Announcement

Collapse
No announcement yet.

Imao dupli prelom leve potkolenice, kad nazad u teretanu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Imao dupli prelom leve potkolenice, kad nazad u teretanu?

    Naime pre dve godine sam imao dvostruki prelom leve potkolenice i to jedan spiralni("skijaski").U gipsu do kuka sam bio 3 meseca,pa jos dva meseca sa skracenim do potkolenice, i jos mesec dana mirovanja-bez oslonca na povredjenu nogu. na kojekakve terapije i elektrostimulacije sam isao 86 dana!!! Na bolovanju sam bio od februara 2009 do januara 2010 god!!!
    Konstatovano mi je 10% trajnog ostecenja, u vidu da su mi limitirani pokreti u skocnom zglobu. I dan danas imam bolove,hramljem pri brzem hodu,izvrcem stopalo ka spolja u hodu,noga zaboli pri duzem hodu, hoce da otekne a kapilari mi ispucaju na skocnom zglobu.Na mestu gde je bio prelom postoji konstantan otok ili zadebljanje.

    Pitanje, sad kada sam "ozdravio" kada cu moci u teretanu i koje bi mi vezbe preporucili da prevazidjem ova ogranicenja i po mogucstvu bol....sto pre.

    Napomenuo bih jos i to da su mi misici na nozi bili totalno atrofirali , ali i to da sam obim u listovima povratio (mozda je obim veci nego na zdravoj nozi ), ali kvadricepsi i dalje zaostaju.

  • #2
    Re: Imao dupli prelom leve potkolenice,kad nazad u teretanu???

    Gadno stari,a ti najbolje znaš možeš li u teretanu ili ne ,za početak izbjegavaj vježbe koje se rade stojeći ,dosta toga možeš odradit sjedeći i ležećii.Za kvadricepse radi za početak samo sjedeću ekstenziju ,i za listove sjedeći dok to malo ne ojača,puno je to vrimena mirovanja prošlo,ali ne sumnjam da može bit bolje ....I super bi ti pomoglo plivanje sa perajama.....Pozz sretno
    Menky je napisao...
    Pozdrav novi sam na forumu...Imam 18 godina prijašnja visina tačnije prije 8 mjeseci bila je 2.01 a sada je 1,94,a kilaža je bila 70 sad je 80 kg.

    Comment

    Working...
    X