Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening s utezima uz tajlandski boks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Trening s utezima uz tajlandski boks

    Prije svega pozdrav svima!

    evo da ponovim vamo, imam 90 kg na 185 cm visine, solidne građe, ali može puno bolje..treniram tajlandski boks 3 godine..treninzi su 3 puta tjedno, uz sve to želio bih se posvetit ozbiljnije teretani (kolko to ozbiljnije može biti uz 3 treninga tajlandskog, s tim da moramo uzeti u obzir dane odmora)..

    do sada sam išao u teretanu, ali je to bilo ono, 3 tjedna idem, 2 tjedna ne idem, pa mjesec dana idem, pa 2 mjeseca ne idem..uglavnom nista ozbiljno, ali konstantno sam prakticirao kod kuce bodyweight vjezbe..a sada sam se odlucio konstantno posvetiti utezima paralelno sa treninzima boksa..

    moj tjedni plan treninga bi izgledao ovako:

    PON: ujutro trcanje, pridvecer tajlandski boks
    UTO: ujutro trcanje, popodne teretana
    SRI: ujutro trcanje, pridvecer tajlandski boks
    CET: odmor
    PET: ujutro trcanje, pridvecer tajlandski boks
    SUB: ujutro trcanje, popodne teretana
    NED: odmor

    kao što vidite, imam 3 dana tajlandskog, 2 dana teretane, 2 dana odmora..i ove dane kada treniram, ujutro trcanje nekih 45 min plus istezanje do max sat vremena (znaci 5 puta tjedno)..

    vjezbe koje bih radio u teretani bile bi slozene vjezbe, a ja sam si to ovako zamislio, kao nasuprotne vjezbe:

    stražnji čučanj, rumunjsko mrtvo dizanje
    ravni benč - veslanje u pretklonu
    vojnički potisak - zgibovi
    okomito veslanje - propadanje

    trbuh i vrat odradim poslije treninga tajlandskog..

    ove vjezbe sto sam nabrojao, siguran sam sto posto da ni jedna nije loša i da tu nisam fulao, ljubitelj izolacijskih vjezbi nisam, ali ako vi smatrate da bi pokoju trebao ubaciti ja cu to i napraviti..najvažnije što me zanima je to, kako ove vježbe posložiti u dva dana, dali da radim recimo jedan dan te vježbe što sam nabrojao, a drugi dan varijacije tih vježbi kao što su prednji čučanj, mrtvo, kosi benč i sl...??

    i glavno što me zanima dali je ta 2 dana u tjednu dovoljno (znam da ce mnogi reci da nije) da bi se postigao nekakav izgled, cilj mi nije kratkorocan, nego bih ovakvim nacinom treninga konstantno trenirao.....ili bi se morao posvetiti barem 3 puta tjedno teretani da bi nesto postigao.. ja sam to spreman napraviti, ali dali bi mi bio dovoljan jedan dan odmora?? ja mislim da ne..

    svaki savjet i prijedlog prihvacam..i znam da su ovo vjezbe za performanse sporta sto mi naravno treba, ali bih zelio poraditi malo i na izgledu, pa bih volio malo iskusnije da me posavjetuju onda kako da to iskombiniram tjekom tjedna i dali da ubacujem tu i neke izolacijske vjezbe itd...

    o prehrani vamo necu pisati, ali donekle je sređena, whey nazalost samo nakon vecernjeg treninga, financijska situacija je loša, cim dode neki posao, naravno da ce se to promjeniti

    malo poduži tekst, ali morao sam navest dosta stvari, da bi me lakse mogli uputiti...

    Hvala svima unaprijed!

  • #2
    Re: Trening s utezima uz tajlandski boks

    http://www.building-body.com/forum/t...kim-sportovima
    pobjednici traže načine a gubitnici razloge

    Comment

    Working...
    X