Announcement

Collapse
No announcement yet.

32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

    Dragi svi,

    Prvo, želim se ispričati ako ću ovim postom prekršiti pravila foruma i / ili iznervirati neke od članova . Naime, nekoliko mjeseci lurkam, čitam ovaj forum i zaista sam pročitala i naučila mnogo toga. I neizmjerno vam hvala na tome. Svima. Međutim, naišla sam na specifičan problem i dala sam sve od sebe da si pomognem sa već postojećim topicsima, ali ...ili sam blesava pa nisam uspjela nać ili zaista imam specifičan problem koji nije obrađen niti u jednoj temi.

    Drugo, jedan korisnik foruma vas je opisao kao ljude koji se ''body buildingom bave, onako - pravo'' , pa sam u mjesecima praćenja vaših postova razvila jedan oblik velikog strahopoštovanja i moram vam priznati da sam upravo i SAMO zbog toga, moj problem prvo odlučila predstaviti na jednom drugom, puno amaterskijem forumu, ali bez rezultata. Isprike na tome, ali imajte na umu da nama početnicima djelujete poprilično zastrašujuće i dugo sam razmišljala hoću li ili neću tražiti pomoć. Ali kad shit hits the fan, zanemariš sve i nadaš se da, ako ništa drugo, nećeš bit ukoren ko totalni noob i balavac .

    Treće, forma se zadovoljiti mora, pa dozvolite da se predstavim:

    - starost: 32 godine
    - visina 176 cm
    - težina: 76 kg
    - cilj: 69 kg
    - uvjeti za treniranje: teretana + treadmill i TRX kod kuće (za nadolazeći zimski period)
    - zdravlje: odlično

    Četvrto i zadnje.....problem = stagnacija u skidanju kila, ali.......

    Moja je priča poprilično klišeizirana. Cijeli život sam, nazovimo stvari pravim imenom, debela i u borbi sa kilama. Kaj se dogodilo u 4. mjesecu ove godine, nemam pojma, ali čvrsto sam odlučila stvari i život konačno uzet u svoje ruke i dovest se i mentalno i fizički u red. Sve počinje 15.4. kad sam krenula na dijetu sa startnom kilažom od 108 kg. Do 15.8. sam na najnezdraviji mogući način - iber restrikcijskom dijetom (juha, salata, pokoji rižin keks) skinula puno. Međutim, čitajući ovaj forum i prateći portal, pisala sam, pamtila savjete, učila, učila, učila.......
    I tako sam odlučila 15.8. početi sa ketogenom prehranom. Odvalila sam dvije ture keta i to po sljedećoj formuli:

    - 4 x 5 dana ketoze (6. dan punjenje, 7. dan post)
    - tjedan dana pauza uz punjenje složenim UH
    - 4 x 5 dana ketoze (6. dan punjenje, 7. dan post)

    Unos UH je bez iznimke bio 20g / dan. Unos proteina i masti sukladan formulama. Keto način klope mi izuzetno odgovara, što zbog brainless pristupa gdje točno znam kaj i kad jedem, do reguliranja probave s kojom sam imala ogromnih problema. Jedina negativna nuspojava ketoze mi se manifestirala u kontekstu potpunog poremećaja menstrualnog ciklusa, ali jbg, sve u rok službe. No.....keto je dao, koliko je dao, a dao je puno.

    30.9. sam se konačno okuražila zakoračit u teretanu, jer napominjem, sve do tada sam radila na svoju ruku i bez intenzivnije fizičke aktivnosti. Također, razlog ranijeg neučlanjenja u teretanu je jednostavan, bilo me sram. Unatoč tome kaj sam po prirodi vedra i veseljak, vjerujte, otvaranje tih vrata teretane mi je bio najteži korak u životu. Takav tornado emocija, pozitivnih i negativnih, srama, manjka samopouzdanja, inata...svega, nisam u životu osjetila. Ali, napravila sam to.
    Sve u svemu, od 30.9. uz pomoć trenera aktivno vježbam, dovodim se u red i vrijedno šutim i radim. Trener je jedan od onih simpatičnih fašista , koji mi je odmah dao do znanja da traka i ostale kardio spike, dolaze u obzir samo u kontekstu zagrijavanja i post workouta te da će nam se treninzi bazirati na utezima, čučnjevima, kružnim i HIIT treninzima. Vjerovali ili ne, iako je prošlo samo mjesec dana, napredak je zapanjujuć. I u kontekstu forme i u kontekstu ''definicije''.
    Dakle, želim reć, da ovim postom ne dovodim stručnost trenera u pitanje i zaista ga obožavam, jer mi je teretanu i fizičku aktivnost predstavio na zabavan način i napravio od mene to da u teretanu dolazim sa najvećim mogućim osmjehom na licu.

