Announcement

Collapse
No announcement yet.

Specifični trening hipertrofije - HST

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Specifični trening hipertrofije - HST

    alo momaci,jel netko trenirao po ovom programu?dajte neke refleksije,misli,kritike...
    http://www.building-body.com/Specifi...T-program.html
    ponekad se pitam:'jesam li pretjerao'? tek onda se sjetim da me uopce nije briga...

  • #2
    Re: Specifični trening hipertrofije - HST

    cini se zanimljivo to s podjelom:"Umjesto da napravite 6 serija bench pressa na jednom treningu, te su serije podijeljene kroz tjedan (dvije u ponedjeljak, dvije u srijedu i dvije u petak).".

    ali sto kada se dobija upala u ponedjeljak? i drzi te do sri? radit i tada?

    vjerovatno ima tjela koje ce super reagirat na ovo, ali kad vec ovako djelimo makar treba gornji dio tjela jedan dan, pa donji drugi dan, pa opet gornji. ili tako nesto...neznam..probaj pa javi..

    misici vole odmor pogotovo ako si natural, to sam naucio. istina ne unistimo ih skroz s ovim trneingom(mikroozljede) ali opet unistimo. treba neka zlatna sredina po meni izmedu full body i klasicnog splita.
    Do Whatever the Fuck You Wanna Do

    progressive overload, squat, deadlift, bench press.
    kalorije, makronutrijenti, mikronutrijenti.

    Youtube:

    Primjer treninga snage/hipertrofije
    Primjer kraceg treninga hipertrofije/snage
    Sve o prehrani
    Sve o treningu

    Comment


    • #3
      Re: Specifični trening hipertrofije - HST

      Ja sam prije vježbao po nešto modificiranom HST-u, i mogu reći da je trening odličan. A što se tiče upala, 3 serije ti sigurno neće tako oštetiti mišić da bi imao upalu 2 dana.
      Jedna od prednosti ovog, a i ostalih sličnih full-body programa je što se na tjednoj bazi podigne ukupno dosta više kila po mišićnoj skupini u jednakom broju serija nego u konvencionalnom načinu treninga, jedan mišić jednom tjedno. Uz puno više odmora. Dakle, za naturalce, izvrstan program.
      Nedostatak mu je mali broj vježbi po mišićnoj skupini (iako se i to može djelomično riješiti mijenjanjem izolacijskih vježbi svaka 2-3 tjedna) i nemogućnost rasturanja mišića do krajnjih granica zbog malog broja serija. Ali po mom mišljenju svakako bi trening trebalo uzet u obzir, bar kao alternativu kad klasična rutina dosadi ili kao neki šok sistem...

      Comment


      • #4
        Re: Specifični trening hipertrofije - HST

        evo odradio sam par treninga po ovom principu i jako sam zadovoljan...malo sam ga izmjenio tako da za svaku vjezbu radim 2 serije sa 10-13 pon. sa kritičnom tezinom s tim da sam izbacio izolaciju za biceps i trbuh.
        trening ne unistava misic jednom tjedno vec mic po mic...osjetim da sam vjezbao cijelo tijelo,taman je dovoljan taj jedan dan odmora izmedu treninga...bit cu na ovom programu nekih 2mj pa cemo vidjet refleksije
        ponekad se pitam:'jesam li pretjerao'? tek onda se sjetim da me uopce nije briga...

        Comment

        Working...
        X