Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

    Evo pošto sam došao do točke kad više neznam što dalje, pitat ću nekog iskusnijeg za savjet.
    Odmah da kažem što želim, evo nešto ovako (dobro, barem 70% toga, neželim biti kao oni ogromni bilderi):

    [ URL=] OVO JE LINK [ /URL ]

    U kratko, do 02. mjeseca 2013. godine sam živio klasičnim bajanskim životom. Tri obroka na dan, i to u velikoj količini, nikakve aktivnosti, 9h na poslu za računalom. Iako sam se uvijek digao do cca 80kg preko zime, za ljeto sam to spustio na 75kg radi vanjskih poslova.

    Od srednje škole imam problema sa živcima, a od 20. godine kako sam ušao u firmu na stresan posao – i probleme sa stresom, ispadima itd itd. No ok, ne tako strašno ali ja sam sam znao što skrivam u sebi.
    No zima 2012. je bila kobna, i ruknuo sam na 91kg, haha. Dobio trbuh i fino se popunio svuda.

    E onda 02. mjesec 2013. rastava braka, bivša otišla drugome (ne, nije radi mog stresa nego se madam zaljubila u drugog), još veći stres, depresija, i odlučio sam sve ispočetka na sebi raditi, jer više ništa nije imalo smisla. Evo ukratko što imam za reći što sam radio i o sebi:

    - ne pušim, ne pijem (osim nekad vikendom) i obično pola čaše vina nakon ručka
    Drugi mjesec 2013. – 175cm, 91kg, struk ujutro 96 cm.
    I prešao sam na :
    - uvođenje zobenih za doručak, sa 1 dcl mlijeka
    - oko 08h zeleni čaj, nekad i još jedan poslje 09h
    - 10.30h – pauza na poslu, ili 10dkg pilećih ili purečih prsa (salama ili ako doma pripremim kakav gablec, tipa piletina na tavi ili slično), ili tuna ili neka riba u konzervi (po mogućnosti ne u ulju nego u onim prirodnim soku ili kak već), 2 šnite dvopeka ili neko manje pecivo tipa sa sjemenkama i to na bazi 20-30 g (znači ne cijelo)...ajd nekad i pašteta od tune ili tak nešto
    - u intervalu od 13h – 15h uzmem malo kikirikija, ili eventualno nešto da stavim u usta, voće, neki keks, bilo šta i to na 2-3 puta u razmaku 45min jer tako imam brzi metabolizam.
    - ručak oko 16.30 – 17h, e tu ako doma kuham, onda ide piletina ili eventualno svinjetina sa puno povrča, malo krumpira, i bez kruha..ako jedem kod majke, onda što skuha skuha, ali više mesa, manje tijesta, kruha itd.
    - 19h nešto bacim u usta, kikirikija, ili voća
    - 21h – posni sir sa salamom od pilećih prsa, ili sama salama, ili opet ako imam od ručka piletine i to sve u laganoj porciji...

    I tako u krug, s tim da 1 – 2 dana nekad znam više pojesti, ali opet malo više.
    Kao što vidite – jedem u deficitu nego što mi treba, to je jasno.

    Vježbao 2 puta tjedno i to samo anaerobne vježbe, isključivo doma bez sprava. Trbušnjaci, kontra trbušnjaci, bočni trbušnjaci, čučnjevi, sklekovi široki i uski, izdržljivot u skleku na rukama ili na laktovima, onaj čučanj uz zid, i naravno – marinci kao zlo od vježbe 

    Trajanje je od 30- 60minuta, ovisi o vremenu. S tim da sve vježbe koje radim ponavljam oko 4 – 5 serija (prva je lagana radi zagrijavanja mišića), a ostala ponavljanja su isključivo do onog dijela gdje zaboli i nemogu više. Znači nema pumpanja 100 sklekova i onda više nemogu, nego ja radim 10 sklekova polagano sa stalnim opterečenjem sve dok mi mišići ne popuste. Prošlu nedjelju sam radio oko 6 ponavljanja za sve vježbe, i još me u utorak svaki mišić bolio i gorio na tijelu.

    Napomena: za teretanu nemam vremena, eventualno možda srijedom i to ne svaku. Jednostavno život mi je takav da je sin ostao samnom u kući prema odluci suda i našem dogovoru(4 godine sin), i znate i sami koliko posla ima po kući i radi dijeteta i radi kuće – kuhanje, pranje, peglanje, zabava s dijetetom itd itd...Znači sve što 2 osobe radile, sad radim ja sam, i žensko i muško sam haha...tako da se i u svim tim mojim aktivnostima dosta gibam i trošim kalorije.


