Announcement

Collapse
No announcement yet.

passenger - trening - molim komentare i savjete i kritike

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • passenger - trening - molim komentare i savjete i kritike

    dakle ovako, treniram sa ciljem da budem u dobroj tjelesnoj formi i zdravlju vecinu vremena svoga zivota, jer aktivno se bavim sportom, a i skolovati cu se za trenera, znaci da cu cijeli zivot provesti vezan sa fizickom aktivnoscu i dobra tjelesna forma i zdravlje je ono sto mi je potrebno.

    pod dobrom tjelesnom formom podrazumijevam tjelesnu spremu koja mi omogucuje da fizicki izdrzim zadatke koji se stavljaju pred mene, od natjecanja, treninga, treniranja sebe ili drugih, pa sve do toga da budem jednostavno zdrav i fizicki aktivan. pod dobrom formom podrazumijevam uskladjenost tijela, a koja bi se postigla pravilnim raznovrsnim treningom i umjerenom ali zdravom prehranom, koja opet opskrbljuje tijelo svime sto mi treba kao posljedicom onoga sto radim, dakle treniram.

    ovo je "program" treninga kojega se drzim:

    3-5 puta tjedno trening borilackih vjestina (anaerobno-anaerobni, kako je tkd klasificiran), u koji su ukljuceni i elementi kondicijskog treninga poput: full body kruznog treninga, izometrijskog otpornog treninga sa partnerom, rad na fleksibilnosti (staticki, dinamicki, pnf strecthing), te jogging i voznja bicikla kao aerobni dodatak.

    sem toga, imam nekoliko nacina treninga koje sam si slozio a to su sljedeci:

    1
    trening velikih misicnih masa, koji se sastoji od sklekova, cucnjeva, i trbusnjaka (cruncheva). sklekove i cucnjeve radim 1x20, i zatim 2xMAX(do otkaza)a kranceve radim 1x15 pa 2xMAX. izmedju vjezbi minuta odmora, izmedju serija dvije, iako se ne drzim cvrsto toga.

    2
    trening ruku, sa fitness gumenim spagama
    biceps
    ramena, dizanje naprijed
    ramena, dizanje sa strane
    tricepsi, dizanje iznad glave
    i podlaktice i stisak, sa gumenom stiskalicom

    sve radim 1x15, zatim 2xMAX

    3

    kardio trening: 45min jogging, 30min voznja bicikla

    4

    abdomen: krunc: 3x15
    podizanje nogu: 3x15
    brojanje nogama do deset, dok lezim na ledjima

    5

    izometrijski trening: zgibovi, sklekovi, biceps, abdomen, triceps: sve drzim 3 puta po maksimum

    6

    specificni vojno takticki treninzi, dosada sam koristio neki program koji su koristili americki marinci, nadje se na netu, a od sada cu ovaj sto sam nasao na ovom portalu, izraelsko takticno-kondicijska priprema


    nemam neki plan ni program kojim radim ovo, radim nasumice, cak sam prije izvlacio papirice sa brojem treninga pa koji ispadne. imam jedan dan odmora tjedno, i to je nedjelja, uz neke iznimke, uglavnom ako se osjecam umorno ne radim. nekad imam i dva treninga dnevno, ako imam vremena i volje, obicno borilacki i prije toga jedan od ovdje navedenih.

    ukratko, trudim se tijelo opteretiti sa sto vise vjezbi i napora, na sto vise razlicitih nacina, sa sto razlicitijim opterecenjima. za mene radi super, u pogledu izdrzljivosti, snage, brzine, eksplozivnosti. a i izgleda

    prehrana mi je umjerena, jedem razno, trudim se izbjegavati shit food oput hrenovki, salami, kobasica itd, drzim se voca, povrca, mesa, vode, zitarica, te whey proteina posilje treninga.

    vjerujem da se mnogima ovakav kaotican trening nece svidjeti, no eto sta da kazem, za mene radi, iako sam svjestan da se pomno planiranim treningom moze vise izvuci iz covjeka..

    no ja se ne pripremam posebno za nista, tako da nemam na osnovu cega lupiti periodizaciju i plan treninga, pa sam napravio ovo, ako nemam cilja konkrentnoga cilja, nije mi bitan ni konkrentni put kojim cu krenuti

    no, sta mislite?

    pozdrav

  • #2
    Re: passenger - trening - molim komentare i savjete i kritike

    nitko nista?

    Comment


    • #3
      Re: passenger - trening - molim komentare i savjete i kritike

      vidim da ti nitko ne odgovara pa ovako...
      kao što si spomenuo cilj ti je biti u formi i zdrav dečko(ništa drugo)..hehe
      pa onda- trening koji je je, glavno da se baviš nekim sportom i jedeš zdravo i to je to.. bit ćeš u formi i zdrav..
      Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

      Comment

      Working...
      X