Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bolovi u laktu, molim pomoć!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bolovi u laktu, molim pomoć!

    Pozdrav narode, već nekoliko dana imam problem s bolovima u laktu na lijevoj ruci, točnije malo ispod lakta na strani prema tricepsu. na treningu me izluđuje jer mogu odradit pola sata normalno i onda me baš počne bolit i moram sve kilaže smanjivati i uopće dalje ne odradim kako treba...

    bol je najjača kad pregibam ruku, znači kad se nategne taj donji dio (triceps) jel, i to najviše osjetim kad sam na lat spravi pa povlačim šipku ili kad radim zgibove.. isto tako kad radim srednje rame onom vježbom s bučicama kad se ruke saviju u ''L'' i onda se dižu prema gore (kao fly), to ne mogu uopće.. poludit ću! dok recimo ako ispružim ruke posve i radim samo fly, znači bez onog pregiba, mogu bez problema... koji k???!!
    sumnjam na ozljedu tetive al ne znam točno.. može li mi tko reći o čemu bi se tu moglo raditi i kako da to što prije saniram, nekakav steznik ili nešto da nabavim možd?

    hvala puno!

  • #2
    Re: Bolovi u laktu, molim pomoć!

    to ti je najvjerojatnije teniski lakat, i dosta pocetnika ima problema s time. Lateralni epikondilitis poznat još i pod nazivom teniski lakat čest je uzrok boli u laktu. Smatra se kumulativnom traumatološkom ozljedom čiji je uzrok konstantno korištenje mišića ruke i nadlaktice što uzrokuje male pukotine u tetivama, tj. tendonitis.Iz razloga što ozljedu uzrokuje prekomjerno korištenje mišića ispružača zgloba ( mišića koji podižu dlan) prvi korak u liječenju je odmor. Preporučljivo je prestati sa svim aktivnostima koje uzrokuju bol. Korištenje RICE metode (Rest - odmor; Ice - led, Compression - kompresija, pritisak; Elevation - elevacija, podizanje) za liječenje akutnih ozljeda pomaže smanjiti oticanje i bol. Omatanjem nadlaktice u blizini lakta pomaže zaštiti ozlijeđene mišiće dok zacjeljuju.

    Fizikalni terapeut može se koristiti ultrazvukom ili drugim načinima koji pomažu u oporavku od ozljede. Mogu još i propisati vježbe istezanja i snage koje će vam omogućiti da se vratite svojim aktivnostima. U nekim je slučajevima preporučljivo je nošenje steznika.

    Protuupalni lijek može smanjiti upalu i bol. Kod kroničnih slučajeva ili intenzivne boli injekcija kortizona smanjit će neugodu.

    Comment


    • #3
      Re: Bolovi u laktu, molim pomoć!

      ok hvala puno! morat cu jos par puta pročitati ovaj post dok pohvatam sve što si napisao! daj mi samo još reci koliko obično ta ozljeda traje, mislim, znam da ovisi o mnogo faktora ali ipak neki okvir da znam otprilike kad ce mi se ruka vratiti tnx još jednom!!

      Comment

      Working...
      X