    Inače sam stres dosta prevladao, što me čudi s obzirom na tu rastavu braka. Pijem ashwgandhu i te neke ginsege (istina, sad sve manje), no učim tu neku samokontrolu i za sada se riješavam stresa i depresije. Počinjem uživati i cijeniti što imam i to djeluje isto pozitivno na moj organizam.
    Tako da teretanu prekrižite, ako bi uspio to bi bilo 2-3 puta mjesečno.
    I sada 29.10.2013. imam 175cm, 75kg i 84cm opseg struka navečer nakon večere FIno se to posložilo. Genetski imam predpozicije sa dobre mišiće itd.

    BMI – 24,50
    BMR – 1791
    TDEE – 2777
    BF – kaže kalkulator 19
    No sad više neznam što da radim dalje. Kad sjedim, oko trbuha mi se koža i dalje preklopi, imam osječaj da tu nema puno masti nego više sama koža. Fora je što se koža preklopi na 3 dijela i to točno na onim dijelovima gdje se rade te famozne pločice na muškom tijelu. Kad sjedim ili kad stojim i napnem mišiće, osjetim točno grube prijelaze samih pločica.

    Ali i dalje tu ima manje od 1cm nekog prostora (Valjda koža+mast) do samih mišića.
    Muči me također neka luda nadutost, ujutro i sve do 16h nakon bilo kojeg obroka izgledam jako dobro, a onda nakon 17h i ručka se uvijek napuhnem i imam osječaj da imam hrpetinu plina u želudcu što me nervira, haha. Brzo jedem i nervozan sam dok jedem jer sam stalno u nekoj žurbi – možda je to razlog radi nadutosti.
    Evo u prilogu slika mogu tijela, gornje slike su slikane ujutro u najnormalnijem stavu, sa ispravljenim leđima (također i tu ispravljenost vježbam jer sam inače nekak bio pognut i grbavo hodao), a dolje slike su dok napnem mišiće.

    http://img600.imageshack.us/img600/5923/v3x8.jpg

    Prije 2 tjedna sam krenuo svako jutro oko 45minuta gaziti sobni, i isto navečer dok uhvatim vremena samo da bi još više sala skinuo.
    Još jedna BITNA NAPOMENA: prije mjesec i pol sam imao 78kg, eto sad imam 75kg. Znači neki veći pad kilaže je bio, primjetan na trbuhu jer sad mi se više iščitavaju te crte oko mišića, ali bio je i neki pad mišića, vidim po rukama nažalost.Zato jer sam počeo jesti još manje količine hrane nego gore navedeno.I skoro svakih 60min poslje 13h nešto bacim u usta jer isto idem na onu teoriju "negativne kalorije"...mandarina, banana, 1 keks ili slično...

    Mene sad zanima – što mi preporučujete? Da li da probam sa sobnim skinuti se do 70kg i napraviti još veći kostur od sebe i narušiti izdržljivost i snagu, pa krenuti nabijati mišiće? Jer sad vidim da već nakon 3h nekog lakšeg fizičkog posla se umaram ko majmun.

    Ili da pustim taj moj ludi mozak o mršavljenju, i da nabavim kakve utege ili spravice za doma - i krenem fino papati puno proteina i odmah dizati neku kilažu? Eventualno koji put u teretanu kad uhvatim vremena.

    Sad kad me vide ljudi koji me nisu vidjeli par mjeseci, pitaju me što sam se „osušio“...

    Vježbam srijedom i vikendom, 2 puta tjedno jer tako jedino mogu. I držim se one teorije da mišići se moraju i do 4 dana odmarati sa dobrom prehranom da bi napredovali! Što i vidim po sebi da je istina.
    Ako mogu, uveo bih možda i još koji dan vježbanje, ali isključivo do 20minuta – znači isključivo za jednu grupu mišića. A ova dva dana jedino mogu se posvetiti sebi jer onda mi dijete ide bivšoj pa sam tako slobodan.
    Izbacio bih ujutro sobni jer mi oduzima vrijeme za odmor i san – nego bih uveo neko tjedno lagano trčanje, recimo jednom za vikend predvečer.
    Dakle:
    Sri – 60min anaerobnog treninga kod kuće ili teretana jer taj dan jedino mogu u teretanu
    Sub ili Ned – opet 60 min anaerobnog treninga ali kod kuće
    Sub ili ned – 60-90min laganog trčanja
    Plus još koji dan u tjednu neki određeni mišić isforsirati, kad mogu.
    Hvala svima!

