Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kolesterol pomoć - htio eliminirati ispod razine 5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kolesterol pomoć - htio eliminirati ispod razine 5

    pozdrav, prvo bih zaželio svima sve najbolje u novoj godini neka vas služi zdravlje a za ostalo ćemo lako.

    eto zdravlje je i predmet moje teme. oprostite ako je slučajno bila ovakva tema ali mi treba odgovor što prije.

    naime svake godine radim temeljiti pregled mog zdravlja i do sada je sve bilo u redu, ali ovaj posljednji i ne baš. naime imam povišeni kolesterol. svi dobro znamo da je on tihi ubojica. doktorica mi je savjetovala da pazim na prehranu i da dva proizvoda pomžu u njegovom snižavanju. zeleni čaj kojeg inače pijem i jabučni ocat. e sad moj problem je u tome da ja nevjerujem da je to od prehrane. mislim možda i je ali više mislim da je od drugog tihog ubojice Stresa. naime u posljednjih par mjeseci dosta posla i problema na poslu je bilo, ali isto tako imao sam i u privatnom životu u zadnje vrijeme dosta velikih trauma, problema, stresnih situacija, i ja mislim da je to uzelo danak mom tijelu i da je otuda taj kolesterol.
    do sada sam na ovom forumu imao nekih pitanja i tome sl. i mogu reći da sam do početka prošlog ljeta lijepo došao u formu. za vrijeme ljeta nisam posebno radio na sebi, da bi nakon ljeta jednostavno se malo zapustio. ali što se tiče prehrane ona je skoro uvik ostala ista kao i prijašnjih godina, dakle nisam ništa više jeo junk fooda nego prijašnjih godina..inače vrlo malo ga jedem. možda pizza mjesečno i dva topla sednviča..to je to.
    ali priznajem da sam se ulijenio. i sad sam odlučio opet se vratit na početak.
    ono što mene muči jeste ovaj kolesterol i ja bih ga stvarno htio eliminirati ispod razine 5. i kupio sam jabučni ocat. on se koliko su mi rekli pije da se dvije čajne žlice otope u 2dl vode i popije oko 1ipo h prije doručka. ja planiram ujutro rano dakle prije posla na tašte odraditi 45min aerobnog treninga na orbitreku. poslije sam uvijek imao običaj skuhati zeleni čaj s 30tak grama zobenih i dodati mjericu wheya i to pojesti. nakon toga bih za doručak br. 2 pojeo malo posnog sira i mali sendvič od piletine do ručka, ručak bi bio što bi bio. ali to je uglavnom 3puta tjedno riba, jela od tjestenine, riže, a tu i tamo pokoji roštilj, piletina na žaru i tome sl. dakle raznovrsna hrana. poslije bih odradio trening s utezima nekih 40tak min i kasnije 20tak još laganini na orbi, pa poslije mjerica whey s vodom i za včeru posni sir, možda koje skuhano jaje i raženi kruh.

    to je bila moja rutina prije. sad bih trebao prije svega popiti tu otopinu jabučnog octa pa orbi pa zobene i tako dalje. sad ja vas pitam da li je to dobro. jer ovaj ocat malo jače djeluje na metabolizam i želudac. druga stvar je problem sa drugim djelom vježbe. nažalost zbog velikih obaveza nemogu više raditi one vježbe poslijepodne, ali mogu od recimo 8ipol 9navečer. tu sam planirao kombinirati utege i orbi a ponekad samo orbi ali prema onoj tablici s većim tempom. sad tu pitanje slijedi što poslije jesti. jer to će biti skoro 10,10i30 a ja idem spavati u 0.00??? da li popiti mjericu wheya s vodom pa poslije npr. posni sir ili ne. to me muči. znam da pored malo fizičke aktivnosti, paziti na prehranu i piti jabučni ocat i zeleni čaj bih treba ovaj koresterol riješti, pa ako znate možda još koji način u rješavanju tog problema pomagajte.

    skoro zaboravih, naime oko 4mjeseca sam kupio whey i koristio sam ga svega nekoliko puta. bio je uredno čvrsto zatvoren i spremljen na mračnom mjestu. i normalno tijeko ljeta ga nisam koristio. da li se on može još uvijek koristiti jer nigdje nisam vidio na kutiji do kada mu je rok trajnja. eh da i na njemu piše način primjene da se pije ujutro prije obroka i poslije rada ali tek nakon 60min.???

