Announcement

Collapse
No announcement yet.

Borilački sportovi i dodaci prehrani

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Borilački sportovi i dodaci prehrani

    Pozdrav svima,

    kako konačno imam slobodnog vremena, upisao sam kickboxing, ali bih volio povećati snagu i izdrživost (to će doći s daljnjim trengom, naravno).
    Za sada ne osjećam previše umora poslije treninga jer sam u počecima, ali ukoliko krenu jače serije treninga, cimer kaže (koji se inače bavi time dosta dugo) da bi bilo dobro uzeti glutamin, što i on uzima. Međutim, kako je prošlo puno vremena da sam zadnji put nešto trenirao, a želio bih se dovesti u formu, naletio sam na ovaj forum i čini mi se da mogu ovdje dobiti potrebne informacije. Pa krenimo redom:
    Imam 24 godine, visina 194cm i cca 93-96kg (zadnji put sam se vagao prije cca mjesec dana), a s obzirom da studiram izvan svoga grada ne mogu paziti 100% na prehranu (jedeš najbolje što nađeš u menzi), a izbjegavam hamburgere, pomfrit i sl, kruh jedem možda 2 šnite tjedno max, jaja i musli za doručak, svako malo pijem žuti, zeleni ili bijeli čaj, uvijek jedem neko voće (banane, jabuke i agrume najčešće) također izbjegavam alkohol i ne pušim. S obzirom na sigurno 5 godina bez ikakvog treninga smatram da čak imam i super liniju za nekoga tko se nije ničim bavio toliko dugo, ali zadnjih mjesec dana vježbam kod kuće svako jutro po cca sat vremena (zagrijavanje, rastezanje, trbušnjaci, sklekovi, propadanja, čučnjevi, iskoraci i istezanje) . Trening je tri puta tjedno uz koji ide kondicijski trening.

    E, sad dosta o meni , mene trenutno zanimaju ove stvari. Koliko vidim whey je jako poželjan dodatak prehrani, međutim, porasta kilaže kod mene ne smije biti. Maksimalna kilaža koju bih želio je 93kg pa me zanima kolika bi bila dnevna doza i kada piti s obzirom da imam 0% iskustva sa suplementima, a višak kilaže bih išao rezati kardio treninzima u teretani. Također sam vidio da se preporučuju vitamini i minerali pa sam naletio na Vita-Min Multiple Sport od Olimpa i čine mi se kao super proizvod za tu cijenu i tu kažu 1 kapsula dnevno (oko toga mi ne treba toliko pomoći ), možda neki bolji prijedlog? Koliko sam vidio spominje se i kreatin kao booster snage, ali opet kažem, nemam pojma o dodacima prehrani pa bolje da pitam nego da kupujem na pamet, pa me zanima da li mi to uopće za početak treba, a ako da u kakvim dozama?

    Nadam se da nisam ugnjavio previše sa ovolikom tekstom, ali mislim da je ipak bolje da znate kakva je situacija nego da sam jednostavo napisao da trebam suplemente za kickbox i točka

    Lp

  • #2
    Re: Borilački sportovi i dodaci prehrani

    od Ultimate nutritiona imas citavu liniju proizvoda bas za taj sport kojim se ti bavis...Post combat,Protein combat,Pre Combat ......potrazi te suplemente...a na bazi kreatina iskljucivo kre alkayln..izvrstan preparat za tvoj sport....i ja bih dodao jos i glutamin i nista ti vise ne treba...
    C vitamin,multivit to se podrazumjeva kao svakodnevnica....

    Comment

    Working...
    X