  • #2
    Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

    Po ovim slikam ja bih ti savetovao da ideš u teretanu i da rokaš masu...

    Imaš odlične genetske predispozicije, samo se sredi i počni da dižeš...
    Pivo za masu, rakija za defku...

    Comment


    • #3
      Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

      Hvala ti.

      Valjda će još i taj preostali dio sala i raspuštene kože doći na svoje sa dizanjem kilaže...Naravno, neću naglo dizati nego pomalo.
      Prehrana mi neće biti problem jer sam već toliko u toj prehrani da mi je to navika...Piletna, riba, sve to obožavam...posni sir, zobene, jaja...Imam brzi metabolizam, zato sam i toliko smršavio u tako malo mjeseci i bez previše vježbe, a bome bilo je dana kada je i prehrana bila i jača nego što pišem, sad je trenutno ovakva, i to će mi dosta pomoći, jer imam oko 5 normalnih obroka i još oko 2-3 međuobroka...

      Comment


      • #4
        Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

        netko se godinama ubija da postigne ovo sto ti imas manje vise prirodno...slusaj Daču sta ti kaze

        Comment


        • #5
          Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

          iskreno, malo me strah sad u potpunosti ići na tu nabijanju mase...kao što sam rekao, teretanu bih mogao jedino srijedom ubaciti...
          Zašto? pa ako bih išao na unos 2-3 g proteina po kilogramu, to je dosta hrane...i strah me da ako neću uspjeti opteretiti mišiće na dobar način - da mi ne ode opet u salo...Meni nije problem jesti ribu, piletinu, bilo što od te BB hrane jer sam se navikao na to i stvarno uživam u takvoj prehrani.

          Možda je najbolje da sad za početak unašam oko 2g proteina po kilogramu, držati barem isti iznos kalorija po TDEE koliko i trebam i vježbati dalje...Nešto se bude lagano događalo, a mršaviti nebih trebao više.

          Eh kad bih ja uspio do 80kg dići masu i onda to sve definirati...175cm i 80kg i ja presretan, nije mi cilj ići u nebesa. U biti, naveo sam sliku od lika kakav u biti želim biti, tj ajd barem 50% toga, haha

          Comment


          • #6
            Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

            Odlicne genetske predispozicije, udri ko lud po masi sad, pred ljeto neka lagana defkica i na ljeto si ko bog
            Wenn schon, denn schon!

            Comment


            • #7
              Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

              Originally posted by Tomina View Post
              iskreno, malo me strah sad u potpunosti ići na tu nabijanju mase...kao što sam rekao, teretanu bih mogao jedino srijedom ubaciti...
              Zašto? pa ako bih išao na unos 2-3 g proteina po kilogramu, to je dosta hrane...i strah me da ako neću uspjeti opteretiti mišiće na dobar način - da mi ne ode opet u salo...Meni nije problem jesti ribu, piletinu, bilo što od te BB hrane jer sam se navikao na to i stvarno uživam u takvoj prehrani.

              Možda je najbolje da sad za početak unašam oko 2g proteina po kilogramu, držati barem isti iznos kalorija po TDEE koliko i trebam i vježbati dalje...Nešto se bude lagano događalo, a mršaviti nebih trebao više.

              Eh kad bih ja uspio do 80kg dići masu i onda to sve definirati...175cm i 80kg i ja presretan, nije mi cilj ići u nebesa. U biti, naveo sam sliku od lika kakav u biti želim biti, tj ajd barem 50% toga, haha
              E da mene muče tvoji problemi...

              Comment


              • #8
                Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                eto, hvala svima!

                Danas budem malo vise čitao baš o toj prehrani da skužim još neke dodatne stvar, i krećem da barem unesem kalorija koliko trošim, znači neću više dopustiti da mršavim.
                Još ovaj tjedan ću doma vježbati koliko mogu i znam, a onda bi od sljedeće srijede krenuo u teretanu, jbg, jednom tjedno...Stvarno nemam drugog vremena, možda eventualno ako će za vikend raditi.

