Announcement

Collapse
No announcement yet.

Da li ste znali? Vježbe koje najviše djeluju na abdomen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da li ste znali? Vježbe koje najviše djeluju na abdomen

    Kada govorimo o abdomenu možemo reći da je sastavljen iz četri velika mišića-rektus abdominalis, (koji gradi pločice), vanjski kosi mišići, unutrašnji kosi mišići i transvenzalni abdominis. Sad kada smo se upoznali sa abdomenom postavlja se pitanje koje su to vježbe koje najviše djeluju i da li postoji vježba koja istodobno dijeluje na sve njih.

    U nedavnim istraživanjima znanstvenici su otkrili da jednostavna modifikacija jedne klasične vježbe običnog trbušnjaka može je pretvoriti iz vježbe za recturs abdominis u izvrsnu viježbu za kose trbušnjake i transverzalni abdominis. Znastvenici su otkrili da trbušnjaci naglašavaju rectus abdominis dok su ispitanici u teretani dobijali informaciju „izbacite pupak van stezanjem mišića trbuha. Pokušajte smanjiti udaljenost donjeg dijela grudnog koša i prepona. Usredotoćiti se na spuštanje grudnog koša i njegovo uvlačenje dok se dižete“. Ista vježba naglašavala je vanjske i unutrašnje kose mišićeviše nego rectus abdominis kad su ispitanici sljedili upute. Pokušajte uvući trbuh kako biste pupak uvukli prema podu. Napetost trbuhom pokušajte izravnati leđa na podu. Usredotočite se na isturen grudni koš dok se dižete.



    Pripremio: Edin Ravnjak
    IZ ZNOJAVE RUKE ČELIK PROGOVORI!

  • #2
    Re: Dali ste znali???

    Super članak
    Facebook stranica:https://www.facebook.com/TomislavGustinOsobniTrener

    Comment


    • #3
      Re: Trčanje (na tašte) u 6 ujutro ?

      imas neke vjezbe za bočne trbušnjake ? ...ove prednje bas osjetim kad prstima prođem po trbuhu...osjete se kao mali jastućići ali tvrdi.....

      Comment


      • #4
        Re: Trčanje (na tašte) u 6 ujutro ?

        Meni najbolja Vježba za bočne trbušnjake:

        http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... te-sit-up/

        Comment


        • #5
          Kako dobiti masivnije, plocice tj. trbusnjake???

          Vjezbam trbusne vec duze vrijeme i odlicno su definirani i dosta duboki, ali me zanima kako ih mogu uciniti jos masivnijim, tj. da separacije medu njima budu dublje???

          Comment


          • #6
            Re: Da li ste znali? Vježbe koje najviše djeluju na abdomen

            kad si dosao do kraja pokreta zadrzi kontrakciju koju sekundu vise i probaj najjace sto mozes stisnuti trbusnjake, naravno negativni dio radi polako
            KMG - kilogram mišića godišnje ;/

            Comment

            Working...
            X