Announcement

Collapse
No announcement yet.

Definicija + P90X

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Definicija + P90X

    Pozdrav svima, za početak reći ću da imam 20 god, 194/98 (u profilu bilo 104 u 5. mjesecu...), mjesec dana radim P90X program, ali sam se više koncentrirao na trening naspram prehrane. To nimalo ne znači da sam poslije treninga jeo pizzu i Colu, ali znači da nisam mjerio koliko kcal, i koliko uh/p/m unosim/trebam po obroku/danu. Napretkom sam zadovoljan, ali znam da može bolje, uvijek može bolje, pa sam kao i planirano, odlučio posvetiti vremena izradi jelovnika, i dok to radim imam neka pitanja po pitanju konkretnih obroka... Guglao sam, čitao forum ovdje tako da oko toga nema problema, ali ipak neke stvari nisam našao pa želim čuti iz prve ruke.

    Riža arborio+piletina na svinjskoj masti, 15g/20g - proteinski obrok, vjerojatno najkvalitetnija stvar kod definicije. Meni osobno preukusno i prilično zdravo - pitanje koliko se često može jesti; svaki dan bi se zasitio, ali 4-5 puta tjedno bi mogao

    Cijeđeno voće u mikseru, sok od toga - jabuka/naranča/mrkva/kruška/limun, kombinacije, to mi je dosada bio PWM kakav-takav, znam da nema dobar omjer... Koliko je kvalitetno to?

    EDIT: oni smoothiji, je valja to šta za ovo na što ja ciljam (a to što ciljam je smanjenje BF-a, izgradnja mišića i povećanje kondicije što se itekako da postići na ovom treningu), to nisam probavao dosad, i ne nalazim puno informacija ovdje o tome.

    Kruh integralni home-made, od pića Cedevita i voda, šta je s mlijekom u ovoj situaciji, da ili ne?

    Pahuljice pokušavam što ćešće jesti, ne svaki dan, ali skoro svaki oko 8 i pol ujutro, sad radi faxa i ranije će to biti, lgg jogurt i one 6-žitne zobene pahuljice uzmem. Dimcek na kruhu uz malo sira (što nemasnijeg, Tilzit npr) čisto radi okusa. Paštu često jedem predvečer sa 20g posnog, posni još sa kajganom 4 jaja, a jaja u omletu. Sve šta se može na svinjskoj masti (minimalnoj količini da se ne lijepi za tavu), ovo ostalo, što je rijetko, na minimalno maslaca.

    Čokolade, majoneze, čipseve, hrenovke, bijeli kruh, zaobilazim u širokom luku.

    E sad, mene konkretno osim ovih par pitanja iznad zanimaju prijedlozi istih ili sličnih jela, ili barem neki link te tematike, jer kad bi ubacio whey i povećao broj dnevnih obroka (koji je sad većinom pahuljice-doručak-ručak-večera uz ubacivanje grožđa/banana između ili nakon obroka), sve bi se ovo svelo na dva dana obroka i onda opet ispočetka. Nisam fan svinjetine, ribu pojedem jednom mjesečno ako ima, povrće bi morao početi ubacivati u salatu sa nekim obrokom vjerojatno.

    BMR je cca 2150, TDEE oko 3000, znači računam max 2500kcal dnevno, poželjno niže. Ako sam dobro izračunao ovdje (http://iifym.com/iifym-calculator/)... Ako bi gledao 170-200g proteina dnevno (sir+piletina+whey), to bi mi dalo cca 1700kcal "slobode" za ostatak prehrane.

    Što je u mom razmišljanju krivo i osim odgovora na tih par pitanja što se nadam da ću dobit, šta se može poboljšati ili promijeniti?
    Last edited by Azul; 28-09-14, 22:07.

  • #2
    Re: Definicija + P90X

    Jedan savjet izbaci cedevitu,samo voda HC
    112.jpg
    Your future is created
    by what you do today,
    not tomorrow.

    Comment


    • #3
      Re: Definicija + P90X

      Point taken. Cedevita ispada iz jednadžbe.

      Ovo ostalo vrijedi i dalje, bilo bi dobro saznati odgovore ili barem dobiti neke smjernice...

      Comment


      • #4
        Re: Definicija + P90X

        Izbaci pastetu,izbaci Tilzit i zamijeni sa posnim,a gledajuci mozes slobodno par komada dok god je u kalorijskom/makronutrijentskom limitu koji ciljas.
        Jedi slobodno nemasnu svinjetinu,junetinu,govediu itd.,dojadi stalno piletina i riza,slobodno ubacis krumpir,njoke,razeni kruh itd.
        http://www.youtube.com/watch?v=HB7EljkVm6A
        BB AND THIS !

        Comment


        • #5
          Re: Definicija + P90X

          Nije pašteta nego pašta, tjestenina. A to mi je odličan P+UH obrok, 200g pašte (šurlice većinom) i još toliko sira, bez vrhnja, bez dodatnih začina, ukusno mi je tako, a zdravo je. 56/8/1 (pašta) + 6/24/4 (sir) = 60/30/5 uh/p/m na tu količinu

          Dosad sam rižu uzimao s pilećim prsima, nisam još probao rižu+povrće razno (tikvica, brokula i slično) pa ću si to staviti kao jedan od obroka za rotaciju čisto da ne bude sve isto to mi je i cilj ove teme tj jedan od njih, sutra ću si složiti čitav jelovnik pa da vidim koliko raznovrsnosti imam trenutno i da li što treba mijenjati.

          Comment

          Working...
          X