Announcement

Collapse
No announcement yet.

Učinci tabate

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Učinci tabate

  Konkretno govorim o tabati koja je mix nekih kettlebell vjezbi burpeeja i tako... dakle poznato je istrazivanje da tabata povecava aerobne i anaerobne ucinke, i to vise nego tipicni aerobni trening kao jogging.

  Napravljeni su testovi koji su pokazali da ljudi koji su radili tipicne aerobne treninge su za mjesec dana postigli napredak od 9% a tabata likovi za 14%.

  Slicno vrijedi i za anaerobnu izdrzljivost.

  PITANJE:

  Mene zanima moze li mi netko to potvrditi tko je radio tabatu DUŽE VRIJEME i zanima me ima li tabata takve začuđujuće učinke na samu apsolutnu snagu.

 • #2
  Re: Učinci tabate

  O tabati mozemo pricati u kontekstu Crossfita. Kod razno raznih trenera tabata je postala odlican marketinski trik. Pritom se cesto aludira na izgled elitnih crossfiteri koji imaju takav nacin treninga. Nedavno sam na fejsu vidio reklamu: "Radite tabatu s nama i izgledajte ovako", a ispod slike Rich Fronning. Naravno neupuceni bi rekli da je on graden tako zbog toga, ali to je daleko od istine. Treba znati da su elitnim crossfiterima (ove koje vidis na crossfit games svake godine, a ne one koji poloze test i proglase se trenerima) baza priprema treninzi snage. Zato se cesto zloupotrebljava tabata u kontekstu povecanja apsolutne snage, pritom zanemarujuci da stecenu snagu crossfiteri duguju programima snage.
  Jos nisam cuo, a ni vidio da netko u teretani radi tabatu s sipkama/bucicama/spravama. Obicno se radi u crossfit centrima.

  Sto se istrazivanja tice, tko zna tko je financirao takvo istrazivanje i koliko je zapravo ono neovisno. U Americi je crossfit sada jako popularan i golemi novci se vrte
  Treba naci istrazivanje koje govori o postotku povecanja snage kroz programe za snagu pa ga onda usporediti s ovim istrazivanjem sto si naveo.
  Originally posted by madmax22
  da li mogu samlivene zobene stavit u vodu da se namakaju ili prvo u vodu pa onda samlit?
  Originally posted by jocker77
  Znaci uzimati ga i u dane netrenianja i jel bitno kreatine i amino pomijesat u shakeru ili moze i u obicnoj boci
  Originally posted by Hajduk
  isto tako i zgibovi, prije 1 godinu sam jedva mogao izvući 5 zgibova, sad mogu 12-13,vjerojatno je tome doprinjeo i ...Gold Whey Standard...kojeg sam koristio od siječnja do veljaće ove godine .

  Comment

  Working...
  X