    E sad dolazimo do mog ''problema''. Naime, iako racionalno znam da mi vaga ne bi smjela biti kriterij, ja vam ne mogu opisati koliko ja želim na toj mućkoj spravi vidjeti brojku: 69! Međutim zadnja 3 tjedna...ma, i više, ni makac. Koji dio radim krivo?
    Ujutro se dižem u 5.30 da bi obavila jutarnji kardio (puls između 120 i 130), popodne teretana po formuli: 15' zagrijavanje, 60' treninga, 20' post workout i tako od ponedjeljka do petka. Učim jesti 5-6 x dnevno i uz sav trud mi još uvijek ne uspjeva. Napravljen mi je program prehrane, ali obzirom na navike koje sam vrijedno njegovala 32 godine, u prijevodu, jela sam 2 obroka dnevno (ručak i NARAVNO heavy shit UH večera ), za sad uspjevam pratit tempo od 4 do 5 obroka. Ali i to ću dovesti u red.

    Od suplemenata koristim:
    - ON Gold Standard whey
    - MyVitamins Complete Daily Vitamins
    - MyProtein Omega 3
    - Vlakna ''Redovita'' (po uputi gastroenterologa)

    Plus (e sad ću čut svoje )
    - ON Liquid L-Carnitine Shot 3000mg
    - BioTech Super Fat Burner
    P.S. To sam kupila prije savjetovanja sa trenerom.

    Napravila sam jedno veliko, da oprostite - sranje, naime, osim kila, u 4. mj. se nisam izmjerila. Tako da ukupan broj izgubljenih centimetara nažalost ne znam. Jedinu mjeru koju mogu sa sigurnošću reći i to zato kaj sam sačuvala suknju iz tog perioda je da sam u struku izgubila 32 cm. Tu grešku sam odlučila promjeniti i izmjerila sam se prije dva tjedna, ali te brojke još uvijek nisu referenca.
    Spavam 7h - 8h, radna etika, disciplina i posvećenost mi nije strana. Znam da je mišić teži od sala i da mi se cijela figura mjenja zahvaljujući treninzima, ali ubijte me...moj sveti gral je taj prokleti broj 69 .

    Dakle, nakon ovog silnog trkeljanja, možete li mi reći u kojem dijelu griješim, jer sam sad već maksimalno zbunjena? Kako da tijelo natjeram da se pokrene? Koje su mi još opcije na raspolaganju? Možda sam, a vjerojatno jesam, u krivu, ali zar ne činim dovoljno? Obzirom na velike uspjehe sa ketom, da li da ga ponovim?

    Dajem hiljadu posto od sebe, treniram (jutarnji LI kardio + full body workout), jedem (doručak, međuobrok, ručak, PWM, večera), spavam (7h-8h), savršeno se osjećam, štitnjača ko u curice, optimist po definiciji, ne ''padam'' u kontekstu ''junka'', nisam pod stresom, barem ne svjesnim, pa po toj logici je i kortizol valjda u granicama normale (ha, ko je noob ? ), al eto......vaga ni mrdac .

    Mislim da sam napravila ok posao i ne postoj ni mikro mogućnost da se vratim starom modusu operandi, jer paradigme su se promjenile, ali ja zaista želim skinut još 7kg, (a u toku godina postat fit te uć u formu) i najiskrenije, imponira mi biti mikro djelom vaše zajednice .

    Eto, toliko od mene, a nije malo i od srca bih vam bila zahvalna kad biste me posavjetovali i korigirali greške, pa makar i uz špotancije .

    Puno hvala svima.
    ''If it bleeds, we can kill it.''
    ''Do or do not, there is no try.''

