iza toga u svakom slučaju ulazimo u potrošnju mišićne mase za fizičku aktivnost. Dokazano je da dio populacije nema u svom tijelu L-Carnitine-a ili je ona na tako niskoj razini da bez suplemenata uz intenzivniji i dugotrajniji aerobni rad ne troše niti malo masti, već iza glikogena odmah troše mišićnu masu.


          OČEKIVANI REZULTATI KOD DEFINICIJE ILI MRŠAVLJENJA

          Ako se pridržavamo svih navedenih činjenica pravilnim izborom suplemenata, adekvatnom pretežno proteinskom prehranom s dovoljnom razinom ugljikohidrata, tada samo dužina fizičke aktivnosti određuje rezultat. Neki minimum koji je isplativ je aerobna fizička aktivnost 5 dana u tjednu u trajanju od oko 60 minuta. Dokazani rezultat je u velikom broju primjera oko 3,0 do 3,5 kg mjesečno masti prevedene u energiju. Ta se količina povećava do oko 5 kg masti mjesečno ako smo odlučni i odrađujemo dnevno oko 90 minuta.

          SPECIJALNI SLUČAJEVI

          Kako spasiti ugodno prepunjene egzemplare? To su osobe od 110 do 150 kg težine. Ako takvi pojedinci imaju čvrstu odluku da porade na sebi, mogu brže doći do zadovoljavajuće težine. U čemu je tajna? Jasno je da treba raditi po prethodnim pravilima ali je za njih preporučeno korištenje piruvata.

          Sa tekućim L-Carinitine-om, termogenim sustavom, fat burnerom osigurali smo unos molekula slobodnih masnih kiselina u milione naših mitohondrija. Međutim, proces trošenja masti ne teče dok iz naše ravnoteže ne dođe molekula piruvata. Međutim, ako unesemo tekući piruvat oko 4 sata prije fizičke aktivnosti osigurali smo masovno trošenje slobodnih masnih kiselina. Tada se povećava eliminacija masti i na 10-12 kg mjesečno. Da li ovakav veliki rezultat ima posljedica na zdravlje? Ne, jer smo potrošili mast za ono što je i prirodni namijenjena – energiju kod fizičke aktivnosti.


          Primjeri iz prakse:

          - mladić od oko 20 godina nepravilnom prehranom akumulirao je oko 10 kg masti. Dobio je dobar savjet – da napusti teretanu i trči svaki dan oko 60 minuta, da pazi na prehrani i jede pretežno proteinsku prehranu. Nakon 3 mjeseca trčanja, s time da je u zadnjem na silu trčao 90 minuta, na svoju žalost, nije postigao nikakav rezultat već je bio samo strašno umoran. Došao je kod nas po savjet. U slijedeća 2 mjeseca u potpunosti je eliminirao svoju suvišnu težinu odnosno mjesečno je trošio po 5 kg masti. Koji je razlog bio njegovog početnog neuspjeha? Problem je vrlo jednostavan - spadao je u malu skupinu osoba sa vrlo niskom prirodnom razinom L-Carnitine-a u tijelu. Posljedica te prirodne okolnosti je da bez suplemenata ne može podržati metabolizam masti.

          - Gospođa iznad 40 godina sa izvjesnim suvišnim zalihama odmah se pohvalila da ima kod kuće sobni bicikl. Međutim, može ga voziti samo oko 20 minuta i zatim odustaje zbog umora i bolova. Jasno je da poslije utroška glikogenskih zaliha koje kod nje traju oko dvadeset minuta ulazi u proces katabolizma, odnosno troši vlastite mišiće za energiju. Poslije našeg objašnjenja metabolizma masti kupila je odgovarajuće proizvode i dobila napomenu da će sada isti moći voziti čak i preko 90 minuta. U prvih desetak dana stalno je povećavala dužinu vožnje čekajući prag na kojem će morati odustati. Naravno, nije ga dočekala te je zadnjih dvadeset dana vozila stalno oko 90 minuta. Konačni rezultat je bila eliminacija 4 kg masti u prvih mjesec dana.

          - Mladić poslije mjesec dana uz ispravni izbor suplemenata i fizičke aktivnosti dolazi kod nas i reklamira da nema nikakav rezultat. Ustanovljavamo u razgovoru da on svaki dan, ali po njegovom razmišljanju i odlučivanju, uzima laganu večeru – tanjur riže s mlijekom. Znamo da je riža po svom sastavu oko 87% ugljikohidrat. Poslije probave od par sati tokom noći ulazi probavljeni dio u naš metabolizam. Normalno, on je u suvišku i tijelo ga skladišti u obliku masti. Prema tome, po danu troši masti a po noći ih vraća.


          POMOĆNA SREDSTVA

          - CLA, konjugirana linolenska kiselina

          Podržava termogenezu, stvaranje topline našeg tijela na račun masti. Na taj način štiti mišićne i glikogenske zalihe. Zbog toga je i ujedno jedan od antikatabolitika. Preporučuje se starijim osobama koje ne mogu zbog sdravstvenih razloga raditi s nogama. Sporo djeluje i treba je uzimati u dužem vremenskom periodu.

          - HCA, hidroksilimunska kiselina

          Blokira enzim koji je zadužen da suvišne ugljikohidrate unesene hranom prevodi u masti. Pomoć je kod eventualnog narušavanja prehrane s većim količinama ugljikohidrata kao npr. službeni ručkovi, svadbe ili nekontrolirana potreba za slatkim.


