Announcement

Collapse
No announcement yet.

Masa/definicija i prehrana/trening općenito

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Masa/definicija i prehrana/trening općenito

    Ovako, čitam već dosta dugo forum i dosta toga mi je jasnije, ali ako nije problem, molio bih od vas iskusnijih par savjeta... idemo redom:

    Imam 26 godina, visok sam 187 cm i trenutno imam 92,7 kg natašte. Prije 4 mjeseca sam imao 101,8 kg i mogu reći da sam stvarno bio kao prase, jer sam građen tako da mi prvo raste trbuh i cice, a noge i ruke su relativno slabije... odlučio sam nešto napraviti i PRESTAO SAM JESTI IZA 18h, ali uz strogo pridržavanje. Znao sam da bi moglo doći do jo-jo efekta, ali sam svejedno krenuo u to i naprosto ne mogu vjerovati kakav se napredak dogodio... izgubio sam PUNIH 10 kg u samo mjesec dana i nakon toga sam krenuo u teretanu.

    Sada već mjesec i pol dana idem u teretanu i napredak je fantastičan. Kilaža mi je ostala ista, ali su se zato biceps, triceps i listovi počeli raspoznavati, prsa se malo podigla i stvrdnula, leđa i trapez više nisu neprimjetni i tako to... znam da je predamnom još VEEEEELIKI posao, ali nema mi veće motivacije od rezultata koje nakon samo 6 tjedana primjećujem!

    Još malo, pa sam gotov sa PRVOM kantom wheya (908g), pijem MULTIPOWER PROFESSIONAL 100% WHEY PROTEIN od čokolade jednom dnevno nakon treninga (30g u 3dcl vode), koji sam izabrao samo i isključivo zbog okusa, jer sam saznao da je whey više manje svaki isti i da samo po okusu izaberem. On mi je najbolje pasao!

    Treniram ponedjeljak-petak, subota L-Carnitine Liquid, isto od Multipowera, i traka/orbitrek 30 minuta i bicikl još 30 minuta, bez pauze između.

    Problem mi je prehrana, jer se već mjesecima pokušavam natjerati da jedem barem 4 obroka, jer godinama ne doručkujem, ručam kasno popodne i eventualno kasno u noći još nekaj bacim u kljun, naravno junk food...
    Tako je barem bilo prije nego sam uveo pravilo zabrane jela iza 18h. Lagano polagano sam izbacio junk food i sa zadovoljstvom mogu reći da mi više uopće niti ne fali, piletinu i puretinu jedem barem tri dana u tjednu, a kako sam oženio Vukovarku, ne mogu izbaciti kulen i kulenovu seku (kojih sam btw prije mjesec dana 66 napravio )... lagano se privikavam i na zobene pahuljice ujutro i kako sam već rekao, na dobrom sam putu da se dovedem u red! I nema predaje, kako bi Maminjo rekao!!

    E sada, nakon ovolikog posta, na kojem se ispričavam, ali sam htio dati što više informacija, molio bih vas za savjeta i APSOLUTNO SVAKI SAVJET je dobrodošao, bilo da se tiče prehrane, treninga i eventualno dodataka prehrani, da li bih možda još nešto uz whey bilo dobro dodati?

    Evo dvije slike, prije/poslije, tek toliko da vidite kakav sam:

    PRIJE




    POSLIJE




    Ponavljam, znam da su ispred mene još litre znoja dok ne napravim ono što sam si zacrtao, ali kao što sam već rekao, u samo tri mjeseca, ovo je meni već strašan uspjeh!

  • #2
    Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

    Još da dodam, slike su:

    PRIJE - ljetos u 8. mjesecu
    POSLIJE - 4 mjeseca kasnije, pred Božić

    Comment


    • #3
      Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

      pozdrav kiki i dobrodošao
      što se tiče nejedenja iza 18:00 nemoj to više raditi, sredi si prehranu, ima i na forumu i na portalu dosta toga, tih 10kg izgubljenih za mjesec dana nisu bili samo salo, tebi je glavna prepreka prehrana, i sorry što te moram razočarat ali kulen, kulenova seka i ostali slični proizvodi ti baš i nemaju mjesta u ovom sportu, to bi trebalo izbaciti
      Those who are enamored of practice without science are like a pilot who goes onto a ship without rudder or compass and never has any certainty to where he is going.

      Comment


      • #4
        Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

        Što se tiče 18h, nema više toga. To sam napravio da opet počnem sličiti na ljusko biće, ali kako sam počeo aktivno trenirati, pokušavam se natjerati da jedem po ovim vašim programima prehrane ovdje što imate na forumu...

        A kaj se tiče kulena i sekice, čak se mogu i toga odreći, ako to program po kojem budem radio bude zahtjevao...
        U svakom slučaju, ne dira me baš previše ona priča "do ljeta hoću ovo ili ono", nego želim doći do rezultata na najkvalitetniji mogući način, pa makar trajalo godinama!

        Comment


        • #5
          Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

          Pozdrav,napravio si dosta posla ali dosta ti ga je i ostalo za završiti.Pitanje koje si postavio je toliko opširno da ti mogu samo napisati da nastaviš čitati portal i forum te prema onome kaj pročitaš probaš sam zaključiti kaj bi trebao napraviti za svoj daljni napredak te onda postaviš neko konkretnije pitanje na za to odgovarajučim podforumima.
          Uživaj!

          Comment


          • #6
            Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

            Svaka čast na volji i trudu, ali ostalo je još puno posla, zato čitaj, jedi, treniraj i odmaraj
            ''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''!!!

            Comment


            • #7
              Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

              super je što imaš jaku volju i što si se "opametio" nastavi čitati forum, nudi ti se ogromna mogućnost da naučiš sve što ti je potrebno i pronađeš odgovore na svoja pitanja
              sad sjedni, uzmi posni, žderi i čitaj forum
              što učinila si ti od života mog, zašto dala si mi ti samo praznu bol...

              Comment


              • #8
                Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

                Bolji (ljepši) odraz u ogledalu je najbolji motivator (znam po sebi), samo nastavi s vježbom. Čitaj forum i portal, dosta toga ćeš saznati, naučiti i primijeniti u praksi.
                Rijetko se nađe toliko korisnih informacija na jednom mjestu.
                FORTES FORTUNA ADIUVAT.

                Comment


                • #9
                  Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

                  Nisam dugo pisao jer sam imao malu pauzu od treninga, ali opet sam krenuo i mogu se pohvaliti da sam jutros na 83,8 kg. Kako sam u 8. mjesecu prošle godine imao 102,8kg, razlika je 19 kila što mi je i dalje najbolji motivator...
                  Majice su mi sada obrnuto male, u ramenima me stišću, a oko trbuha ima mjesta za još nekoga... košulje sve male... uglavnom, zaljubio sam se sam u sebe!

                  Što je najbolje, cijelo vrijeme pratim forum i gledam vas kako izgledate, mučite se i napredujete i to mi je dalo, uz moj napredak, snage da ne odustanem... a da ne kažem da sam se navukao na teretanu kao narkoman na drogu i jednostavno više ne mogu bez nje!

                  Sada kada sam počeo ličiti na nešto, krećem sa masom opet, ali sada kontroliranom sa treninzima... stavim sliku sada jedan dan!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Masa/definicija i prehrana/trening općenito

                    Bravo Kiki!
                    Stavi slike i napiši jelovnik i kako treniraš.

                    Comment

                    Working...
                    X