  • #2
    Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

    Svi mi volimo broj 69
    Dobrodošla
    Vidim da imaš volje i da si željna znanja, ali moraš biti strpljivija. Nisi te kilograme dobila preko noći, isto tako ih nećeš ni izgubiti
    Potrebni su tjedni i mjeseci, a nekima i godine da bi ostvarili svoj cilj
    Probaj se igrati s kalorijama, smanjuj/povećavaj masti/uh. Vidi kako ti tijelo reagira. Vodi evidenciju
    Ne znam što sve radiš na treningu, tj. kakav ti je program, ali ovo zagrijavanje/razgibavanje prije treninga i kardio poslije je u redu. Možda će ti više odgovarati upper/lower body split; pon-donji dio tijela, uto-gornji, 1 ili 2 dana odmora i opet
    Sretno

    Comment


    • #3
      Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

      Prije svega, svaka cast na dosad postignutim rezultatima!

      Nemas razloga bojat se pisat po forumu, ako o nekoj temi ne znas i pitas, sasvim je logicno da ces ispast noob i nije problem u tome. Problem je kad npr. tinejdzer dodje 15.5. i pita kako dobit trbusnjake do lita. Ili kad pita koji kreatin da uzme da dobije malo na masi. Nije se uopce potrudia procitat nista na forumu,nego onako, eto mene pa nek mi neko slozi program treninga i prehrane (kojeg se ionako necu drzat) i jos se naljuti kad mu se neko naruga. Ako se potrudis i sama nesto slozis, bilo da se radi o trening, prehrani ili necem trecem, ljudi ce uvik uskocit i pomoc.

      -O keto dijeti ne znan apsolutno nista(osim teoretski), tu ce ti moc pomoc forumasi koji su je uspjesno odradjivali, Dinc i Draven mi padaju na pamet.

      -Svi su prosli tu pocetnu fazu u gymu, to ce proc, pogotovo kako ti figura bude isla na bolje. Onda ces imat drugi, veci problem, napasne beta luzere koji se nabacuju svakoj curi u teretani i pokazuju "pravilnu tehniku" uz dobacivanja raznorazna.

      -Ovako na prvu, trener ima ispravan pristup treningu, tu nema greske.

      -cm nisu bitni ( koga lazen ), napredak je najsigurnije pratit u ogledalu+vaganje na tjednoj bazi u istim uvjetima. Dakle slikas se i izvazes jednom tjedno u istim uvjetima (najbolje ujutro) i usporedjujes.

      -Hejtam l karnitin iz dna duse, ocito si i naletila na neki moj post o tome kad si se vec ogradila.
      Svi fat burneri su u principu skupo prodavanje kofeina + jos par nedjelotvornih stojaka sa fensi imenima lijenim debeljucama. Poanta price, pij kavu/zeleni caj/tablete kofeina. Sasvim dovoljno.

      A sad o problemskom pitanju.
      Primjetia san da nigdi ne spominjes kalorije. Znas li uopce koliki ti je TDEE? Koliki ti je deficit na dnevnoj bazi? Kako ti izgleda tipican dan prehrane? Koji ti je omjer macrosa?

      Kad odgovoris na ova pitanja, bit ce malo lakse odgovorit.

      Comment


      • #4
        Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

        Značiiiiiii ...... Ne znam šta da kažem...

        Isti si kao svi "kobci" po teretanama.... Čim vidiš žensko, odma' se polomiš pišuću nadugačko i naširoko....

        Kladim se da je ušla u teretanu, ceo bi ti trening prošao objašnjavajući...


        A na primer, čovek na drugoj temi pita za američki i EU sprave, niko da mu odgovori...


        C,c,c,c,c....

        PS

        Yautja, simpatični fašista ne postoji....

        I po mom dubokom uverenju, sasvim je pogrešno raditi sa kilažama, nauštrb traka, bicikala i sl. kardio vežbi, pogotovo u tvom slučaju...


        Hvala.
        Last edited by Dača; 04-11-14, 21:37.
        Pivo za masu, rakija za defku...

        Comment


        • #5
          Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

          Busted!

          Comment


          • #6
            Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

            Originally posted by Dača View Post

            I po mom dubokom uverenju, sasvim je pogrešno raditi sa kilažama, nauštrb traka, bicikala i sl. kardio vežbi, pogotovo u tvom slučaju...
            koliko dubokom, dača? pa zar ti kad si na defki nisi isto radio sa kilažama?

            trening s utezima rulzz


            yautja, svaka čast, i zanimljiv post

            kad riješiš problemsko pitanje iz maximusovog posta, onda ćeš dobit (valjda) daljnje savjete
            The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

            Fak me, right?

