Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

    Ovo mi se čini podforum za temu, jer nema nikakav podforum povezan

    Jedno važno pitanje, tražia san po internetu imaju li đaci/studenti nekakva prava ako su im oba roditelja nezaposlena, al nisan moga ništa nać, samo neke gluposti o rodiljnon dopustu i o tome kako se ukida besplatni pokaz za tramvaj u Zagrebu. Zanima me zna li iko išta o ovome, nešto tipa pravo na stipendiju ili besplatni autobusni pokaz, učenik san 4. razreda i planiran se upisat na neki fakultet (Split). Pa ako neko nešto zna nek replya il nek se javi u inbox.


    LP
    "What the mind believes the body achieves."

  • #2
    Re: Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

    Na faksu se dosad nisan bavia tom tematikom ali mislin da ti mogu okvirno odgovorit... Uglavnom, sami zakoni su dosta neodredjeni i siroki sta je generalno dobra stvar jer dopusta fleksibilno tumacenje kroz duzi period vrimena i na veliki opseg stvari, samo najbitnije stvari se dodatno tumace i posebno naglasavaju( nije da studenti nisu bitni ). Ostale stvari se prepustaju na slobodno tumacenje, tako da u zakonu ne stoji da student mora imat besplatan dom, pokaz ili sta vec, nego je to ostavljeno npr. vladi da to nekakvom svojom uredbom rijesi ili ce se time pozabaviti svaka pojedina opcina. U prijevodu studenti imaju losu i nikakvu zakonsku zastitu. Imas pravo na studentski pokaz(50kn misecno) i to je to sta san upucen... Ako imas koga da radi u Gradu, pitaj za stipendije, mozda i postoji nekakva stipendija, ali sa svim ovim rezanjima proracuna, jako jako tesko.

    Comment


    • #3
      Re: Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

      Evo da ti kažem,za upis na faks ti to neće previše značiti,pomoći će ti jedino za upasti u dom,ali ako si iz splita šta će ti dom,za stipendiju možeš dobiti prvu godinu još i ako ti je tata bio branitelj,braniteljska 1000kn 750kn ova prva,na faksu kad ga upišeš vidi šta moraš sve izvaditi i to ti je to,ostala prava nemaš,osim zdravstvenog preko faksa.drugu godinu možeš dobivati stipendiju ako si redovan student!eto

      Comment


      • #4
        Re: Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

        Lipo napisano. Dom mu ne triba, a za dobit stipendiju od grada, u teoriji izgleda jednostavno, al triba sto cuda napravit, tako da se potrudi nac nekog ko radi u gradu da ti tocno kaze sta triba jer sigurno nisi prvi kojem je palo na pamet trazit stipendiju. Uz nezaposlenost staraca i eventualni braniteljski status, kod svih stipendija je bitan i prosjek ocjena... Mislin da traze 4.5 kod srednjoskolaca a 3.5 kod studenata. Zdravstveno se podrazumjeva, pa nismo SAD (a ionako je jos preko staraca osiguran)

        Ako ne uspijes od grada nista dobit probaj ovo. http://www.udrugaivanmerz.hr/stipendije.php Preduvjet je da si katolik (naravno ) al Boze moj, bolje ista nego nista

        Comment


        • #5
          Re: Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

          Za dobivanje stipendije ove koje ja govorim je najveći preduvjet primanje roditelja,treba u poreznoj upravi izvaditi izvadak iz plaće,dobiti potvrdu za to,na faksu napraviti potvrdu da želi stipendiju ako je braniteljska mora vaditi potvrdu branitelja opet na faksu potvrdu i to bi u biti to bilo,predaš i čekaš rezultate,u prvoj godini nisu bitni prosjek ocjena čak ni u drugoj ako si redovan jer samo se stipendija nastavlja!

          Comment


          • #6
            Re: Prava đaka/studenata nezaposlenih roditelja?

            fala momci
            "What the mind believes the body achieves."

            Comment

            Working...
            X