Announcement

Collapse
No announcement yet.

Glikemijski indeks alkoholnih pića

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Glikemijski indeks alkoholnih pića

    Nikako ne uspijevam naći na internetu podatke za alkoholna pića. Našao sam samo za pivo da ima isti glikemijski indeks kao glukoza. Zanimalo bi me za ostale ako netko ima link na neki članak ili zna iz prve ruke.

  • #2
    Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

    A šta ćeš možda alkohol stavjati umjesto glukoze u PWM ili misliš na dijetu s alkoholom pa tražiš alkohol niskog GI-a? Jest da je npr. Kevin Levrony na dijeti svaki dan trgnuo 1 l Johnny Walkera, barem po pričama, ali to je bilo iz nekih dr. razloga i to je bio Kevin Levrony s gotovo "nadnaravnom" gentikom!

    Pa alkohol se ne može koristiti za nikakvo pupunjavanje glikogenskih rezervi. Ako ćemo generalizirati, onda ako si ikada čuo da su kalorije iz alkohola "prazne" kalorije to je zato što se ne mogu iskoristiti za energiju nego direktno idu špek, a to što u pivi ima i nešto ugljikohidrata je razlog što se može pričati o GI pive. Alkohol nije makronutrijent pa niti nema GI !!!!
    A j..em ti život!!!

    Comment


    • #3
      Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

      ne zanima njega alkohol u pwm nego koje ce alkoholno pice piti da mu najmanje povisi GI

      Comment


      • #4
        Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

        Kako alkohol ne može podići razinu šećera u krvi pa tako niti nema GI, a ako trenira i želi nešto postići uz sređivanje prehrane, onda ne znam zašto bi konzumirao alkohol jer to će mu se sigurno značajno loše odraziti na željene rezultate, a ako se povremeno hoće oblokati pa se boji visokog GI-a da ne zas..re dijetu onda se "ne treba" pretjerano bojati jer iako alkohol nema GI i bez njega će alkohol sam po sebi napraviti štetu da je par dana van funkcije!

        Comment


        • #5
          Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

          Kako to par dana ?

          Comment


          • #6
            Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

            Pa ako se odereš pošteno nisi baš dva tri dana za dizanje tegova onako pravo dobro.A i ovisi koliko se zbetoniraš!

            Comment


            • #7
              Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

              Ako alkohol nema GI kako onda uspije doći u stanice, tj. ako ne podiže inzulin, kaj ga spremi u salo?

              Comment


              • #8
                Re: Glikemijski indeks alkoholnih pića

                Ne transportiraju se sve supstance u tijelu inzulinom, prvenstveno inzulin transportira makronutrijente: glukozu, aminokiseline, masne kiseline, ali i neke mikronutrijente. Isto kao što se niti kofein ne transportira inzulinom, ni razni lijekovi, ni hrpa drugih supstanci tako se ni alkohol s njim ne transportira,isto niti fruktoza koja ne može podići šećer u krvi dospije u špek, ali direktno preko triglocerida, slično kao i alkohol.

                Ova moja objašnjenja su dosta pojednostavljena da ih što više ljudi razumije, ali u tijelu ništa nije jednostavno, niti je do kraja objašnjeno sve, a ako te ovo dublje zanima trebaš malo više proučiti biokemiju i fiziologiju ljudskog organizma!

                Comment

                Working...
                X