            Comment


            • #7
              Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

              Originally posted by Dača View Post
              I po mom dubokom uverenju, sasvim je pogrešno raditi sa kilažama, nauštrb traka, bicikala i sl. kardio vežbi, pogotovo u tvom slučaju...
              Kardio bez treninga s opterecenjem je sam po sebi smece
              I prefer to be a dreamer among the humblest, with visions to be realized, than lord among those without dreams and desires.
              ----------------------------------------------------------------
              Always loved and never forgotten. 30.1.2010 Rest in peace

              Comment


              • #8
                Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                Ja sam lepo naglasio "u njenom slučaju", obzirom da je njoj pre svega cilj mršavljenje.... I nisam mislio totalno bez tegova, nego "nauštrb", što znači da je kardio i dalje pbavezan i da treba da joj bude osnova, a tegovi dopuna, odnosno neka vrsta nadogradnje treninga...
                Pivo za masu, rakija za defku...

                Comment


                • #9
                  Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                  E da, to je to tipično žensko trkeljanje. Puno pričam, malo korisnog kažem.
                  Stvar je toga da sam masu informacija imala potrebu podjelit i zaboravila sam dvije krucijalne: klopa i trening. Sorry dečki.

                  I puno hvala svima na uloženom trudu i vremenu!

                  E sad, unaprijed se ispričavam na ovakvoj formi odgovaranja, ali na poslu sam, pa mi je lakše sve napisati u .doc formatu i c/p, jer eto..''pišem dopis'' .

                  @Crazy:
                  Hvala ti na dobrodošlici i aj reci, kaj nije lijepa indikativna brojkica u pitanju ?!

                  @Maximus
                  Puno hvala na dužem postu, suportu i analitičkom pristupu.
                  Kaj se tiče mog ''straha'', nije toliko strah, koliko je izniman respekt u pitanju. Prije pisanja inicijalnog posta sam čitala po forumu i vodila bilješke sa strane, tipa: ''Ovo moram pitat!'', da bi tri posta nakon naišla na nečiji odgovor: ''Prije nego pitaš, potraži na forumu.'' i reakcija je bila: ''Fak, ok, ovo nemoj pitat nikako !'' Al, čovjek uči dok je živ, stoga, ako i postavim pi*dariju od pitanja (što i hoću malo niže dole) nemojte se libit narugat se. Dapače!

                  Kaj se tiče ''beta luzera'' (hahahhahahha) u teretani....kud sreće da mi ti isti budu najveći problem .

                  Džabe meni ogledalo kad se svaki dan gledam. Eventualne razlike? Iskreno, ja tu niš ne vidim. Ali se slikam na dvotjednoj bazi u nadi da ću nekaj sa vremenom ipak uočit. I vaganje je uvijek u istim uvjetima, isključivo ujutro i to po principu: kad se važem i šnalu skidam.

                  Hhehehhehehehe......l-carnitine i fat burneri. Ajme, koliko koplja se polomilo na tim temama. Gle, iskreno, ja ne vidim razliku u treningu sa i bez istih. Al kad ih već imam, žal mi ih je ne iskoristit do kraja.
                  I da, evo savršene prilike za narugat se......tablete kofeina???

                  @Dača
                  ''Simpa fašistom'' sam ga nazvala samo u kontekstu karikiranog pristupa problematici . Primjerice, mojim pitanjima ne bi bilo kraja da mi to dozvoli. Dapače, cijeli trening bi provela u ispitivanju. Međutim, ne doživljava ni mene ni moje upite sve dok ne odradim trening. A i tu nema milosti. Od ispravnog disanja, do ravnih leđa, prsa van i sličnih ''tortura'' i sve to radi uz onaj sneaky smile .

                  Kaj se tiče kardio djela. U kumulativu dnevno odradim 65' (30' jutarnji, 15' zagrijavanje, 20' nakon treninga). Da povećam? Budi drug i please, advise.
                  I u pravu si, prioritet mi je bio skidanje kila, ali ''apetiti'' se povećavaju i kriteriji rastu. Pa sam tako od prvotnog plana da dođem na 90kg, odustala i pomaknula tu granicu na 85kg, pa na 79kg i sad, sa 76 kg, odlučila da mi je 69 kg definitivno zadnja granica, ali da tada želim poradit na formi. I eto....zakomplicirala život svima maksimalno.

