Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pola sata nakon završetka treninga dobijem jaku migrenu. sve počne sa glubljenjem oštrine vida

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pola sata nakon završetka treninga dobijem jaku migrenu. sve počne sa glubljenjem oštrine vida

    znan da zvuči malo glupo, ali da, dogodilo se u zadnje vrime par puta da cca pola sata nakon završetka treninga dobijem jaku migrenu. sve počne sa glubljenjem oštrine vida i prebaci se na bol u području sinusa. onda moram popit nešto tipa lekadol i leć na po ure i nakon toga sam ok ali vidim da nešto ne štima. zanima me dali je netko ima sličnih iskustava? ono što sam primjetio je da se to događa ako konzumiram kofein prije treninga. možda mi tlak naraste jako?

  • #2
    Re: migrena nakon treninga :/

    ja imam nekad slične probleme, gubljenje vida ( ne skroz), nekako čudno skroz, ne znam kako bi to objasnio, kao vidim a ne vidim, a poslije toga me boli glava (inače nosim kontaktne leće)

    to mi nekad naleti, jednom u nekoliko tjedana
    slikao davno sinuse, obavio neke pretrage, sve u redu

    primjetio sam da mi se to nekad dogodi kad sam uznojan i na propuhu, a nekad samo od sebe dođe
    kavu ne pijem, ni kofein, tj. nekad popijem tabletu s guaranom, al nisam osjetio ništa od toga
    The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

    Fak me, right?

    Comment


    • #3
      Re: migrena nakon treninga :/

      e baš to, vidim ali nemam oštru sliku. npr ić nešto čitat ma nema šanse. a dioptriju nemam, radim redovito sistematske jer sam državni reprezentativac a i bavim se ronjenjem na faksu pa moram pazit na sve i sve je uredno. totalno mi nije jasno. morat ću otić do doktora kad uvatim vremena a to će isto bit neznan kad. mislim da je to možda posao za neurologa prije nego li oftamologa

      Comment


      • #4
        Re: migrena nakon treninga :/

        Migrena je uglavnom rezultat kontrakcija arterija i posljedičnog gubitka kisika zbog napetosi, uzbuđenja, a nakon toga arterije se ne mogu više kontrahirati pa glavobolje traju do 2 dana. Tako da ako ne traju približno toliko, teško da se radi o migreni. Gubitak vida je karakterističan kao nekakvo pred stanje migrene.

        Moguće da se radi o tlaku, jer onda se kontrahiraju žile -> poveća tlak. Ali moguće je i da je neki problem s tekućinom koja okružuje mozak i vidni živac. Kad se povisi tlak onda i veća količina tekućine djeluje na vidni živac. Najbolje da odeš kod svog liječnika pa ce ti on(a) i objasnit i poslati te nekomu.

        Comment


        • #5
          Re: migrena nakon treninga :/

          @cicifujcic ovo što opisuješ se najvjerovatnije radi o migreni.. dobro si predpostavio, ne radi se o bolesti oka niti sinusa, već je taj poremećaj vida pred migrenu zapravo aura... karakteristika migrene je ta što su kod migrene svi nalazi koji se naprave uredni.. okidača za migrenu postoji više, najčešće je to: neispavanost, umor, hipoglikemija (malo šećera u krvi), kofein, efedrin (oni koji koriste), psihički stres (obično se migrena pojavi kad taj stres prođe, pa se migrena naziva i "vikend glavobolja" jer se javi u fazi opuštanja..), neka hrana poput prezrelih sireva koji sadrže tiramin.. ne mora značit da će se migrena pojavit uvijek nakon ovih okidača, ali ovo što sam nabrojao uvelike povećava mogučnost da se migrena javi kod osoba koje inače od nje boluju...
          što se tiće lijekova, postoje lijekovi za migrenu koji se daju u napadu i lijekovi koji se uzimaju da se smanji broj napadaja... ovi zadnji se daju samo onda kad su te migrene jako učestale, npr. po nekoliko napada u jednom tjednu.. a ovi što se u napadu koriste su triptani koji djeluju specifično na proširene krvne žile koje izazivaju glavobolju kod migrene, a lijek je najefektivniji kad se uzme prije nego je glavobolja krenila tj. u fazi ove aure (poremećaja vida) kojeg opisuješ... taj lijek može propisati samo neurolog...

          migrenu obično pojačava fizička aktivnost i jaka svjetlost te buka, pa bi kod pojave glavobolje bilo najbolje otići leći u mirnu zatamljenu prostoriju... ako nemaš specifični lijek za migrenu, na nju po literaturi najbolje djeluje aspirin isto ako se popije u fazi aure.. po mom osobnom iskustvu meni dobro pomogne i lekadol.. ne prođe skroz glavobolja al bude izdržljivo... što se tiće triptana, oni su odlični jer se može proći bez glavobolje, ali svejedno bilo kakvu aktivnost kao što su vježba ili učenje možeš zaboravit jer je nuspojava lijeka blaga opijenost :O

          @fotelja, migrena može trajati 2 dana, ali se tada radi o najtežem obliku kojeg nazivamo migrenozni status, inače obična migrena ne traje toliko dugo i prođe za par sati..
          Inter pedes virginum gaudium est iuvenum.

          Comment


          • #6
            Re: migrena nakon treninga :/

            meni je puno gora ta aura (poremećaj vida) nego bol poslije nje, nju mogu podnijeti

            al čim se javi, odem, kako si opisao, u zamračenu sobu i odspavam malo
            The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

            Fak me, right?

            Comment


            • #7
              Re: migrena nakon treninga :/

              da i ja tako moram napravit, otić leć pol ure - uru i popit lekadol prije nego krene glavobolja. a najgora stvar je što osjećam nakon toga neku težinu u glavu, nemogu učit ni čitat...baš ubije u pojam. Ai mislim da je kod mene do kofeina. zadnji trening jucer nisam konzumirao kofein i sve je bilo super. dapace mozak mi je radio na 101% Spavam minimum 8 sati (bas pazim na to) i hranim se kvalitetno tako da mislim da nije do toga.

              Comment


              • #8
                Re: migrena nakon treninga :/

                eto i drugi dan trening bez kofeina i sve ok nakon treninga

                Comment

                Working...
                X