Announcement

Collapse
No announcement yet.

Za početak mi je cilj skinuti sav „špek", nakon toga bi krenuo na masu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Za početak mi je cilj skinuti sav „špek", nakon toga bi krenuo na masu

    Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja, ako sam nepotrebno otvorio novu rubriku neka je admini obrišu, a pitanja premjeste na odgovarajuće mjesto.

    Dakle, da krenemo s pričom. Imam 25 godina, 177 cm visina, 80 kg. Po tipu tjelesne mase sam ektomorf. Praktički sve do pred godinu i pol dana sam bio dosta mršav, oko 65 kg, hrana me se uopće nije primala, iako se nisam baš ni prezdravo hranio. No, u posljednju godinu me se je hrana odjednom počela primati, nabio sam oko 15 kg, i to uglavnom nezdravom prehranom: piva (u većim količinama, a znamo da ona potiče apetit)+čips+fast food+burek i ostala nezdrava masna hrana, obilni obroci za večeru, preskakanje doručka, nezdravi bioritam.

    To je rezultiralo time da sam na mjestima gdje sam bio najmršaviji (ruke+ listovi na nogama) ostao gotovo jednako mršav, a nabio sam škembu i ostale dijelove gdje mi uopće nije trebalo. Nisu svi kg-i otišli u „špek“, ali većina je. To je bilo praćeno i potpunim odsustvom tjelesne aktivnosti. Do 20-e sam bio više športski tip, trenirao sam karate 2-3 godine, znao sam otići na trčanje, nogomet, plivanje itd. Nakon toga sam još kako tako održavao kondiciju do negdje 22. Nakon toga ništa, pretvorio sam se u mrtvo puhalo glede kondicije.

    Pokrenuo sam se od četvrtog mjeseca prošle godine, kupio sam si uteg i šipku za zgib i krenuo doma malo raditi: sklekovi, trbušnjaci, zgib, čučnjevi, malo vježbanje s utegom. S obzirom da sam vidio da to sve ne daje rezultate koje želim, krenuo sam pred 3 mjeseca u teretanu (nedostaje još 3 dana do 3 mj). Zadovoljan sam s napretkom u ta tri mjeseca (prvih mjesec dana 3 treninga, nakon toga 4 tjedno) u smislu što sam već sad lagano se uhodao, ušao u kondiciju i počeo napredovati u kilaži koju podižem, naučio sam i tehniku većine vježbi. Uglavnom, cilj mi je još mjesec dana tako (da naučim još neke vježbe), ta bi dakle 4 mjeseca bila uvod, a onda bih krenuo po striktnom programu. Od suplemenata uzimam poslije treninga whey + dekstrozu.

    E sad, što mi je cilj. Za početak mi je cilj skinuti sav „špek“ koji sam zaradio u posljednih godinu i pol dana, dakle, skinuti cca 10 kg. (u biti doći skoro pa na težinu od pred godinu i pol dana). A nakon toga bih krenuo na masu – do negdje 80 kg, dakle na sadašnju težinu, samo naravno treningom i zdravom prehranom, a ne šrotom kojim sam se hranio praktički do pred koji tjedan (eh, kad bi se ovih 10 kg špeka moglo pretvoriti u mišiće to bi onda bilo to! ).
    Što se tiče prehrane, od nove godine sam krenuo s njezinom radikalnom promjenom.

    Prije sam znao pojesti pola kruha dnevno, sad najviše šnitu-dvije na dan, za večeru poslije treninga ako jedem onda su to eventualno jaja bez kruha, salama od pilećih prsa itd., dakle bez UH, a prije spavanja jedem posni sir. Pokušavam imati dnevno 6 obroka: 1. doručak, 2.između doručka i ručka voće (prvi međuobrok), 3. ručak, 4. za drugi međuobrok isto voće (1 naranča ili banana ili 2 kivija) + ponekad orašasti plodovi, 5. whey poslije treninga i 6. Prije spavanja posni sir. Ponekad ubacim večeru, ali to, kao što sam rekao, samo proteinsko, bez UH. Pivu sam izacio potpuno, ostalo od alkohola ni ne pijem.

    Nakon što sam sve nadam se dovoljno detaljno (ako ne i predetaljno!) opisao, sad me zanimaju vaši savjeti, u smislu kako da prilagodim trening da bih postigao za početak prvi cilj: skidanje „špeka“ iliti 10 kg.

    Mislio sam ovako: 4 dana teretana ( s tim da će mi trener napraviti trening za skidanje kg)+ 1 dan rekreacija (nogomet)+jedno trčanje cca 1h (kad zatopli za kojih mjesec-dva). I nedjelja odmor. Osjećam da imam dovoljno eneregije da bih mogao izdržati svaki dan osim nedjelje pojačane tjelesne aktivnosti. Imam dosta jaku volju. Barem bih 3-4 mj. tako mogao. Uz to namjeravam i dalje trošiti kao i do sada whey +dekstrozu, jer mi oni ne mogu škoditi u skidanju kg s obzirom na to da im je funkcija obnova i rast mišića. I naravno, namjeravam i dalje zdravu prehranu što više tjerati. Nakon što bih se „stesao“ i riješio škembe onda bih po novom programu krenuo na masu.

    Dakle, zanimaju me vaša mišljenje, savjeti, primjedbe i opaske o svemu što sam napisao uz još dva pitanja: jel bi mi se trenutno isplatilo nakon treninga u shake stavljati još i 5 g kreatina ili da – ako ću ga uopće trošiti – pričekam masu (druga opcija mi je logična, ali svejedno pitam)?, 2. Koliko bi mi prema vašoj procjeni trebalo da stopim nepotrebne kilograme? Ja se nadam da bih za nekih 4 mj. mogao to riješiti, preko ljeta održavati pa od jeseni na masu.

    Hvala!

  • #2
    Re: Mišljenja i savjeti

    starino, vidi se da si čitao nešto ali si puno toga pomiješao... ne znam stvarno otkud bi čovjek krenuo s objašnjavanjem.
    Znoj štedi krv

    Comment


    • #3
      Re: Mišljenja i savjeti

      pa nije puno falio, mislim trebas si srediti prehranu da popusis to sala, ovakva trenutacna nije nesto najbolja-tip: voce ti je smece.

      ne poznam te i neznam kakav ti je metabolizam pa ti necu nista dalje govoriti
      Originally posted by Bilderčić
      Originally posted by Dehydronator
      sve do grama tjedno je natural
      gram tjedno ???? ma da covjece pa de onda izracunaj za 1 god. koliko bi trebao dobit misica
      48 grama ? ahahahhahahahahhahahahaha

      Comment


      • #4
        Re: Mišljenja i savjeti

        pa nije puno, ali dovoljno da ne valja. zato i kažem da zna nešto. a to je najgore, kad misliš da znaš...
        Znoj štedi krv

        Comment


        • #5
          Re: Za početak mi je cilj skinuti sav „špek", nakon toga bi krenuo na masu

          Nastavak teme o voću pogledajte ovdje: http://www.building-body.com/forum/t...sme%C4%87e-ili
          The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing

          Comment

          Working...
          X