Announcement

Collapse
No announcement yet.

Suplementski napad: Whey + glukomanan

Collapse
X
Collapse
  •  

  • Suplementski napad: Whey + glukomanan

    Click image for larger version

Name:	stackattack.jpg
Views:	1
Size:	55.2 KB
ID:	512390

    Whey

    Istraživanja pokazuju da možete skinuti jako puno tjelesnih masnoća suplementacijom ovog proteina. Jedan od glavnih razloga je i njegova karakteristika utaživanja gladi. Sveučilište Surrey iz Ujedinjenog Kraljevstva je objavilo studiju gdje su ispitanici konzumirali whey proteinski pripravak 90 minuta prije buffet obroka i pojeli značajno manju količinu hrane od onih koji su konzumirali kazeinski proteinski pripravak. Utvrđeno je da whey podiže razinu hormona zaduženih za utaživanje gladi, kolecistokinina i glukagon peptida-1 za 60% u odnosu na kazein.

    Glukomanan

    Deriviran iz korijena konjac biljke, ovo topivo vlakno apsorbira velike količine vode u trbuhu, što uzrokuje njegovo dvostruko povećanje volumena. Na taj način popunjava trbuh čime daje signal mozgu da ste siti, i tako nekoliko sati. Sveučilište Connecticut u jednom je istraživanju otkrilo da su ispitanici, odnosno konzumenti glukomanana, jeli značajno manje količine hrane, a uz to i gubili popriličnu količinu tjelesnih masnoća.

    Kombinirajte ih ovako:

    Popijte 20-40 grama whey proteina uz jedan do dva grama glukomanana jedan sat prije obroka. Tako ćete osigurati dovoljnu količinu proteina i smanjiti potrebu za mastima i ugljikohidratima.

    Izvor: flexonline.com
      Posting comments is disabled.

    Article Tags

    Collapse

    There are no tags yet.

    Latest Articles

    Collapse

    Working...
    X