                  @Domagoj:
                  Puno hvala! I da....život piše najčudnije romane. Da mi je neko u veljači rekao da ću u 11. mjesecu pisat po forumima i tražit savjete, a sve vezano za skidanje kila, rekla bi da ode po dijagnozu .

                  @Premium.Better
                  Da, većina se slaže sa takvim pristupom.

                  E sad, da se konačno posvetim samoj problematici.

                  TRENING:
                  Obzirom da treniram tek nešto više od mjesec dana, još uvijek smo u fazi bauljanja, ''upoznavanja'' kako sa spravama tako i sa načnima izvođenja...ma, svega. Konkretno, jučerašnji trening je izgledao ovako:

                  - kardio: 15'

                  - bench: 5 serija sa postepenim povećavanjem kilaže i smanjenjem broja ponavljanja (12, 10, 8, 6). Zadnja serija je bila sa najlakšom kilažom i do otkaza.
                  - potisak prsa: -II-.
                  - sjedeće veslanje: -II-
                  - plus još dvije sprave koje nemam pooooojma kak se zovu, ali ako je potrebno, opisat ću ih onako....zdravo selski.
                  - trbuh na klupi: 3 serije do otkaza
                  - izdržaj: -ll-
                  - kardio 20'


                  Utorkom i četvrtkom radim sa trenerom, ponedjeljak, srijeda, petak su rezervirani za trening po uputi. Danas još radim prošlotjedni program koji se sastoji od:

                  - kardio: 15'

                  - nožna ekstenzija x 20
                  - lat mašina x 20
                  - potisak, prsa x 20
                  - trbuh na klupi x 20
                  - kardio x 2'

                  x 4 serije

                  - leg curl x 20
                  - potisak, ramena x 20
                  - hiperekstenzija leđa x 20
                  - sjedeće veslanje x 20
                  - 2' kardio

                  x 4 serije
                  - kardio 20'
                  Bez pauzi između.

                  KLOPA:
                  Ok, ovo je definitivno najveći problem i to iz više razloga. Primjerice, omjeri nisu porihtani, ali ideja je bila sljedeća. Nakon ketoze u kojoj nisam prelazila granicu od 900 kcal (fak it), doslovno me natjerao da ponovno naučim jest, što je ustvari paradoksalno, obzirom da sam prije trpala sve u sebe. Učim doručkovat, klopat u pravilnim razmacima i tako to, ali još uvijek, jbg, ne uspjevam. Sve u svemu, podigao mi je kalorijski unos za cca 500 kcal u odnosu na keto period i ubacio UH, a sve u svrhu postepenog resetiranja organizma. Dakle, unosim između 1300 i 1500 kcal, BMR: 1558 kcal, TDEE: 2400 kcal (u nadi da sam ja to dobro izračunala).

                  Doručak:
                  - 50g zobenih
                  - 30g whey

                  - bijela kava sa 150 ml bademovog mlijeka

                  Međuobrok:
                  - 200g posnog sira

                  Ručak:
                  - 100g riže (kuhani krumpir / tjestenina)
                  - 100g piletine (tuna / puretina)
                  - 100g salate (zelena, kupus, brokula, mrkva)

                  - bijela kava sa 150ml bademovog mlijeka

                  Pwm:
                  - 30g whey

                  Međuobrok:
                  - 100g piletine (tuna / puretina)

                  Večera:
                  - 100g posni sir

                  I zadnje, ali ne i najmanje bitno, jučer smo nakon treninga sjeli na kavu i obavještena sam da od idućeg tjedna krećemo sa novim (pravilnijim) programom i treninga i klope. Ne znam na kaj se to odnosi u kontekstu prehrane, ali treninzi će mi biti načelno ovakvi: ponedjeljak, srijeda, petak - sama, kružni po uputi, a utorak i četvrtak - sa trenerom, utezi.

                  Eto, drugari.....opet sam svašta nalaprdala, al nadam se da će poslužit svrsi.
                  ''If it bleeds, we can kill it.''
                  ''Do or do not, there is no try.''

