Announcement

Collapse
No announcement yet.

Košarka - trening, prehrana i AAS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Košarka - trening, prehrana i AAS

    Pozdrav forumaši imam jedan problem. Jedan moj prijatelj je odlučio da nabaci neke mišiće pošto poluprofesionalno igra košarku i ima dalje ambicije (pro košarkaš). To ne bi bio neki problem da se on samo tim bavi, ali on još studira (informatiku pa mora mnogo da vježba na računaru) radi neke fizički ne tako lake poslove (npr. s vremena na vrijeme ode na gradilište, neko čišćenje ili konobari) i pored svega toga trenira košarku 1-2 puta dnevno (koliko mu vrijeme dozvoljava) i igra pretežno 2 utakmice sedmično.
    Obratio se nekim ljudima u teretani i bili su veoma skeptični prema njegovoj ideji o nabacivanju mišića kao što sam i sam pa su mu predlagali da pokuša sa AAS i slično ali ipak je to rizično ako se otkrije za vrijeme sezone. Zamolio me da se raspitam o njegovoj situaciji pa sam se ja javio ovdje. Ja sam mu predlagao neki osnovni trening snage (5/3/1 i sl.) ali što se tiče ishrane (pošto znamo da je ona krucijalna u nabijanju mase) nisam znao šta da mu kažem. Jer potrošnja energije u njegovom slučaju je ogromna. Otvaram ovu temu jer možda ima neko ko se bavi bodybuildingom i dosta teško radim (siguran sam da ima) i da vidim šta mi vi predlažete šta da mu ja prenesem.
    Neke njegove osnovne mjere su:
    visina:202-3cm
    težina:81-82kg
    godine:20
    Sve ideje su dobrodošle samo pucajte.

  • #2
    Re: Košarka

    jednostavno da jednostavnije ne može biti

    nek unosi više kcal nego što potroši, trening, i eto mišića
    (pošto ima puno aktivnosti, trebat će mu i puno kcal)

    neznam koji bi mu trening u gymu bio najidealniji pošto se bavi košarkom, al pretpostavljam da neće pogriješiti s nekim treningom snage



    ako su ti ove mjere ispod nicka točne, i ti imaš istih problema
    The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

    Fak me, right?

    Comment


    • #3
      Re: Košarka

      Malo se promjenilo stanje kod mene napredujem jako dobro. Ipak ja nemam toliko aktivnosti koliko on i prehrana mi je dosta sređena i držim se toga. To je i bio moj problem u vezi njega koliko da mu predložim kcal da uzima pošto ne znam energetsku potrošnju za sve ove aktivnosti.

      Comment


      • #4
        Re: Košarka

        Kakav crni AAS haha . Nek nabaci 30 kg pa onda mozda predlagati mu AAS

        Comment


        • #5
          Re: Košarka

          U našoj teretani je ultimativno riješenje za sve AAS.

          Comment

          Working...
          X