Announcement

Collapse
No announcement yet.

Urtikarija (koprivnjača) - zagrijavanje tijela

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Urtikarija (koprivnjača) - zagrijavanje tijela

    Pozdrav svima!
    Od zadnjeg mojeg posta ovdje prošlo je već nekoliko mjeseci. Pošto sam si našao posao preko ljeta, "malo" samo zapostavio teretanu i treninge. Uglavnom, odlučio sam se pokrenut konačno i neki dan se primio vježbanja. Za početak tek toliko da zagrijem noge malo trčkaranja i skakutanja na mjestu i par minuta lagano na sobnom biciklu. Nakon nekog vremena morao sam prestat trening, jer odjednom sam počeo osjećati svrbež po čitavom tijelu. Po cijelom tijelu bi dobio mjehuriće koji izgledom podsjećaju na iste one koje dobite od kopriva ( + crvenilo). Mjehurići i crvenilo potpuno se povuku između 30 - 60 minuta.
    Tijelo može izdržati fizički napor, ali očigledno je okidač onaj stadij kad se tijelo počinje zagrijavati. I ništa, guglat po netu simptome i došao sam do ovog naziva - koprivnjača. Doduše postoje razne kategorije urtikarije no nekako sam se sam smjestio u ovu - urtikarija na toplinu. E sad, ljudi po netu pišu da isto dobivaju kad dođu u kontakt s nečim vrućim, pa sunce, pa hrana itd itd, no kod mene se to dešava isključivo kad moje vlastito tijelo podigne temperaturu. Zanimljivo je i to, što smo u 6. mjesecu ove godine imali turnir u košarci na otvorenom (vrućina i pol) i ništa takvog nisam dobivao. Očigledno sezonalne promjene imaju neke svoje prste u svemu ovome.

    Uglavnom, zanima me da li ima možda netko neka iskustva sa svime navedenim pa da dade neki savjet? Dosta sam nazadovao otkad nisam aktivan (5kg down), a ovaj svrbež me jednostavno toliko živcira da me natjera da prekidam treninge.
Working...
X