                  Comment


                  • #10
                    Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                    A fool takes no pleasure in understanding, but only in expressing his opinion.


                    If the connection to the facts aren’t made in more subtle ways, you might as well be telling a crackhead that drugs are bad for him and hoping he’ll quit since you’ve told him the truth. People follow feelings, not rational self-interest.


                    * SHUT UP AND SQUAT *

                    Comment


                    • #11
                      Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                      Originally posted by TripleZ View Post
                      Hahahahahahah lajk (Y)

                      Comment


                      • #12
                        Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                        - Razlike neces vidit u ogledalu, to je sasvim normalno, al kad nakon misec dana budes gledala slike, itekako ces moc primjetit razliku izmedju slike iz prvog tjedna i cetvrtog tjedna.

                        - Tablete kofeina, kava, zeleni caj, sve moze. Meni osobno kofein u svim oblicima osim zelenog caja skodi i izbjegavan ga. Al tablete kofeina su definitivno najprakticnije, moj brat ih tamani ko tic tac.

                        - Trening mi se uopce nije dalo analizirat, ovako letimicnim pregledom vidin da vise manje sve radis, jos si pocetnik pa ima vrimena za ubacivanje kompleksnih vjezbi, sta ce trener vjerojatno i napravit. Kako vrime bude prolazilo i ti budes napredovala, to ce bit sve bitnije, al za sada je bitno da radis s opterecenjem pa kakvo god ono bilo. Takodjer bi napomenia da je sasvim normalno da ti trener neda da puno ispitujes za vrime treninga. Al posli bi svakako triba bit u stanju sasvim jednostavno objasnit zasto nesto radis. Parafrazirat cu Einsteina; ako nisi u stanju objasnit nesto jednostavno i razumljivo, ne znas dovoljno dobro.

                        - Prvo sta se tice kalkulatora raznoraznih, nijedan nije precizan. To su neke okvirne vrijednosti a sve se na kraju svodi na to da se igras sa kalorijama dok ne otkrijes sta ti je zapravo odrzavanje. Basic trial and error method.

                        - Otkad si pocela dizat kalorije sa tih famoznih 900?
                        Predugo si bila u velikom deficitu i to je u principu to. Tijelo na restrikciju kalorija medju ostalim reagira i tako da usporava metabolizam. Sta je veci deficit, brze i vise usporava. Nije ni cudo da vise ne gubis na kilazi. Dobra stvar je sta ce se to i relativno brzo vratit u normalu. Relativno brzo znaci da triba uzet u obzir vrime koje si provela u tom ogromnom deficitu. Zasad mi se cini da trener zna sta radi.

                        - Inace, preporuceni deficit je 15%-20% od TDEEa a nije bas pametno ic ispod BMRa, cak ni u kasnijim fazama dijete. Opet cu ponovit, svaka cast na dosadasnjim rezultatima, al metode su bile blago receno ocajne i ozbiljno si riskirala zdravlje. Al sta je tu je. Meni je danas auto oduzelo prednost i skoro san poginia pa je i rizik za zdravlje sist na motor svaki put. Ubuduce se definitivno konzultiraj sa trenerom/forumasima prije nekih naglih promjena u prehrani, jer kako ti BF pada, bit ce sve teze i teze skidat ga i morat ces bit educiranija i preciznija u pristupu.

                        - Moj savjet bi bia da se malo odmoris od dijete. Vrati metabolizam u normalu, eventualno nabaci 1-2 kg misica i nakon 2-3 miseca se vrati dijeti uz umjeren pristup.

                        Comment


                        • #13
                          Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                          Originally posted by Maximus1950 View Post
                          - Moj savjet bi bia da se malo odmoris od dijete. Vrati metabolizam u normalu, eventualno nabaci 1-2 kg misica i nakon 2-3 miseca se vrati dijeti uz umjeren pristup.
                          To bi ti bio i moj savjet..previše je to kg skinuto na skroz pogrešan način (osim ovoga kad si počela raditi sa trenerom)..mislim da bi trebala kroz par tjedana vraćati kcal do TDEE-a, na tome ostati par mjeseci i trenirati (pri čemu izbaciti cardio, osim onako ponekad iz gušta)..i tada, kad vratiš metabolizam u normalu, kreni sa dijetom..prvo laganim smanjivanjem kcal, pa ubacivanjem cardia 1-2 x tjedno, pa još malo smanji kcal, pa dodaj još malo cardia, itd...tim ćeš očuvati mišićnu masu, a trošiti potkožno masno tkivo..također, tu moraš držati nešto veći unos proteina..