          - CHITOSAN, tip acetiliranog proteina

          U sistemu probave skuplja veće količine masti unesene prehranom u nakupine. Na taj način osigurava njihovu eliminaciju prirodnim putem. Pomaže kod osoba koje vole masnu hranu. Jasno je da ne može djelovati na postojeće masne zalihe u tijelu.


          - SIRUTKINI, MLIJEČNI, JAJČANI I SOJINI PROTEINI ILI NJIHOVE MJEŠAVINE - služe kao zamjenski obroci u sistemu mršavljenja ili definicije. Postoje već gotovi proizvodi s vrlo niskom razinom ugljikohidrata i masti, ili uopće nemaju te sastojke. Vrlo su dobrog ukusa, neki čak sadrže i komadiće suhog voća – banana, ananas, borovnica, limun, šumsko voće itd. Posebno za žensku populaciju sadrže i dodatak kalcija, izoflavanoida itd.

          - BILJNI KOMPRIMATI

          Pomoćna sredstva za eliminaciju osjećaja gladi. Daju nam lažnu sitost bubrenjem i zauzimanjem velikog prostora u probavnom traktu. Mogu nositi i balastne tvari, vitamine, minerale, inulin, arome itd. Poznat je TOPINAMBUR na bazi meksičke artičoke i GLUKOMANANI na bazi ekstrakta korijena jedne japanske biljke. Ovaj zadnji ima svojstvo da može nabubriti i povećati svoj prvobitni volumen i preko 200 puta.


          - SOBNI BICIKL

          Tko želi efikasno i pouzdano mršaviti neka ga kupi. Aktivnost ne zavisi od vremenskih uvjeta, nema potrebe za odlazak u teretanu, te sramežljivosti zbog vlastitog izgleda. Sami odlučujete o svemu unutar svoja četiri kućna zida.

          Comment


          • #6
            Re: Definicija uz pomoć suplemenata

            Što si htio reći sa ovim tekstom?
            Možda da L-karnitin i fat burneri djeluju ili neštodrugo?
            pobjednici traže načine a gubitnici razloge

            Comment


            • #7
              Re: Definicija uz pomoć suplemenata

              Ma ne,vidim da se dosta ljudi dvoumi dal da uzmu te proizvode za mršavljenje ili ne pa sam kopirao taj tekst u kojem i piše da samo uzimanjem suplemenata neće skinut salo.A sad ko voli nek izvoli,nekome možda pomogne,nekom ne.ČIsto edukativne svrhe je

              Comment


              • #8
                Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                Sve ok što se tiče tebe, ali iza toga teksta stoji ta trgovina koja prodaje L-carnitin i fat burnere pa ne treba ništa više reći.
                A u pravu si kad kažeš nek proba tko hoće, možda nekom i pomogne...
                pobjednici traže načine a gubitnici razloge

                Comment


                • #9
                  Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                  Da, mozda, placebo efekt je dosta mocna stvar....

                  Comment


                  • #10
                    Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                    Gle ekipa,velim ne reklamiram nikoga niti me briga ko hoče probat ko ne.Kaj se mene tiče ak neko hoče i na liposukciju nek ide,ovo je slobodna zemlja
                    Ja sam uzimal l-carnetin i fat burnere i pomogli su mi,a preporučilo mi ih je par ljudi u teretani.Al bez treninga i rezanja ugljikohidrata naravno možeš si to mačku na rep okačit.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                      Pa i ja sam uzimao L-carnitin i pomoglo mi je ako sam ga uzimao svaki dan i radio aerobni trening svaki dan!
                      Pitanje da li mi je pomogao L-carnitin ili to kaj sam povecao aerobni trening?
                      Sljedece godine sam povecao aerobni trening bez L-carnitina i imao iste, mozda i bolje rezultate. (bolji stoga jer mi se tjelo vec navikavalo kaj se od njega ocekuje)

                      Comment


                      • #12
                        Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                        Dakle poanta je:BEZ MUKE NEMA NAUKE.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Definicija uz pomoć suplemenata

                          Ili ti, nema kruha bez motike!
                          Tako je uvjek bilo i bit ce, ove "revolucionarne" stvari i nisu toliko revolucionarne i uz njih treba uloziti puno truda, volje i vremena ako se hoce nesto ozbiljnije postici.

                          Comment


                          • #14
                            uz vježbanje , što uzimati za smanjemnje masnih naslaga ???

                            Zamolio bih sve koji su probali ili znaju za neke proizvode koji uz vježbanje pomažu u smanjivanju masnih naslaga , imam 115 kg / 190 cm visine , što je po mom mišljenju skoro 20 kg . previše , vježbam na svojoj mašini skoro svaka 2-3 dana , ali bez nekih velikih pomaka . Malo sam proučio ove preparate , ali se ne mogu odlučiti koji uzeti , pošto nemam nikakvo iskustvo pitao bi vas iskusnije za savjet . puno hvala unaprijed !!!

                            Comment


                            • #15
                              Re: uz vježbanje , što uzimati za smanjemnje masnih naslaga ???

                              Čuj, morat ćeš malo žešće potjerati samoga sebe.
                              Moraš se bolje preznojiti.

                              O preparatima nemoj previše razmišljati, jer ne postoji čarobni napitak koji
                              će ti razvalit masno tkivo.
                              Prvo moraš kompletno izmjeniti prehranu.

                              Evo, detaljnije si pročitaj ovaj link: http://www.building-body.com/Hijerarhij ... masti.html
                              Nisam tražio za život koji mi je dan. Ali mi je dano. Ništa više. I time... Dajem sve od sebe

                              Comment

                              Working...
                              X