Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trening za lordozu i opcenito bolju posturu - trebam savijete

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Trening za lordozu i opcenito bolju posturu - trebam savijete

    Da neduljim puno sa uvodom, to je nesto sa cime sam imao problema od malih nogu te isao na fizioterapije. Uz lordozu imam i lose drzanje odnosno ramena i glava prema napred. Dosta sam se rascitao oko toga te odlucio ubaciti kombinaciju ovoga na dane izmedu treninga. Inace sam uvijek bio mrsav te je sve to izgledalo losije na oko. Nabacio sam ja malo misica a i opcenito kila na leda pa sve to izgleda lijepse te se nadam da nije samo vizualni efekt. Treniram vec 6 mjeseci i oboje navedeno se popravilo ali eto problem nije 100% rijesen, nije to jos ono stanje drzanja gdje ja stojim nesvjesno vec se moram podsjecat.

    U ovom videu od 1:42 do 2:56 je tocno moj problem - https://www.youtube.com/watch?v=TGrL...utu.be&t=1m42s
    Ovdje je dobro objasnjena lordoza ako nekoga zanima - https://www.youtube.com/watch?v=T1IGjQemEKA
    Te video za poboljsanje drzanja, tocnije YTWL vjezbe - https://youtu.be/a49DMifFEuI?t=6m52s

    Trening bi mi se sastojao od istezanja, YTWL vjezbi, abs, abs vacuuma te vjezbi za lordozu.
    Zelim si napraviti neki solidan trening ali mi samo fale vjezbe i istezanja za lordozu, te stoga ako je netko imao slicno iskustvo da mi podijeli core vjezbe te istezanja za to jer je na svakom videu nesto drugo.

    Pored svega ovoga imam jos poneka pitanja, pomogucnosti osobe koje se razume u ovo ili su bile u slicnoj situaciji
    - Da li je potrebno izbaciti istezanja hamstringa (tetiva) jer sam negdje procitao da nije pozeljno kod ljudi sa lordozom, sad koliko je to istinito
    - Sad neracunajuci te "yoga vjezbe", sto je zapravo sa vjezbama sa utezima. Npr. zadnje rame za poboljsanje drzanja, good morning je dobar za lordozu itd. Slobodno ubacite neke vjezbe koje bi mogao cesce raditi na treningu
    - Koje vjezbe da striktno izbjegavam zbog kontraefekta

    Ako imate iskustva sa ovime, nadam se da cete izdvojiti malo vremena i odgovorit na neka pitanja te pokoji savijet podijeliti.
Working...
X