Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uređaj za mjerenje masti u tijelu (Omron HBF-306C)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Uređaj za mjerenje masti u tijelu (Omron HBF-306C)

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    1. Kako znas da uredjaj tocno mjeri?
    Pa nisam ja ni rekao da uređaj 100% točno mjeri. Rekao sam da niti jedna metoda mjerenja nije 100% pouzdana pa tako ni ova. Ali bez obzira smanjivao on općeniti postotak za 2 ili 3%, odnosno govorio ti npr. da imaš 18 umjesto 21%, po meni nije toliko bitno. Bitnije je da nisu velika odstupanja po danima. Znači da ti možeš pratiti rast ili pad bf-a tijekom tjedana i trenirati dok ne postigneš svoj vizualni cilj (pogled u ogledalo), a ne željenu brojku na uređaju.

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    Ako ovaj aparat koristi struju i provodljivost tijela za utvrdjivanje, onda je jos pogotovo netocan jer ce BF ovisit i o kolicini vode u tijelu. A to moze itekako varirat.
    Zato se mjerenje provodi nekoliko puta dnevno, da bi vjerojatnost točnosti bila što veća i uzima se prosjek od svih mjerenja.

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    U prijevodu, malo iskusnije oko moze sa jednakom preciznoscu utvrdit bf.
    A koliko ima ljudi koji to mogu? Rijetki su.

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    2. Kako ce ti to pomoc u gubljenju masti?
    Neda mi se opet odgovarat na ovo pitanje jer sam već odgovorio na isto nekoliko postova prije. Eo samo ću ti zaljepit odgovor.
    „Pa ne znam, ja osobno smatram da je dobro vodit računa o tome naročito tijekom definicije. Recimo vidiš na vagi da si izgubio 3kg. To apsolutno ništa ne znači jer ne znaš šta si u ta 3kg izgubio. Mišića ili masti? A ovako da mjeriš BF i vidiš da ti se smanjio znači da si na dobrome putu i da gubiš masti, ako BF i dalje stoji, a ti si izgubio 3kg znači da si izgubio mišiće i da je vrijeme za bolji trening i prehranu.“
    I ključna stvar je da je ovo moje osobno mišljenje. Sada ako neko misli i ima neke dokaze da je krivo neka me ispravi.

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    sta nas opet vraca na ono staro; ako si debel, gubitke mjeris u desecima kilograma i % BFa te ne zanima dok trbusnjaci ne budu jasno vidljivi, a kada dodjes do toga, bit ces u stanju sasvim precizno pratit napredak uz pomoc vage i ogledala.
    Kao što sam već rekao, po mome mišljenju s vagom ne možeš pratit napredak, jer ne znaš dali si npr. u izgubljena 2 kg Izgubio 2 kg mišića ili 2 kg sala.

    Originally posted by Maximus1950 View Post
    Bilo bi mi stvarno zao kad bi jos neki forumas na temelju ove teme odlucia bacit novce, al doslovno bacit, za beskoristan komad plastike.
    Pa to je na njihovom osobnome mišljenju i odabiru. Ja ovu temu nisam napravio i ovo radio da bi prisilio nekoga da to kupi. To je njegov osobni odabir i njegova odluka. Ova tema je napravljena da se testira ovaj proizvod i odgovori na glavno pitanje koje je bilo, a to je: „Jesu li prevelika odstupanja tijekom određenoga perioda mjerenja?“. Ja sam uzeo period od 3 dana i dokazao da nisu prevelika odstupanja (18.8, 18.4, 18.4%) tijekom toga perioda. Pazi! Ja nisam dokazao da proizvod mjeri 100% točno i da je postotak bf-a baš 18.4%, a ne recimo 20%, ja sam samo dokazao da nema velikih odstupanja tijekom mjerenja. E sada dali on u konačnosti smanjiva ukupan postotak, ja to nažalost još ne znam, jer ne znam ni sam točno sa sigurnošću koliki mi je %bf-a. A to dali uređaj smanjiva ukupan postotak ja neću moći ni saznati sve dok negdje profesionalno ne izmjerim postotak bf-a ili testiram sa uređajem nekoga tko je već provjerio bf u nekoj recimo klinici sa profesionalnom i stručnom osobom.
    I na kraju da još nešto kažem da ne bi mislili da sam ja zaluđen ovim proizvodom i da mu slijepo vjerujem i da ga branim ili opravdavam. Smatram da je najbitnije u konačnosti napredak pratiti u ogledalu, a ne se zamarati sa uređajima za mjerenje, oni mogu samo biti pomoć, ali krajnji rezultat treninga se vidi u ogledalu, a ne u brojkama.
    O meniMoja kućna teretana
    Da biste uspjeli, vaša želja za uspjehom mora biti veća od vašeg straha da ne uspijete!

    Comment

    Working...
    X