Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dirty ili clean bulk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dirty ili clean bulk

    Ovako, moj rezim prehrane je 50% - 50% u odnosu na dirty i lean bulk (posto kada radim masu radim iskljucivo lean), zasto 50% 50% zbog finansijske situacije naravno, jer kada radim lean bulk mjesecno me izadje najmanje 30e (lazem, izadje vise al' ajd'), tako da onda kroz 1 mjesec radim lean onda dirty bulk, al' mi nije jasno kako da pazim na omjer proteina na dirtyu kad ja pojedem burek, sta ja znam koliko proteina ima unutra covjece?
    I moze neko misljenje o ovome, i samo misljenje o dirty bulku i razlike napredka (sporije, bolje, losije, brze) ili sta ja znam, sve sto imate iznjeti o ovome

  • #2
    Re: Dirty ili clean bulk

    Sto se vise umastis to ces morati da odradis rigorozniju dijetu,pa ti vidi kako ces.

    Poslano sa mog G620S-L01 koristeći Tapatalk
    Kako bi postigao nesto,treba ti mnogo motivacije i truda ,a rezultati ce se pokazati sa vremenom!!!

    Najcesce koristena rijec u teretani "Neradim noge jer trcim" i "Koliko dizes na bench-u"

    Comment


    • #3
      Re: Dirty ili clean bulk

      Iskreno za mene kao početnika, pogotovo na početku je bio 70% dirty 30% clean, i kako sam se penjao sa kilama tako sam taj omjer spuštao tako da je sad situacija više nego obratna. Uglavnom ja nisam morao paziti na to jer sam bio previše mršav, same kosti tako da sam ganjao samo da se pokrije to sve, i ispalo je više nego odlično.

      Comment


      • #4
        Ovi omjeri te samo zbunjuju, ne bih se ja time zamarao nikako. Ja bi gledao da jedem dovoljno proteina po kilogramu tjelesne mase i da pritom u danu pojedem dovoljno kalorija da ima napredka.
        Čim bi se počeo mastiti u neželjenoj mjeri smanjio bi unos loše hrane i kupio si nešto jeftinije izvore hrane koji su ujedno i "čišći" npr. ; zobene, palenta, gris, riža, tjestenina, krumpir itd. pa onda umjereno njih raspoređivao. Uvijek se možeš snaći oko optimalne ishrane, kupiti burek ili kupiti zobene od pola kg?
        KMG - kilogram mišića godišnje ;/

        Comment

        Working...
        X