Announcement

Collapse
No announcement yet.

Osjećam kao da mi lijeva ruka otkazuje, nema snage? Sportaš sam čitav život-vaterpolo, thai box

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Osjećam kao da mi lijeva ruka otkazuje, nema snage? Sportaš sam čitav život-vaterpolo, thai box

    Idem u teretanu otprilike 3-4 puta tjedno zadnjih 5 mjeseci, i do sada sam dosta napredovao. Sportaš sam čitav život (vaterpolo, thai box), i premda sam se zadnjih nekoliko godina poprilično zapustio, polako se "vraćam" u formu.

    Dogurao sam do prilično "ozbiljnijih" kilaža, i zadnjih tjedan dana sam primjetio "nemoć" u lijevoj ruci. Naime, do sada sam radio biceps pregib 3x10 sa bućicama od 17,5-20 kg. Naravno, do otkaza na 10 dizanju... U zadnjih tjedan dana, sa desnom rukom i dalje dižem tu težinu, dok sa lijevom jednostavno nemam snage.

    Danas sam recimo jedva napravio 3x10 sa bućicama od 10kg (govorim o lijevoj ruci, dok je za desnu to "mačji kašalj"!) Isto tako, koju god da vježbu izvodim, osjećam kao da mi lijeva ruka otkazuje, nema snage i kao da podrhtava... Nikakve bolove nisam do sada osjećao, osim što me malo rame znalo zaboliti prilikom izvođenja nekih vježbi prije nego što se ovo pojavilo. Danas sam odradio trening za prsa i biceps nakon pauze od tjedan dana, jer sam si uzeo malo odmora, da vidim kako će reagirati ruka, i tijekom današnjeg treninga-ista stvar! Desna ruka "puca" od snage, dok lijeva otkazuje...

    Što napraviti?

  • #2
    Re: Nemam snage-Pomoć!

    a čuj kompa, teško je to sad reči šta je, najbolje otić kod fizioterapeuta da malo pogleda, možda se kakav živac uklještio, ili je nešto ozbiljnije, probaj vježbe istezanja možda pomognu
    http://www.5min.com/Video/Sex-Workout-- ... ow-4743936

    Comment


    • #3
      Re: Nemam snage-Pomoć!

      Tnx na savjetu! Ma mislio sam da se možda nekom nešto slično dogodilo....

      Comment


      • #4
        Re: Nemam snage-Pomoć!

        Ogovor ti je jednostavan: vaterpolo.

        Posljedica toga što si se bavio sportom kod kojeg je jedna ruka dominantna u odnosu na drugu (a rijetki su sportovi kod kojih to nije). Razmisli malo, kad god šutiraš težiš ka tome da to izvedeš desnom (jačom) rukom, dakle 90% slučajeva je šut desnom rukom. Desna ruka se toliko razvila da lijeva ne može više da je prati..

        Imam isti problem - treniram stoni tenis pa je još izraženije
        igrice

        Comment

        Working...
        X