Announcement

Collapse
No announcement yet.

Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanje

    Pozdrav,
    nadam se da sam pogodio pod forum, pošto se po mom nicku dade naslutiti da sam potpuni početnik, i samim time potpuno neupućen Ispričavam se ako su neka moja pitanja već postavljena na forumu, ali sam zaista već prešišao forum par puta i nisam našao konkretne informacije, pa u slučaju ako duplam pitanje, molim za bar neki link sa već postavljenom temom. U svakom slučaju, potrebno mi je par savjeta glede vježbanja, pošto ih nisam dobio ni od fizioterapeuta ni kiropraktičara. U svakom slučaju, situacija je sljedeća: 181cm, nikad preko 75 kg. Nakon dvije nezgode (prvo je slomljena desna ruka, zatim potres mozga) sam naravno bio tjelesno neaktivan/prikovaniji uz krevet neko duže vrijeme i naravno - sad sam u nikakvoj formi, dok mi je građa doslovno obrnute piramide. Mršav sam poprilično, uska ramena i prsni koš uži od bokova, a proširio sam se u guzici. Tjelesna građa mi je san svake žene Da, držanje mi je nikakvo, i nakon nezgode pak ne mogu raditi trbušnjake baš jer me odmah nakon 20 komada zaboli u donjem dijelu leđa za poludit. I sad, fizioteraput/kiropraktičar kažu isto "a eto, skolioza, zdjelica malo pomaknuta, to je danas klasik, trebate više vježbati, trbušnjake i to", i kad kažem za trbušnjake "a nemojte kad vas boli". Nevjerojatno. I sad, nakon podužeg uvoda, niz pitanja:
    -Guglanjem sam naišao na dosta savjeta da treba proraditi na "abdominal" i "lower back" grupaciji mišića, radi samog držanja ali i preduvjeta za ostale vježbe. Ali nisam našao prikladne instrukcije, pa mogu zamoliti za koji link? U biti bi bio zahvalan za sve upute za vježbanje koje se pretežito vježbaju kod kuće, pošto radi kombinacije faks+posao imam vremena doslovno samo nedjeljom. Planiram tako svaku nedjelju odlaziti do najbliže teretane, ali za individualni dolazak nema pomoći trenera, a na forumu nisam našao ništa o takvom sporom tempu, pa bi zamolio neki savjet za workout u teretani jednom tjedno. I neki savjet za kuće vježbe.
    -Da li se isplati da nabavim koji uteg za vježbanje kući i/ili rastezljivu traku, ili da se u početku oslonim na vježbanje koristeći svoju težinu?
    -Pošto sam zaista zaista mršav (osim u dupetu ), da se uz vježbu oslonim samo na prehranu ili smijem odmah uzimati whey? Da li se isplati uzeti weight gainer? Pitam pošto mi je prijatelj ponudio, no vidim na forumu da se uvijek lome koplja u vezi WG-a
    -I jedno glupo pitanje - pošto me naravno obrnuta piramida estetski muči (ne znam jel ja to dobro opisujem - ako je potrebno, mogu nacrati. u svakom slučaju, mali prsni koš, i ono najgore - u struku sam uzak a u bokovima širok, radi čega imam taj užasni ženski oblik), postoje li neke vježbe za obujam prsnog koša? Ili barem za.. debljanje u struku?

    Eto, pitanja ima još, ali mislim da je za početak i ovo previše. Ispričavam se na dužem postu i stvarno početničkim pitanjima, no eto, zaista ne znam od kud bi krenuo i primio informaciju. Hvala u svakom slučaju!

  • #2
    Re: Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanj

    malo zagrij stolicu.... na ovakve stvari su svi odgovorili 49258234905823495 puta a vi se ne potrudite ni procitati portal... nego odmah otvarate teme na forumu... nikome se neda sve ponovno pisati... ČITAJ!
    Originally posted by Songoku
    najbolji pwm je burek

    Comment


    • #3
      Re: Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanj

      da, zato horda istih topika poput "povećavanje mase - pomoć" dobijaju odgovore... napisao sam da sam prošao kroz forum i da nisam našao adekvatnu otvorenu temu, i ako ista postoji da jedino što tražim je njen link... isto tako sam mislio da će tema više manje biti konstruktivna jer za razliku od 99.9999% otvorenih tema tipa "pomoć masa", "dajte mi napišite trening", "imam 14 godina želim nabit masu" sam pitao konkretne stvari, vježbe nakon ozljede, pogotovo vježbe rastezanja radi bolova u donjem dijelu kralježnice pri vježbi. da me ne razumijete krivo, ne ljutim se, jer naravno da je i bezobrazno od onih koji se spoje na forum samo radi pitanja instantno dobiti odgovore. ali ne kužim zašto se ne preurediti forum, izbrišu ponavljane teme i na frontu stave oni sa univerzalnim odgovorima... vidim da ima par sticky tema, ali baš i ne pokrivaju moja pitanja, jel.. u svakom slučaju, hvala na odgovoru. zaista se ne trebate truditi oko odgovora, ionako brišem profil.

      Comment


      • #4
        Re: Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanj

        Nemoj biti bezobrazan i govoriti da nema sve ovo što ti pitaš.Čitaj ovaj pdf:

        http://www.building-body.com/forum/forums/58-Obavezno-va%C5%BEno-i-osnovno

        A
        što je sa portalom? Šta on smrdi?

        http://www.building-body.com/

        Comment


        • #5
          Re: Početnik - od prehrane (jako mršav), lošeg držanja, ozljede i savjeta za vježbanj

          manje drkeljaj po youpornu i vise ovdi citaj, ima sve fakat. a da ti evo pomognem izvoli :

          http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia
          Pocivao u miru Bozjem

          22.12.1984 - 20.12.2012

          __________________________________________________ ___________________________

          mentor: Sasa Draskovic

          Comment

          Working...
          X