                Comment


                • #9
                  Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                  niko nije ni procitao prvi njegov post, a dajete mu savjete i komentare- e da mene muce tvoji problemi !! jeste procitali vi prvi post, o depresiji, razvodu, o tome kako moze u teretanu ici SAMO SRIJEDOM, i kako samo zeli plocice i da zadrzi ovo misica sto ima, ne zeli decko 'da bude kao veliki bilderi' dakle- ocigledno nece masu

                  ja se ne razumijem u to, ali bih drzala proteine visoko i spustala bf ako vec toliko hoces te plocke

                  p.s. a da, ti premalo jedes, to ne valja
                  p.s.2. i to trcanje radi ti vise stete negokoristi
                  ``And I found, that I could channel that anger towards lifting. Could channel the anger, aggression and all that kind of crap onto weights, and what that would do is that would make me stronger and build up this shell around me that people couldn't penetrate. And I liked that, being in control.`` George Leeman

                  "I don't have dreams, I have goals.'' - Harvey Specter

                  Comment


                  • #10
                    Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                    ja bih rekao malo previše osobnih podataka

                    jesi li razmišljao o nekom borilačkom sportu ili bar o kupnji vreće za udaranje? (radi stresa i to, čuo sam da zna pomoć nekad)
                    iznenadio sam se kad sam otvorio tvoju sliku, stvarno dobro izgledaš s obzirom na sve napisano

                    ako ćeš ić pokušavat se još definirati, a bez treninga utezima, a sa puno kardia, to će ti bit kontraproduktivno, jer ćeš uz salo izgubiti i mišiće, pa to neće ličit na ništa. 2 dana tjedno je malo, al opet se može nešto iskombinirati, npr neki full body trening 2x tjedno, kad već ne možeš više.

                    i neko održavanje zasada.
                    ne znam pratiš li koliko jedeš (kalorijski) ako ne, dobro bi bilo da počneš (myfitnesspal aplikacija ti može pomoć), izračunao si tdee i to, i sad ako si bio u deficitu, pomalo diži kalorije, iz tjedna u tjedan, nekih 100-ak kcal, dok ne dođeš do održavanja. i onda nakon održavanja neka lagana masa. lagana zato što treniraš 2 puta tjedno samo.

                    prehrana oko prilike da imaš proteine u svakom obroku, ugljikohidrate ujutro i oko treninga, kad ne treniraš onda od početka dana pa do kad pojedeš zacrtano, a masti krajem dana, prije spavanja (okvirno samo, možeš ti to sebi prilagoditi kako ti više odgovara)
                    The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

                    Fak me, right?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                      Mah, htio sam napisati što više podataka da vidite na čemu sam, makar se stvarno radi o dosta osobnih podataka haha

                      Ma moram ja dići te mišiće, jer nemogu vjerovati koliko mi se rebra vide sastrane. Sad tek shvačam da mi nedostaje mase na mišićima, i onda nebih imao problema niti sa tom količinom malo sala i opuštenom kožom.

                      Kalorije vodim, u glavi, tj. svaki dan znam što sam pojeo i cca koliko, i tu imam ono 10% više manje točan podatak.
                      Sad budem uveo na mobitel taj program i onda ću biti 100% siguran koliko čega jedem.

                      Znači, preporuka je da po malo dižem kalorije iznad tdee (recimo za 100 kalorija), i da to što više bude proteinske hrane?
                      U prijevodu - proteini obnavljaju mišiće i guraju pojedene kalorije u masu mišića? 2-3g po kg mase bi bilo ok?

                      I da - nema žurbe ljudi. Ispred mene je mnogo vremena, ne želim izgledati ko neki veliki bilder, nego ono normalna masa, ali definirano tijelo.

                      EDIT: razmišljam stalno o vreći za udaranje, mislim da bi to bio pun pogodak za moj stres i trening

                      EDIT2: da, meni je problem 3x tjedno vježbati. Morate shvatiti da mi je život sad puno obaveza i teško si mogu drugačije sve prilagoditi. Nema mi smisla uvesti i 3x tjedno vježbe, ako taj treći put neću moći prehranu skombinirati sa treningom radi obaveza. Onda bolje polagano.