                          Možeš ti i nastaviti ovako kao do sada, ali kao što i sama vidiš tijelo ti nešto govori..a to je da je umorno od stalnih restrikcija..sretno ka cilju!
                          Simplify.

                          There are no shortcuts to any place worth going.

                          ON GOOD DAYS I WORKOUT. ON BAD DAYS I WORKOUT
                          HARDER.


                          Comment


                          • #14
                            Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                            Originally posted by Maximus1950 View Post
                            - Tablete kofeina, kava, zeleni caj, sve moze. Meni osobno kofein u svim oblicima osim zelenog caja skodi i izbjegavan ga. Al tablete kofeina su definitivno najprakticnije, moj brat ih tamani ko tic tac.
                            Zeleni čaj pijem ko luda. Woo hoo - bar jedna zdrava navika .

                            Originally posted by Maximus1950 View Post
                            - Takodjer bi napomenia da je sasvim normalno da ti trener neda da puno ispitujes za vrime treninga. Al posli bi svakako triba bit u stanju sasvim jednostavno objasnit zasto nesto radis. Parafrazirat cu Einsteina; ako nisi u stanju objasnit nesto jednostavno i razumljivo, ne znas dovoljno dobro.
                            Parafraziranje gosp. Alberta? Impresivno !
                            Ali, ne može on jadan (trener) toliko pojednostavnit, kolko ja mogu zakomplicirat sa pitanjima. Sad sam u ''zakaj?'' i ''kaj ako?'' fazi .


                            Originally posted by Maximus1950 View Post
                            - Otkad si pocela dizat kalorije sa tih famoznih 900?
                            Dizanje kalorija je krenulo prije 38 dana.


                            Originally posted by Maximus1950 View Post
                            - Opet cu ponovit, svaka cast na dosadasnjim rezultatima, al metode su bile blago receno ocajne i ozbiljno si riskirala zdravlje. Ubuduce se definitivno konzultiraj sa trenerom/forumasima prije nekih naglih promjena u prehrani.
                            Yep, upravo tako. Blago rečeno očajne. Ali mjenjanje paradigmi je dugotrajan proces i ne tražim opravdanje, ali najčešće se ljudi pogube u dostupnim informacijama i u konačnici se odluče za tzv. ''elementarna matematika'' pristup. Što manji unos i što veća potrošnja.

                            Ali eto, vrijedno radim kaj se spomenutih konzultacija tiče .
                            ''If it bleeds, we can kill it.''
                            ''Do or do not, there is no try.''

                            Comment


                            • #15
                              Re: 32kg down, 7kg to go - molim vas pomoć...

                              Originally posted by gavranka View Post
                              To bi ti bio i moj savjet..previše je to kg skinuto na skroz pogrešan način (osim ovoga kad si počela raditi sa trenerom)..mislim da bi trebala kroz par tjedana vraćati kcal do TDEE-a, na tome ostati par mjeseci i trenirati (pri čemu izbaciti cardio, osim onako ponekad iz gušta)..i tada, kad vratiš metabolizam u normalu, kreni sa dijetom..prvo laganim smanjivanjem kcal, pa ubacivanjem cardia 1-2 x tjedno, pa još malo smanji kcal, pa dodaj još malo cardia, itd...tim ćeš očuvati mišićnu masu, a trošiti potkožno masno tkivo..također, tu moraš držati nešto veći unos proteina..

                              Možeš ti i nastaviti ovako kao do sada, ali kao što i sama vidiš tijelo ti nešto govori..a to je da je umorno od stalnih restrikcija..sretno ka cilju!

                              Ajme, hvala puno!
                              Sve predloženo sam pretvorila u mali hodogram kojeg se itekako planiram primit i pridržavat. U ponedjeljak imam najavljenu promjenu programa, pa ću biti slobodna pokazati i već spomenuti hodogram .

                              Još jednom thnx od srca! I na suportu i na savjetima !
                              ''If it bleeds, we can kill it.''
                              ''Do or do not, there is no try.''

                              Comment

                              Working...
                              X