Announcement

Collapse
No announcement yet.

Želudac, problem s gušteračom?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Želudac, problem s gušteračom?

  Pozdrav,

  Imam jedan problem koji me muci vec par godina, prejedam se nenormalno iz nekog razloga, zato što se osjećam bolje.
  Inaće, bio sam teški ektomorf, sad sam malo popravio stanje i imam ultra brzi metabolizam. Kolikogod pojedem, za 60-120 minuta nastaje glad i neki sitni ali neugodni bolovi u želucu. Kad se natrpam hranom taj osjećaj nekog osjećanja želuca prestaje i osjećam se bolje. Eto prekjučer sam jeo 9 puta, i to solidne količine hrane. Hvata me nervoza kad sam gladan, znam ručat u pol 1 prije škole a u 1:20 imam nastavu. 1 sat opet budem gladan pa poslije drugog sata pojedem 500 g kruha sa konzervom tunjevine i salatom, to me drži sljedeća 2 sata i onda opet krepajem od neke nervoze jer jednostavno ne osjetim ništa u želucu, i to mi stvara neki osjećaj nelagode :S

  Kod doktora sam bio, čisto radi kontrole da vidim kakvo je stanje, vadio sam krv i dao sam mokraću na analizu.
  To je bilo 15.12.2011, do sada nikad nisam vadio krv jer nikad u životu nisam ni gripu imao, a kamoli da sam bio bolestan.

  Nalazi su relativno dobri, no brine me jedna stvar; gušteraća.
  Evo pretrage koje su izvan dopuštene granice:

  Amilaza u urinu - dop. 0-400 - moje 431
  AST dop. 5-38 - moje 64
  ALT dop. 5-33 - moje 35
  Kreatinin dop. 60-104 - moje 118 (to mogu kontrolirat, bio sam tad na nekoj fazi punjenja pa je zato malo viši)
  Spec. težina krvi dop. 1.002-1.006 - moje 1.020


  E sad, ono što me brine je gušteraća, od 0 do 400 meni je 431, dali je to razlog što imam takav brz metabolizam?
  Znam da ona luči enzime koji pomažu u razgradnji hrane itd, ugl ima veze sa želucem. Ne znam jeli to blaga upala (nekad me zna bolit no ne mogu toćno odredit koji je organ tu jer boli na čudnom mjestu, bol je kratkotrajna)

  Moram otić kod doktora predat ovaj nalaz, kasnim već mjesec dana zato što sam nakon podizanja nalaza ostavio u biljeznici prijatelja koji nije iz mog grada pa su nas praznici uhvatili i nisam mogo doc do njega -.-

  Jel ima ko kakvu ideju šta bi ovo moglo biti? Nadam se da nije ono najgore, jer je smrtnost raka gušteraće ogrmona, tj smrt je neizbježna.

  Još jedno pitanje, kako usporiti metabolizam? Jel imaju nekakve tablete za to, određena hrana? Bilo šta?
  Nemojte mi govorit da jedem manje puta u velikim količinama jer to ne djeluje, u nedjelju sam pojeo 7 pilećih šnicli sa tanjurom riže i salatom, nakon 2 sata sam jeo 200 g tijesta s tunjevinom. Glad ne prestaje, a ja nervozu, glad i sve liječim sa hranom.
Working...
X