                      Eto danas u 10.30h papam haringu (ribu), oko 15h ću na poslu pojesti nešto sa UH i proteinima, i kad dođem kući oko 17h ide trening, cca 60min. Nakon treninga pečem pileča prsa na tavu i sa posnim sirom i povrčem to pomalo tamanim.
                      Znači to je moj plan, i teško mogu tako više od 2x tjedno.
                      Last edited by Tomina; 30-10-13, 10:38.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                        Originally posted by Megara View Post
                        niko nije ni procitao prvi njegov post, a dajete mu savjete i komentare- e da mene muce tvoji problemi !! jeste procitali vi prvi post, o depresiji, razvodu, o tome kako moze u teretanu ici SAMO SRIJEDOM, i kako samo zeli plocice i da zadrzi ovo misica sto ima, ne zeli decko 'da bude kao veliki bilderi' dakle- ocigledno nece masu

                        ja se ne razumijem u to, ali bih drzala proteine visoko i spustala bf ako vec toliko hoces te plocke

                        p.s. a da, ti premalo jedes, to ne valja
                        p.s.2. i to trcanje radi ti vise stete negokoristi
                        Ma šta ti znaš, ti si žensko...

                        Na masu da ide, nego šta!

                        Yebiga, problem je samo to što masa ne može bez teretane...

                        PS

                        I šta sad ti Meggy potenciraš na tome da se on razvodi?

                        Pa to mu nije nikakva otežavajuća okolnost. Naprotiv...

                        Čovek se opametio... Shvatio da se zayebo, nije se ni trebao ženiti... Bože moj...
                        Pivo za masu, rakija za defku...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                          proteine i masti držiš uglavnom konstantno isto, osim ako kreneš sa malo manje masti radi kalorija, pa dižeš njih do nekih 1g masti po kg, više ne osim ako unosiš puno kalorija, pa da lakše popuniš. a ugljikohidrate povečavaš (ili smanjuješ na defki)

                          znači možeš proteine 2-3 g/kg, masti 0.8-1g/kg, a ostalo šta ostane da popuniš kalorije su ugljikohidrati

                          1 g proteina i 1 g uh imaju 4 kalorije, a 1g masti ima 9 kalorija



                          ne nedostaje ti mase na mišićima, nego ti nedostaje mišića

                          proteini grade mišiće, da

                          ako si trenutno ispod tdee, onda diži polako dok ne dođeš do njega, pa tek onda iznad njega, ali pomalo i probaj pratiti po sebi reakcije tijela, pa smanjit ili povećati povečavanje kalorija. možeš i manje od 100 kcal, a možeš i više, ovisi, tj eksperimentiraj
                          The day you started lifting is the day you became forever small. Because you will never be as big as you want to be. Or as you think you are.

                          Fak me, right?

                          Comment


                          • #14
                            Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                            Originally posted by Tomina View Post
                            .............I da - nema žurbe ljudi. Ispred mene je mnogo vremena, ne želim izgledati ko neki veliki bilder, nego ono normalna masa, ali definirano tijelo.

                            ...........................
                            Eh, prijatelju.... Ne boj se ništa... Jer da bi bio "ko neki veliki bilder", potrebne su godine mukotpnog rada, odricanja i unošenja mnogo čega.....
                            Pivo za masu, rakija za defku...

                            Comment


                            • #15
                              Re: Pitanje što dalje - i dalje skidati salo i nešto mišića, ili krenuti sa podizanjem mišića

                              eto kako mi ljepo možete pomoći, hvala svima!
                              Slika od jutros, tu se budem svaki mjesec slikao pa ću najbolje vidjeti po slikama što mi se događa.



                              Jel u redu ako u 17h imam trening, da u 15h na poslu pojedem nešto zobenih i recimo 1 bananu i malo kikirikija? Tu ću unesti nešto proteina i UH da pripremim tijelo na vježbu?
                              Evo sam oko ovoga mi još pomozite, i mislim da kužim dalje. Naravno, neće to biti 100% onoga što vi znate kako treba, ali ću probati što više se držati toga i što jače vježbati....
                              Budem preko tjedna negdje whey kupio i onaj groždani šečer pomalo..

                              Mislim, gledam oko sebe ove moje nogometaše, pa to jede šta hoće, pije pivo nakon tekme, no radi trčanja i radi grupnih tjelovježbi u teretani 1x tjedno već imaju sasvim ok tijelo....Danas tko se bavi bilo kakvim sportom (osim sumo hrvanje, haha), već ima relativno dobro tijelo čak i ako ne jede sasvim po pravilu.
                              Last edited by Tomina; 30-10-13, 11:04. Reason: MOLIM OBRISATI OVO, KRIVO!

                              Comment

                              Working...
                              X