    hvala vam na odgovoru

  • #2
    Re: Kolesterol pomoć

    http://www.ordinacija.hr/zdravlje/pr...e-kolesterola/

    nadam se da ce pomoc..,pazi ako jedeš puno jaja možda je od toga...i u nekim wheyevima imaš dosta toga

    meni je pisalo na kutiji svako 3 sata??!?!?!pa eksplodira bi...popij odma posle treninga u roku od 30min

    Comment


    • #3
      Re: Kolesterol pomoć

      hvala na linku a jaja baš rijetko i koristim. možda dva do tri jaja tjedno. većinom navečer jedem posni sir i tu i tamo spremim malo piletine. a whey inače pijem poslije vježbe s vodom a ponekad s zelenim čajem. ovaj whey je aminostar 100%whey i do sada sam koristio neke druge i nisam imao s tim problema.

      Comment


      • #4
        Re: Kolesterol pomoć

        Što se tiče kolesterola bilo bi dobro da posjetiš endokrinologa.On će najbolje znati što treba napraviti.vjerojatno će ti isto reći da središ prehranu ali ok.

        Sjemenke lana pomažu u smanjenju kolesterola.Brat mi ima povišen kolesterol(ima 15godina) i jede(pije) te sjemenke svaki dan i kolesterol mu lagano pada.S tim da se tamani svim živim.Hebiga ne zanima ga baš previše zdrava prehrana.bar ne još.

        Uglavnom kupi sjemenke pa probaj.nemaš šta izgubiti.Imaš ih u dm-u.Možeš kupiti i već sameljene ili ih samljeti sam.Svaki dan pojedi(popij) s light jogurtom jednu do dvije jušne žlice

        Comment


        • #5
          Re: Kolesterol pomoć

          a nezz vidi jer npr. Pro Whey od MVP ima 65mg koleserola,a Elite 15mg..to nije tako mala razlika...i dosta onih kupovnih rolada ima puno kolesterola...

          Comment


          • #6
            Re: Kolesterol pomoć

            hvala na savjetima, bio sam kod doktora i rekao da pazim na prehranu s time da kad sam ja njemu rekao da u zadnju godinu dvije prehrana mi je skoro ista i stvarno izbjegavam i fast food i gazirana pića. pijem zeleni čaj, voda, tu i tamo čašu crnog vina za ručak i vikendom možda 1do 2 piva ovisi o prilici. i do sada sam tako radio pa pored vježbi nisam imao nikada problema. mislim da se ja trebam dobro ubit, izbaciti negativnu energiju koja se nakupi u meni i da će problem biti riješen. pored naravno pravilne prehrane.. jer bez nekog ispušnog ventila svu negativnu energiju skupljaš u sebe i zato u zadnje vrijeme sam dosta razdražljiv, planem odmah. meni frend isto tako svako jutro bicikla, dijeta i stvarno pazi što jede a kolesterol mu 6i nešto. ali radi posao sličan kao ja. stalno mob, telefon, trči vamo trči tamo. evo ja nisam imao godišnji skoro pa 11godina. i do sada sam uvijek nešto trenirao, vježbao i tome sl. da sam uspio se ispuvati, izbaciti sve loše što se skupi i poslije toga sam bio smiren, staložen. evo jedan primjer prije godinu dana s posla sam došao s jakom glavoboljom, i mislio sam ići malo odspavati popodne, ali sam se predomislio i uzeo biciklu i išao se provozati. nakon sveka 1do2km vožnje mene je glava prestala bolit. i poslije sam bio totoalno opušten, zdrav.
            naravno da je rješenje problema mix svega gore, i vježbe, prehrana, zeleni čaj, sjemenke i općenito voditi koliko toliko zdrav život. evo sad sam upisao tečaj plesa samo da pored ovog svega malo začinim život i da se malo ispušem.

            Comment


            • #7
              Re: Kolesterol pomoć

              gunpowder!!
              zeleni caj!
              Originally posted by servantess
              Gdje da kupim ugljikohidrate,kolko koštaju i ima li kakvih posljedica??

              Comment


              • #8
                Re: Kolesterol pomoć

                Evo nabavio sam sjemenke lana mljevene i budući da rijetko jedem jogurt jedem ih sa posnim sirom. malo namažem posnoga na raženi kruh i onda pospem sjemenke po tome. inače uzeo sam još i sjemenke suncokreta jer i one djeluju dobro na krvožilni sustav

                Comment

                Working...
                X