Announcement

Collapse
No announcement yet.

Novi početak ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Novi početak ?

    Pozdrav.
    Imam 18 godina.Sa teretanom sa počeo kad sam imao 15 godina. Imao sam oko 60 kg i oko 12 % bf. (Visina cca 168-170). Cilj mi je bio povecanje mase, i nakon godinu i par mjeseci dosao sam na 75 kg sa nekih 15 %bf. Onda sam radio definiciju i imao oko 69 kg sa 12 % bf. Postao sam poprilicno zadovoljan izgledom.. nastavio sam mnogo blazim tempom,i dobijao po 1-2 kg u dva mjeseca, da bih to kasnije opet izgubio.. Dođe ljeto(2013.), ostajanje do kasno, spavanje do kasno, i oskudna prehrana i tako spanem na 66 kg sa oko 8-9% bf-a. Na zimu se podignem na 70Kg pa ovog ljeta opet spanem 68.
    Prosle godine sam poceo konzumirati cigarete (2-5 dnevno) i alkohol (oko 2 puta mjesečno). Bio sam poprilicno zadovoljan izgledom tijela tako da mi se izgubila pocetna motivacija.
    Sada želim da nastavim gdje sam stao! Dakle trenutno imam 68 kg, 10 % bf.
    Ovog ljeta dobih priliku da probam dijanabol(plava srca), pa sam danima čitajući o tome i raznim drugim steroidima ipak donio zakljucak da prirodno nastavim dalje. Čitao sam post o genetičkim granicama gdje piše da se sa svakom godinom treniranja dobija sve manje i manje mišićne mase.
    Zelim jos napomenuti da postepeno izbacujem cigarete, a alkohol gotovo nikako ne konzumiram.

    Moje pitanje je: Da li ove gotovo 2 godiene (kad izuzmemo prvu godinu u kojoj sam napredovao) mlaćenja u prazno znače da cu sad vrlo malo moci postići ?
    U septembru treba da krenem sa faxom tako da bi mi dobro dosao i poneki savjet kako iskombinovati teretanu i faks.
    Cilj mi je da za 8 mjeseci dobijem 8 kg ciste misicne mase. Imam ambicije, ako bih ostvario taj cilj da po potrebi odradim neki kraći ciklus testosteronom i da se spremam za takmicenje.

    Sto se tice ishrane, imacu dovoljno novca na raspolaganju za posni sir, pilece filete, rizu, makarone, tunjeivne,krompir, zobene itd.. te mjesečnu suplementaciju : whey, glutamin, dextroza, Zma, i mozda neki pre workout...

    Zamolio bih nekog mnogo iskusnijeg da mi objasni to oko genetike. Da li su moja očekivanja i ciljevi realni ?
    Da li bi bila pametna opcija pauzirati par mjeseci, pa pokušati sve iznova? Šta da pored navedenog uradim da omogucim maksimalan napredak?

  • #2
    Re: Novi početak ?

    U godinama smo kad nam hormoni divljaju i mozes postici brutalan posao ako se i postavis brutalno... Samo jedi,treniraj i odmaraj se. To ti je kljuc za uspjeh,e sad ti si spomenuo i natjecanje zato pricekaj nekog ko ima iskustva u tome da ti odgovori,ali znam da moras biti 110% predan ako zelis na natjecanje izaci i uraditi nesto.
    "Everybody you fight is not your enemy and everybody that helps you is not your friend" Mike Tyson

    "No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable" Sokrat

    Comment


    • #3
      Re: Novi početak ?

      ima li jos iko ista za odgovoriti ?

      Comment


      • #4
        Re: Novi početak ?

        Daj neku sliku, da vidimo to telo sa kojim si tako zadovoljan...

        Što se tiče ovoga "Čitao sam post o genetičkim granicama gdje piše da se sa svakom godinom treniranja dobija sve manje i manje mišićne mase. ", pa notmalno da je tako...

        Zamisli da nikad ne staneš sa rastom mišića... Pa koliki bi bio?
        Pivo za masu, rakija za defku...

        Comment


        • #5
          Re: Novi početak ?

          Originally posted by Dača View Post
          Daj neku sliku, da vidimo to telo sa kojim si tako zadovoljan...

          Što se tiče ovoga "Čitao sam post o genetičkim granicama gdje piše da se sa svakom godinom treniranja dobija sve manje i manje mišićne mase. ", pa notmalno da je tako...

          Zamisli da nikad ne staneš sa rastom mišića... Pa koliki bi bio?
          10601018_553757794751651_1364339753_n.jpg
          10603124_553757814751649_270238226_n.jpg
          eto slike, ako ce nesto značiti..
          ps. bio sam zadovoljan neko vrijeme, ne kazem da sam sad..

          Comment

          Working...
          X