Announcement

Collapse
No announcement yet.

2 treninga -teretana i kardio -whey kod kojeg uzimati

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2 treninga -teretana i kardio -whey kod kojeg uzimati

    Ja cesto u jednom danu odem i u teretanu i navece odem trcati, voziti biciklo ili imam trening kickboxa. poceo sam nedavno uzimati whey sa dextrozom. maximalno bih uzimao 2 doze wheya dnevno i to radim tako sto uzmem jednu dozu sa dextrozom poslije teretane odmah i jednu poslije kardio treninga bez dextroze. Mene zanima da li je dobro uzimati whey poslije kardia ? ili je bolje da jednu dozu uzimam tokom treniranja u teretani i jednu odmah poslije teretane jer ce tijelo bolje apsorbirati whey nakon teretane, a nakon kardia da ne uzimam nista osim krutog obroka.

    Također me zanima u dane kad ne treniram da li da uzimam whey i kad ? jer mi nekako zao trositi whey , nije ni jeftin. a u dan ekad ne treniram pojedem dovoljno obroka 5-6 krutih, tako da mislim da ga je bolje iskorisitit u dane treninga. Ali vjerovatno i grijesim.Napominjem da sam ja rekreativac i da imam 83 kg ...visoko sam 181cm i u fazi sam definicije.Zelim malo da omrsavim, pa me takodje zanima da li da uzimam dextrozu uopce ako sma u fazi definicije i jel dextroza toliko bitna ? hvala svima unaprijed na pomoci, svaki savjet je dobrodosao

  • #2
    Re: 2 treninga -teretana i kardio -whey kod kojeg uzimati

    Dobro, samo pazi da nisi u prevelikom deficitu, kad se budeš osječao slabo, kad ti krene padati koncentracija, kad vidiš da ti trening neliči ninašta onda se napuni cca svakih 4-5 dana( srednje P, M ništa, puno UH) Ako štediš na wheyu nemoj ga uzimati u dane kad netreniraš, a glukozu ja osobno zamjenjujem krutom hranom. Nakon teretane PWM, a poslije kardia pojedi kruti (P+UH).
    Originally posted by Songoku
    najbolji pwm je burek

    Comment


    • #3
      Re: 2 treninga -teretana i kardio -whey kod kojeg uzimati

      Originally posted by Storm View Post
      Također me zanima u dane kad ne treniram da li da uzimam whey i kad ?
      http://www.building-body.com/forum/t...749#post904749
      pobjednici traže načine a gubitnici razloge

      Comment

      Working...
      X