Ovako,nisam bio u teretani prošla dva mjeseca i pao sam na 78 kg,preko zime nabijem i do 86kg.Visok sam 179cm i indeks tjelesne masnoće mi je negdje oko 12%(imam formulu po kojoj sam to izračunao pa ako netko treba nek pita).Započinjem od sljedećeg tjedna sa treninzima te sam sastavio svoj program,pa bi htio malo da me savjetujete i upozorite ako nešto ne štima ili je pretjerano.
Ovako: treninzi idu 4x tjedno: ponedjeljak,utorak,četvrtak i petak.Princip povećavanja opterećenja bi bio 3 tjedna težak pa jedan tjedan nisko opterećanje,s tim naravno da prva dva tjedna će bit lagani crusing po spravama da se riješim bolova
.Program bi trajao negdje oko 12 tjedana.
Ponedjeljak:Noge: čučanj 4x8,1x20
nožna fleksija 3x8(svaki drugi trening nožni potisak na spravi 4x6)
nožni biceps 2x8
podlaktice : zglobni pregib dvoručnim utegom 3x20
namatanje i odmatanje konopa 2x30 sec
Utorak:Leđa: mrtvo dizanje 3x6
zgibovi 4x7
veslanje s šipkom 3x6
Listovi: Stojeće poditzanje na spravi 4x20
Sjedeće podizanje 3x20
Magareće podizanje 2x20
Četvrtak: Prsa: Bench press 4x6(3 radne serije,prva je zagrijavanje)
Kosi bench 3x6
Sklekovi 2x20(izgaranje
)
Biceps: Pregib bučicama 4x8
Scott klupa-obrnuti hvat 3x8
Zotmanov pregib 2x12
Petak: Ramena: Odručenje bučicama u stranu(stojeći) 4x8
Predručenje utegom 3x8
Sjedeći potisak bučicama 3x8
Triceps: Dips 4x8
Uski bench 3x8
Spuštanje šipke na čelo 2x10
Svaka serija bi trajala minimalno 30 sec.Odmor između serija kod glavnih vježbi(čučanj,mrtvo dizanje i bench) 3-5min,a kod ostalih 30 sec - 2 min (zavisi kako koja vježba i opterećenje).
Prije treninga 50g Myomaxa te isto toliko poslje treninga. Sat vremena poslje 30g wheya s vodom.U loading fazi 20 g kreatina,a za održavanje je dovoljan ovaj iz Myomaxa, a sadrži i ribozu,creatin i riboza negdje oko 9-10 grama.
Naravno,svaka dva tjedna bi mijenjao po barem jednu vježbu iz svake skupine mišića.
Ovako: treninzi idu 4x tjedno: ponedjeljak,utorak,četvrtak i petak.Princip povećavanja opterećenja bi bio 3 tjedna težak pa jedan tjedan nisko opterećanje,s tim naravno da prva dva tjedna će bit lagani crusing po spravama da se riješim bolova

Ponedjeljak:Noge: čučanj 4x8,1x20
nožna fleksija 3x8(svaki drugi trening nožni potisak na spravi 4x6)
nožni biceps 2x8
podlaktice : zglobni pregib dvoručnim utegom 3x20
namatanje i odmatanje konopa 2x30 sec
Utorak:Leđa: mrtvo dizanje 3x6
zgibovi 4x7
veslanje s šipkom 3x6
Listovi: Stojeće poditzanje na spravi 4x20
Sjedeće podizanje 3x20
Magareće podizanje 2x20
Četvrtak: Prsa: Bench press 4x6(3 radne serije,prva je zagrijavanje)
Kosi bench 3x6
Sklekovi 2x20(izgaranje

Biceps: Pregib bučicama 4x8
Scott klupa-obrnuti hvat 3x8
Zotmanov pregib 2x12
Petak: Ramena: Odručenje bučicama u stranu(stojeći) 4x8
Predručenje utegom 3x8
Sjedeći potisak bučicama 3x8
Triceps: Dips 4x8
Uski bench 3x8
Spuštanje šipke na čelo 2x10
Svaka serija bi trajala minimalno 30 sec.Odmor između serija kod glavnih vježbi(čučanj,mrtvo dizanje i bench) 3-5min,a kod ostalih 30 sec - 2 min (zavisi kako koja vježba i opterećenje).
Prije treninga 50g Myomaxa te isto toliko poslje treninga. Sat vremena poslje 30g wheya s vodom.U loading fazi 20 g kreatina,a za održavanje je dovoljan ovaj iz Myomaxa, a sadrži i ribozu,creatin i riboza negdje oko 9-10 grama.
Naravno,svaka dva tjedna bi mijenjao po barem jednu vježbu iz svake skupine mišića.
Comment