Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bljuvanje poslije leg daya

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bljuvanje poslije leg daya

    Pozdrav.

    Vidio sam da je već bila koja slična tema, ali nigdje nije bilo rješenja tj ništa što bi mi pomoglo, pa se nadam da bi mi sad netko mogao pomoći jer sam već očajan.. Dakle praktički sam početnik u bildanju, nepuna 4 mjeseca se time bavim, i imam taj problem što mi je zadnja 2 mjeseca svaki put nakon što odradim trening nogu (i to je u sred treninga, trenutno u istom treningu radim noge i ruke), koji se sastoji od 2 serije čučnjeva, serije iskoraka i 2 serije stiff-legged deadlifta, mi postane brutalno slabo, i ne mogu normalno nastavit daljnji trening dok se ne prepustim i ne izbljujem, bljuvao sam dosad 3 puta, i od toga 2 puta je bilo na zadnja 2 treninga. Noge, kao i većinu mišića, treniram jednom tjedno..
    Pazim na disanje, dišem duboko, jedan udisaj i izdisaj po repeticiji, iako mi se dogodi da kad se srce već uzlupa pred kraj serije da moram više puta udahnuti i izdahnuti za repeticiju, i to napravim između repeticija..
    Eksperimentirao sam sa svakakvim obrocima prije treninga.. Od obroka kratko prije treninga, do obroka sat-2 prije treninga, manje obroke, veće obroke, tipa rižu s mesom ili zobene, probao sam i tokom treninga pit dekstrozu s vodom, al ništa nije pomoglo. i da, pijem puno vode, pogotovo na leg day.. pol litre prije treninga popijem i oko litru tokom treninga..
    inače, kad sam tek počeo trenirati mi nije bilo loše, ali vjerojatno jer nisam radio svaki set do faila, kak je vrijeme prolazilo treninzi su postajali naporniji, uglavnom jer sam tek dostizao maksimum kolko mogu dati, ciljao sam da mi težina bude takva da je mogu podići 5-8 puta, al u početku sam uvijek preko 10 puta dizao pa sma počeo podizat i za 5kg po treningu dok nisam dostigao taj maksimum, i odonda se ubijam s čučnjevima da bih zadnju repeticiju jedva napravio ili uopće ne napravio.. i tak podižem svaki tjedan za 2.5 kile..

    Pa eto, ako bi tko znao kako da riješim taj problem, bio bih jako zahvalan

  • #2
    Re: Bljuvanje poslije leg daya

    Ja kad tijekom treninga popijem NAGLO puno vode, osjećam se kao da u sebi imam kamenja. Najbolje gutljaj, po gutljaj...

    Comment


    • #3
      Re: Bljuvanje poslije leg daya

      pa to dolazi od preforsiranja tijela......probas bilo sta radit npr sprinteve od 15-20m u jednu pa u drugu stranu bez prestanka i i isto ce ti se povracat nakon nekog vremena....mozda da ne forsiras toliko tezinu dok se malo vise ne uhodas
      This is your life and it’s ending one minute at a time

      Comment


      • #4
        Re: Bljuvanje poslije leg daya

        @matej, Da, mogao bih probati smanjiti s vodom, iako mislim da nisam baš naglo popio dosta, nakon kojeg seta popijem par gutljaja..
        @dominik, pa od takvih kardio intenzivnih (intervalnih) vježbi mi i nije bilo loše.. prije ljeta sam odradio shaun t-ev insanity, neke kružne treninge, intervalno trčanje i sve sam to dobro podnosio nikad mi nije bilo loše.. ali noge mi jesu uvijek bile slaba karika fakat su mi bile najmršavije i neproporcionalne s gornjim dijelom tijela, nikad im se nisam baš posvećivao, sam sam rokao zgibove, sklekove.. al zato sam sad u ova 3 mjeseca najviše mase dobio baš u nogama i napokon na nešt liče
        onak ne oduševljava me baš ideja da od sebe dajem manje neg što mogu... znači s vremenom bi mi se tijelo trebalo priviknuti i bolje to podnositi?
        Last edited by Skillty; 21-12-13, 18:21.

        Comment


        • #5
          Re: Bljuvanje poslije leg daya

          pa mislim da da....sto ces vise biti u formi tijelo ce ti bolje podnosit veca opterecenja i teze treninge
          This is your life and it’s ending one minute at a time

          Comment


          • #6
            Re: Bljuvanje poslije leg daya

            Samo pravi šampiomi povraćaju kad rade noge... To je hard core!
            Pivo za masu, rakija za defku...

            Comment


            • #7
              Re: Bljuvanje poslije leg daya

              Ja jedva hodam poslije treninga i zna upala bit 5 dana,s vremenom ce bit bolje ahahah

              Comment


              • #8
                Re: Bljuvanje poslije leg daya

                Opterecavati CNS do te mjere svaki trening je cista ludost...To moras biti na dobroj hemiji da ti tijelo to podnese pa opet se desi to sto se desi..Moje misljenje je da necete nista dobro napraviti sa takvim nacinom treniranja..pogotovo ovaj momak sto je otvorio temu...znaci nepuna 4 mjeseca ides u gym..covjece tebi se tijelo nije naviklo na takve vrste treninga i treba ti dobrog trenaznog procesa da ti jednostavno CNS navikne na takve vidove opterecenja..Zamisli samo kad bi svaki trening povecavao kilaze kako si dosada radio..Pa za 2 godine bi dizao 300kg na cucnju??to tako neide...mozes sebi da narusis samo zdravlje takvim upornim forsiranjem...Moj savjet polako...nadji sebi tezine koji ti gode gdje ces da osjetis misic a ne da povracas i da ti bude muka...Radne serije prilagodi svome trenutnom fizickom stanju a ne da radis po sablonu nekom sto si negdje procitao-cuo-vidio...I noge ne kombinuj sa drugim misicnim partijama.....

                Comment


                • #9
                  Re: Bljuvanje poslije leg daya

                  Postoji nekoliko vrsta progressive overloada. Znaci ti ne trebas iz treninga u trening povecavat kilazu za npr 2,5kg ti mozes ako sad npr radis 8 ponavljanja sljedeci trening potrudit se i radit 10-12 ponavljanja i tek onda dizat kilazu i vratit se na 8.

                  Tvoj problem je sto svaku seriju koliko sam shvatio iz ovog sta si napisao radis do otkaza a to ti i nije bas pametno, pokusaj za pocetak smanjit malo tezinu i nemoj radit do otakaza pa javi kako je
                  I may not be there yet, but i'm closer than I was yesterday!

                  Comment

                  Working...
                  X